Φύγαμε για τον γύρο της Ιταλίας! 7 ημέρες/ 6 νύχτες - Από την πόλη των Δόγηδων έως την επιβλητική Ρώμη, ένα ταξίδι στο χρόνο με πλούσια ιστορία & αξέχαστες εικόνες!

Προλαβαίνετε ακόμη!

Τα Manessis Travel έχουν να μας προτείνουν ένα υπέροχο ταξίδι!

7 μέρες αεροπορικώς Βενετία, Πάντοβα, Βερόνα, Μπολόνια, Φλωρεντία, Σιέννα, Ρώμη. Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* με πρωινό καθημερινά.

Οι αναχωρήσεις είναι: 23, 30/7, 6, 13, 20, 27/8

Πληροφορίες πακέτου

Πρόγραμμα εκδρομής

1η ΜΕΡΑ
Αθήνα - Βενετία, Περιήγηση
Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση με AEGEAN για την πόλη των Δόγηδων, την ανεπανάληπτη Βενετία. Άφιξη και περιήγηση στην Γαληνοτάτη, όπως ονομαζόταν η Βενετία κατά την περίοδο της κυριαρχίας της. Μεταφορά στο Τρονκέτο, απ΄ όπου αναχωρούμε με βαπορέτο για την φημισμένη Πιάτσα Σαν Μάρκο, το "ωραιότερο σαλόνι της Ευρώπης" κατά τον Ναπολέοντα. Εκεί, θα δούμε την ομώνυμη εκκλησία με τους πέντε τρούλους, το παλάτι των Δόγηδων, τον Πύργο του Ρολογιού, τις παλιές φυλακές, την περίφημη Γέφυρα των Στεναγμών και θα καταλήξουμε σε ένα από τα λίγα εργαστήρια κατασκευής Murano. Χρόνος ελεύθερος, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο BEST WESTERN TRITONE 4* (www.bestwestern.com). Διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ
Βενετία - Πάντοβα, Περιήγηση - Βερόνα, Περιήγηση
Πρωινή αναχώρηση για την φοιτητούπολη Πάντοβα, την αρχαιότερη ίσως πόλη της βόρειας Ιταλίας, σύμφωνα με την ημερομηνία ίδρυσής της, τον 12ο αιώνα π.Χ. από τους Τρώες. Θα δούμε το φημισμένο πανεπιστήμιό της, ένα από τα αρχαιότερα της Ευρώπης, την μεγαλοπρεπή Βασιλική του Αγίου Αντωνίου με τους βυζαντινούς τρούλους και τον πολυτελή εσωτερικό διάκοσμο, που θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους λατρευτικούς χώρους της Ιταλίας, καθώς και την Prato della Valle, μια ελλειπτική πλατεία 88.000 τετραγωνικών μέτρων - η δεύτερη μεγαλύτερη της Ευρώπης. Χρόνος ελεύθερος και αναχώρηση για την ρομαντική Βερόνα, την πόλη των αιώνιων εραστών του Σαίξπηρ. Εδώ, θα θαυμάσουμε την Ρωμαϊκή Αρένα, τις όμορφες πλατείες Ντέλε Έρμπε και Ντέι Σινιόρι που περιβάλλονται από άριστα διατηρημένα μεσαιωνικά κτίρια και βέβαια το αρχοντικό των Καπουλέτων με το θρυλικό μπαλκόνι της Ιουλιέτας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο BEST WESTERN CTC VERONA 4* (www.ctchotelverona.com). Διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ
Βερόνα - Μπολόνια, Περιήγηση - Φλωρεντία
Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για την πρωτεύουσα της Αιμίλια-Ρομάνια, την Μπολόνια, την γαστριμαργική πρωτεύουσα της Ιταλίας. Η πόλη είναι γνωστή για το παλαιότερο πανεπιστήμιο της Ευρώπης (από το 1088), αλλά και τις στοές της, που φθάνουν σε μήκος τα 38 χιλιόμετρα, ανάμεσα στις οποίες και η μακρύτερη στον κόσμο στοά του San Luca, μήκους 3,7 χιλιομέτρων με 666 καμάρες. Κατά τη διάρκεια της περιήγησής στην πόλη θα δούμε την τεράστια μεσαιωνική πλατεία Piazza Maggiore με την βασιλική του Αγίου Πετρόνιου να δεσπόζει στο κέντρο της, το άγαλμα του Ποσειδώνα, το Palazzo del Podesta, το Palazzo Re Enzo, το Palazzo D’ Accursio (Δημαρχείο και Βιβλιοθήκη), τους πύργους Asinelli και Garisenda κ.ά. Χρόνος ελεύθερος και συνεχίζουμε για την πρωτεύουσα της Τοσκάνης, την υπέροχη Φλωρεντία (Firenze). Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο DIPLOMAT 4* (www.c-hotels.it) ή παρόμοιο. Διανυκτέρευση.

4η ΜΕΡΑ
Φλωρεντία, Ξενάγηση πόλης, Επίσκεψη στην Γκαλερία Ουφίτσι
Πρωινή ξενάγηση στην πόλη της Αναγέννησης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε τα σημαντικότερα αξιοθέατά της, όπως τον επιβλητικό Ντουόμο με το φημισμένο καμπαναριό του Τζιότο, το Βαπτιστήριο, την εκκλησία Σάντα Κρότσε, την Πόντε Βέκιο, την Πιάτσα ντε λα Σινιορία κ.ά. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε ένα από τα παλαιότερα και σημαντικότερα μουσεία-πινακοθήκες του κόσμου, την Γκαλερία Ουφίτσι (Galleria degli Uffizi), που διαθέτει μία από τις πιο αξιόλογες συλλογές αναγεννησιακής τέχνης (Τζιότο, Μποττιτσέλλι, Λεονάρντο ντα Βίντσι, Ραφαήλ, Τιτσιάνο, Βερονέζε, Μιχαήλ Άγγελος, Καραβάτζιο, Ρέμπραντ, Ρούμπενς, Ντύρερ, Γκόγια, Ελ Γκρέκο κ.ά.). Ελεύθερος χρόνος για βόλτες στην πόλη ή για ψώνια στη φημισμένη αγορά της.

5η ΜΕΡΑ
Φλωρεντία - Σιένα, Περιήγηση - Ρώμη
Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για την πανέμορφη μεσαιωνική Σιένα με τα αγέρωχα αρχοντικά, τα στενά καλντερίμια, τις ήσυχες πλατείες και τις μαυρισμένες από τον χρόνο εκκλησίες, όλα μέσα σε ένα κάδρο από καλοφτιαγμένα τείχη και στέρεους πύργους. Έντεκα δρόμοι οδηγούν στην πανέμορφη πιάτσα Ντελ Κάμπο, την κεντρική πλατεία της πόλης με το υπέροχο Δημαρχείο. Εντυπωσιακός και ο Καθεδρικός ναός με το αριστουργηματικό του δάπεδο, τα περίτεχνα ξυλόγλυπτα και τις μοναδικές τοιχογραφίες. Ελεύθερος χρόνος και αναχώρηση για την "Αιώνια Πόλη", τη Ρώμη. Άφιξη και τακτοποίηση στο κεντρικό ξενοδοχείο TWENTY ONE 4* (www.twentyonerome.com) ή παρόμοιο. Προαιρετική βραδινή περιήγηση στα σημαντικότερα αξιοθέατα της Ρώμης και μεταφορά στη συνοικία των Καλλιτεχνών Trastevere. Επιστροφή αργά το βράδυ στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

6η ΜΕΡΑ
Ρώμη, Ξενάγηση πόλης
Πρωινή ξενάγηση της πόλης κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε την εκκλησία του Αγίου Παύλου έξω από τα τείχη, την Πυραμίδα, τις θέρμες του Καρακάλα, την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Λατερανού, την περίφημη εκκλησία Σάντα Μαρία Ματζόρε, το Κολοσσαίο και τις Αυτοκρατορικές Αγορές. Περνώντας από τον λόφο του Καπιτωλίου, θα διασχίσουμε την πλατεία Βενετίας, όπου θα δούμε το Παλάτσο Βενέτσια, το μνημείο του αγνώστου στρατιώτη Βιτοριάνο, το άγαλμα του πρώτου βασιλιά της Ιταλίας Βιτόριο Εμμανουέλε, καθώς και το μπαλκόνι της Λετίτσια (μητέρας του Ναπολέοντα Βοναπάρτη). Θα συνεχίσουμε την ξενάγησή μας οδικώς στις όχθες του Τίβερη, περνώντας από το Κάστρο του Αγίου Αγγέλου και τη Βίλα Μποργκέζε. Χρόνος ελεύθερος για βόλτες στο ιστορικό κέντρο της πόλης και στην πλούσια αγορά της. Διανυκτέρευση.

7η ΜΕΡΑ
Ρώμη, Μουσεία Βατικανού, Βασιλική Αγίου Πέτρου - Αθήνα
Η σημερινή μας ημέρα θα ξεκινήσει με επίσκεψη στα Μουσεία του Βατικανού, όπου θα δούμε τις αίθουσες των γλυπτών, των χαλιών, των παπύρων, των αυτοκρατόρων και θα καταλήξουμε στην περίφημη Καπέλα Σιστίνα, το παρεκκλήσιο του Αποστολικού Παλατίου, επίσημης κατοικίας του Πάπα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, την οροφή του οποίου ζωγράφισε ο Μιχαήλ Άγγελος. Ακολουθεί επίσκεψη στο ανεξάρτητο κρατίδιο του Βατικανού, όπου βρίσκεται η Βασιλική του Αγίου Πέτρου (η μεγαλύτερη εκκλησία του κόσμου). Θα ξεναγηθούμε στην εκκλησία και θα δούμε την θεσπέσια μαρμάρινη σύνθεση του Μιχαήλ Αγγέλου, την περίφημη Πιετά, καθώς και τον τεράστιο μπρούτζινο άμβωνα του Μπερνίνι. Το μεσημέρι θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο και θα επιβιβαστούμε στην πτήση για την Αθήνα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ