Συγκλονίζει ο πατέρας του Αndrew που πέθανε στην Ίο: «Ήταν το αγαπημένο μου αγόρι» - Σήμερα η νεκροψία των δύο Ιρλανδών, τι ψάχνει η αστυνομία (βίντεο)

«Πρόκειται για μια καταστροφική τραγωδία» λέει ο πατέρας τους ενός παιδιού που χάθηκε στην Ίο

Η υπόθεση των δύο παιδιών από την Ιρλανδία που έχασαν τη ζωή τους μέσα σε μόλις 24 ώρες στην Ίο αυτό το Σαββατοκύριακο έχει συγκινήσει το πανελλήνιο αλλά και τον κόσμο. Τώρα, ο πατέρας του Andrew O’Donnell, ενός από τους δύο Ιρλανδούς μαθητές, μίλησε για τη θλίψη του που έχασε τον γιο του.

Οι 18χρονοι βρίσκονταν σε διακοπές μετά τις εξετάσεις και γιόρταζαν το τέλος της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσής τους με δεκάδες συμμαθητές τους από σχολείο του Δουβλίνου, όταν συνέβη η τραγωδία. Ο O’Donnell πιστεύεται ότι έπεσε και χτύπησε το κεφάλι του ενώ περπατούσε στο σπίτι του κατά μήκος κάποιων βράχων προς το ξενοδοχείο του τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, μετά από νυχτερινή έξοδο στην πρωτεύουσα της Ίου.

Το πτώμα του O’Donnell βρέθηκε το πρωί της Κυριακής και η είδηση του θανάτου του αργότερα την ίδια μέρα έκανε τον φίλο του, Wall, να καταρρεύσει από το σοκ. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο νεαρός είχε ιστορικό καρδιακών προβλημάτων.

Ο πατέρας του Andrew, Gavin, λέγεται ότι είναι συντετριμμένος, δήλωσε στο dailymail.co.uk στενός οικογενειακός του φίλος. «Ο Gavin περιέγραψε τον Andrew ως το “αγαπημένο του αγόρι” σε ένα μήνυμα προς εμένα. Ο Gavin είναι ένας πολύ δοτικός άνθρωπος, όπως και όλη του η οικογένεια».

«Ο παππούς του Andrew, ο Τζο, είναι γιατρός και είναι και οι δύο πολύ περήφανοι για τον Andrew, ο οποίος βρισκόταν στην ακμή της ζωής του. Πρόκειται για μια καταστροφική τραγωδία», συμπλήρωσε. «Είναι ανεξήγητο. Αυτός και ο Max ήταν τόσο νέοι. Δεν ξέρουμε γιατί συνέβη αυτό. Θρηνούμε και για τις δύο οικογένειες».

Οι γονείς τόσο του O’Donnell όσο και του Wall βρίσκονται τώρα καθ’ οδόν προς την Ελλάδα για να ανακαλύψουν τα αποτελέσματα της νεκροψίας και να πάρουν μαζί τους στην Ιρλανδία τα λείψανα των παιδιών τους.

Τι αναφέρει η ελληνική αστυνομία

Η εκπρόσωπος της αστυνομίας, Κωνσταντίνα Δημογλίδου, δήλωσε: «Αν και τα τραύματα στο λαιμό και το κεφάλι του O’Donnell υποδηλώνουν με την πρώτη ματιά ότι ξέφυγε από την πορεία του – ότι σκόνταψε και έπεσε – διερευνούμε, επίσης, το ενδεχόμενο εγκληματικής αμέλειας».

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η αστυνομία ενδέχεται να διερευνήσει αν τα ποτά τους είχαν νοθευτεί, αν και η Δημογλίδου ήταν ξεκάθαρη ότι τα αποτελέσματα της νεκροψίας που πρόκειται να διενεργηθεί σήμερα θα είναι «καθοριστικά» για την έρευνα σχετικά με τους θανάτους του O’Donnell και του συμμαθητή του Wall.

«Εάν επαληθευτούν από τα ευρήματα της νεκροψίας που θα διενεργηθεί την Τρίτη, οι αρχές θα προχωρήσουν στην έναρξη ποινικής έρευνας», δήλωσαν οι ερευνητές.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ