Όλγα Κεφαλογιάννη: Η μεγαλύτερη επιχείρηση εκκένωσης που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα - Εκπέμπουμε καθαρό μήνυμα ασφάλειας (βίντεο)

"Σε πλήρη εξέλιξη οι δράσεις του υπουργείου Τουρισμού στη Ρόδο", λέει η υπουργός Όλγα Κεφαλογιάννη

Σε αγώνα δρόμου έχει επιδοθεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού για την διαχείριση της κρίσης στον κλάδο του τουρισμού, απόρροια της φωτιάς στην Ρόδο.

Ήδη από χθες η αρμόδια υπουργός Όλγα Κεφαλογιάννη, όπως και η υφυπουργός Έλενα Ράπτη, από προχθές, βρίσκονται στο νησί των Ιπποτών, προκειμένου να συνδράμουν στην διαχείριση της κατάστασης. Η κυρία Κεφαλογιάννη έχει ήδη συναντηθεί με το σύνολο των φορέων του κλάδου στο νησί και την ίδια στιγμή έχει ξεκινήσει κύκλο συνεντεύξεων με τα διεθνή μέσα και ειδικά με αυτά της Μεγάλης Βρετανίας.

Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα θέλει να εκπέμψει ένα καθαρό μήνυμα ασφάλειας στο εξωτερικό, καθώς προέχει η ασφάλεια των επισκεπτών, όπως και το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι σε θέσει να αντιμετωπίζει μεγάλες κρίσεις. Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ώρες έλαβε χώρα μια γιγαντιαία εκκένωση 19.000 ατόμων, με απόλυτη επιτυχία, κάτι που αναγνωρίζουν διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Η κυρία Κεφαλογιάννη και σήμερα έχει ένα πρόγραμμα συνεντεύξεων με διεθνή μέσα, προκειμένου να δώσει μια σαφή εικόνα για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί. Αυτή τη στιγμή άμεση προτεραιότητα είναι η ασφαλής επιστροφή των ταξιδιωτών στις πατρίδες τους, ενώ ήδη μεγάλοι διοργανωτές ταξιδίων στέλνουν αεροπλάνα με κενές θέσεις προκειμένου να παραλάβουν τους ξένους επισκέπτες.

Στο ερώτημα εάν η παρούσα κρίση μπορεί να επηρεάσει τη συνολική εικόνα του ελληνικού τουρισμού εφέτος, φορείς απαντούν ότι η Ελλάδα μέχρι σήμερα έχει διαχειριστεί “Mega Κρίσεις”, με επιτυχία, με πρόσφατο παράδειγμα αυτό της πανδημίας. Αυτό που προέχει είναι να διαφυλαχθεί αυτό που κέρδισε η Ελλάδα από την πανδημία, που δεν είναι άλλο από το να διατηρηθεί το αίσθημα της ασφάλειας, το οποίο πλέον αποτελεί το πρώτο κριτήριο επιλογής στο να ταξιδέψει και να επισκεφθεί κάποιος έναν τουριστικό προορισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ