Το καλοκαίρι σας καλεί να ανακαλύψετε την Ελλάδα - Μοναδική εκδρομή στη Χίο, το νησί που θα "μεθύσετε" από το άρωμα της μαστίχας!

Ξεχωριστή ευκαιρία!

Τα Manessis Travel έχουν να μας προτείνουν ένα υπέροχο ταξίδι!

Χίος ευωδιαστή, Χίος μεσαιωνική, Χίος κοσμοπολίτικη και ευλογημένη... Ξακουστή για την καραβοσύνη της, για το σπάνιο δάκρυ του μαστιχόδεντρου, για τη λαϊκή της παράδοση και τα καστροχώρια της η Χίος είναι γεμάτη από μικρά και μεγάλα θαύματα, από χρώματα και εικόνες, όλα διυλισμένα μέσα από τις μυρωδιές της μαστίχας και της θάλασσας.

Οι αναχωρήσεις είναι: 19,26/7, 2,9,16,23,30/8, 6/9

Πληροφορίες πακέτου

Πρόγραμμα εκδρομής
1η ΜΕΡΑ

Αθήνα - Χίος (Περιήγηση πόλης) - Βροντάδος - Καρδάμυλα - Μάρμαρο
Συγκέντρωση το πρωί στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και πτήση για Χίο. Άφιξη στο νησί, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση να γνωρίσουμε την πρωτεύουσα του νησιού. Η γνωριμία μας ξεκινά από το περίφημο και καλοδιατηρημένο κάστρο του. Αφού θαυμάσουμε τόσο τον υπέροχο χώρο όσο και την μαγευτική θέα θα καταλήξουμε στην πόλη της Χίου για να επισκεφτούμε την βιβλιοθήκη Κοραή και το λαογραφικό μουσείο Αργέντη (έξοδα ατομικά), μιας και στεγάζονται στον ίδιο χώρο. Η Βιβλιοθήκη του Κοραή είναι μια από τις παλιότερες και μεγαλύτερες βιβλιοθήκες που υπάρχουν στην Ελλάδα μιας και η συλλογή της απαριθμεί περισσότερους από 250.000 τόμους. Στο κτίριο της Βιβλιοθήκης και συγκεκριμένα στο δεύτερο όροφο στεγάζεται το Εθνολογικό και Λαογραφικό Μουσείο Αργέντη. Το μουσείο περιλαμβάνει μια αξιόλογη συλλογή με ενδυμασίες καθώς και πολλά κεντήματα από διάφορα χωριά του νησιού. Τα υφαντά, τα εργαλεία, τα σκεύη, οι χαλκογραφίες, οι πίνακες, τα πορτραίτα των αρχόντων καθώς και διάφορα ξυλόγλυπτα αντικείμενα βοηθούν τον επισκέπτη να ανακαλύψει την καθημερινή ζωή των Χιωτών στη διάρκεια των αιώνων 17ο και 19ο. Συνεχίζουμε για το χωριό των Βροντάδων, όπου το Πάσχα γίνεται ο γνωστός σε όλους μας «ρουκετοπόλεμος». Στάση για τον πρωινό μας καφέ και στη συνέχεια πορεία προς τα Καρδάμυλα και συγκεκριμένα το Μάρμαρο. Αφού θαυμάσουμε τα όμορφα αρχοντικά κτισμένα από ναυτικούς πλοιοκτήτες θα απολαύσουμε το μπάνιο μας αλλά και παραδοσιακό φαγητό στις πολλές ταβέρνες της περιοχής. Το απόγευμα άφιξη στο κεντρικότατο ξενοδοχείο μας CHIOS CHANDRIS 4*, χτισμένο σε μια προνομιακή τοποθεσία με εκπληκτική θέα στο πέλαγος και το λιμάνι της Χίου. Τακτοποίηση στα δωμάτια, ξεκούραση και το βράδυ δείπνο.

2η ΜΕΡΑ
Νέα Μονή Χίου - Αυγώνυμα - Ανάβατος - Μέγας Λιμνιώνας - Μονή Αγίου Μηνά - Κάμπος
Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για την Νέα Μονή Χίου, κτίσμα του 11ου αιώνα και αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου. Σήμερα το Μοναστήρι κατατάσσεται στα μνημεία που είναι υπό την προστασία της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Έπειτα θα επισκεφτούμε το χωριό Αυγώνυμα, κτισμένο σε υψόμετρο 500 μέτρων που συγκαταλέγεται στα Μεσαιωνικά χωριά του νησιού, με τον ιδιότυπο φρουριακό αρχιτεκτονικό ρυθμό τους. Τα σπίτια είναι χτισμένα από πέτρα και με μικρά παράθυρα τα οποία χρησιμοποιούνταν για να προστατεύονται από τις πειρατικές επιδρομές κατά τον Μεσαίωνα. Πολλά σπίτια επικοινωνούσαν μεταξύ τους, ακόμα υπάρχουν τα περάσματα (κτισμένες σήμερα πόρτες) από σπίτι σε σπίτι, για να υπάρχει οδός διαφυγής όταν ο εχθρός έμπαινε στο ένα σπίτι. Συνεχίζουμε για το μεσαιωνικό, βυζαντινό χωριό - κρυμμένο από τα αδιάκριτα βλέμματα, Ανάβατο. Ο "Μυστράς" του Αιγαίου, παρόλο που σήμερα είναι ένα έρημο χωριό, κουβαλάει ως τις μέρες μας την ιστορία του νησιού. Στη συνέχεια θα έχουμε την ευκαιρία να γευματίσουμε και να κάνουμε το μπάνιο μας σε μια μικρή αλλά πολύ αγαπητή στους ντόπιους παραλία με χοντρή άμμο και πεντακάθαρα νερά, στον Μέγα Λιμνιώνα. Έπειτα σε πολύ κοντινή απόσταση θα επισκεφτούμε την περίφημη και ιστορική Μονή του Αγίου Μηνά, εκεί όπου έγινε μία από τις μεγαλύτερες σφαγές Χριστιανών. Τέλος θα απολαύσουμε τον απογευματινό μας καφέ στον εντυπωσιακό Κάμπο. Ο Κάμπος συνιστά ένα ιδιαίτερο οικιστικό σύνολο, όπου συνδυάζεται αρμονικά το μοναδικό φυσικό τοπίο με τα τοπικά αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά και είναι ευρέως γνωστός για τα μυροβόλα περιβόλια εσπεριδοειδών, αλλά και τα παλιά αρχοντικά σπίτια. Γοητευμένοι και απόλυτα γεμάτοι από την μέρα μας επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Το βράδυ πλούσιο δείπνο μπουφέ και χρόνος ελεύθερος.

3η ΜΕΡΑ
Τσεσμέ - Σμύρνη - Στοές Φραγκομαχαλά
Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και μετάβαση στο λιμάνι όπου θα πάρουμε το καραβάκι για Τσεσμέ (προαιρετική εκδρομή – έξοδα ατομικά). Περνώντας έξω από τα ελληνικά χωριά Αλάτσατα και Βούρλα, φτάνουμε στη θρυλική πόλη της Σμύρνης, όπου επισκεπτόμαστε τα πολλά της αξιοθέατα (φημισμένο Ρολόι, Κυβερνητικό Μέγαρο, σιδηροδρομικός σταθμός Κασαμπά, Ελληνικό Προξενείο). Θα έχουμε χρόνο για περίπατο στην πάλαι ποτέ συνοικία του Φραγκομαχαλά και περνώντας από την αρχαία αγορά της Σμύρνης, φθάνουμε στον Άγιο Βουκόλο, τη μοναδική ορθόδοξη εκκλησία που σώθηκε από την Καταστροφή του 1922. Ο ναός έχει αποκατασταθεί πρόσφατα και μαρτυρεί με την παρουσία του τις όμορφες – αλλά και τραγικές – στιγμές του ελληνισμού της πόλης. Χρόνος ελεύθερος στο κέντρο της Σμύρνης για καφέ, φαγητό και ψώνια. Το απογευματάκι θα κάνουμε την τελευταία βόλτα μας στο Τσεσμέ και θα πάρουμε το καραβάκι της επιστροφής για το ξενοδοχείο, όπου θα απολαύσουμε το δείπνο μπουφέ μας.

4η ΜΕΡΑ
Κρουαζιέρα στις Οινούσσες
Πρωινό σε πλούσιο μπουφέ και σήμερα θα πραγματοποιήσουμε κρουαζιέρα στις πανέμορφες Οινούσσες (προαιρετική εκδρομή – έξοδα ατομικά). Εν πλω διαδρομή, με ιδιωτικό σκάφος, ανατολικά της Χίου και φτάνουμε στο γραφικό λιμανάκι όπου μας καλωσορίζει η χάλκινη γοργόνα, με το στέμμα και το ιστιοφόρο στο αριστερό της χέρι, σήμα κατατεθέν που χαρακτηρίζει τη ναυτική παράδοση του νησιού. Περπατώντας στην πλατεία Ναυτοσύνης, συναντάτε το άγαλμα του Αφανούς Ναύτη, το πρώτο άγαλμα στην Ελλάδα, που αφιερώθηκε στους απολεσθέντες ναυτικούς. Επίσκεψη στο εντυπωσιακό Ναυτικό Μουσείο (έξοδα ατομικά) και χρόνος ελεύθερος για μπάνιο στις πεντακάθαρες βοτσαλωτές ή αμμουδερές παραλίες που βρίσκονται περιμετρικά του νησιού. Έπειτα αφού γευτούμε φρέσκα θαλασσινά και παραδοσιακούς μεζέδες σε κάποιο από τα πολλά εστιατόρια θα επιβιβαστούμε στο καραβάκι για την επιστροφής μας στην Χίο. Το βράδυ δείπνο και χρόνος ελεύθερος.

5η ΜΕΡΑ
Μουσείο Μαστίχας - Πυργί - Μεστά - Χώρα - Αθήνα
Πρωινό μπουφέ και από την εκδρομή μας δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε το σήμα κατατεθέν του νησιού, το μουσείο μαστίχας Χίου (έξοδα ατομικά). Βρίσκεται στα Μαστιχοχώρια, σύνολο μεσαιωνικών χωριών στη Νότια Χίο, στο μοναδικό σημείο της Μεσογείου όπου καλλιεργείται και παράγεται η γνωστή σήμερα σε όλο τον κόσμο, μαστίχα. Εδώ θα μάθουμε για την παραδοσιακή τεχνογνωσία της μαστιχοκαλλιέργειας και το πως η διαχείριση της μαστίχας ιστορικά, διαμόρφωσε το αγροτικό και οικισμένο τοπίο της Χίου έως και σήμερα. Έπειτα θα επισκεφτούμε το «ζωγραφιστό χωριό» Πυργί, όπως το αποκαλούν πολλοί λόγω των περίτεχνων διακοσμητικών μοτίβων στις προσόψεις των οικημάτων. Πρόκειται για το μεγαλύτερο μεσαιωνικό χωριό της Χίου και παρ' όλες τις αλλοιώσεις που επέφεραν σ' αυτό ο χρόνος και οι ανθρώπινες επεμβάσεις, το Πυργί αποτελεί ακόμη και σήμερα ένα ζωντανό μεσαιωνικό θρύλο. Ακολούθως θα επισκεφτούμε ένα από τα ωραιότερα χωριά του νησιού, χαρακτηρισμένο ως διατηρητέο μνημείο, το μεσαιωνικό χωριό Μεστά. Η περίτεχνη αρχιτεκτονική του πηγάζει από τη Βυζαντινή περίοδο και το ίδιο το χωριό είναι χτισμένο σαν ένα κάστρο. Τα σπίτια, μικρά και πέτρινα, χτισμένα το ένα δίπλα στο άλλο, σχηματίζουν στην εξωτερική περίμετρο του οικισμού ένα ισχυρό προστατευτικό τείχος. Η βόλτα στα μικρά σοκάκια του χωριού, κάτω από τις καμάρες που σχηματίζουν τα μπαλκόνια, προσφέρει στον επισκέπτη μια μοναδική εμπειρία. Άφιξη στη Χώρα με χρόνο για φαγητό και αγορά τοπικών προϊόντων και μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ