Μαριάννα Βαρδινογιάννη: Έγινε η κηδεία της σε στενό οικογενειακό κύκλο, στο Α' Νεκροταφείο - Δεκάδες στεφάνια για την μνήμη της (φωτό - βίντεο)

Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη έφυγε από τη ζωή την περασμένη Δευτέρα, σε ηλικία 80 ετών.

Σε στενό οικογενειακό κύκλο οι συγγενείς της Μαριάννας Βαρδινογιάννη είπαν σήμερα το τελευταίο "αντίο" στη σπουδαία αυτή γυναίκα, η οποία με την προσφορά της βοήθησε χιλιάδες παιδιά μέσα από το Σωματείο "ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο".

Μέχρι και σήμερα δεν είχε γίνει γνωστό το πότε και πού θα γίνει η κηδεία της Μαριάννας Βαρδινογιάννη, παρά μόνο ότι θα τελεστεί σε στενό οικογενειακό κύκλο.

 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η τελετή έγινε στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στην οικία Βαρδή Βαρδινογιάννη στην Εκάλη, το πρωί της Τετάρτης, ενώ ακολούθησε η ταφή στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών, επίσης σε στενό κύκλο.

Στο Α' Νεκροταφείο υπήρχαν στεφάνια που εστάλησαν στη μνήμη της Μαριάννας Βαρδινογιάννη.

Δείτε επίσης: Μαριάννα Βαρδινογιάννη: Σπάνιες φωτό με τις διαχρονικές της φίλες - Ελένη Σαμαρά, Ειρήνη Αθανασιάδη, Νανά Μούσχουρη, Πριγκίπισσα Αικατερίνη, την Αρβελέρ, την Hevda Ser

Τατιάνα Μπλάτνικ , Μαρέβα Μητσοτάκη, Μαίρη Κατράντζου αποχαιρετούν τη Μαριάννα Βαρδινογιάννη - "Σε ευχαριστούμε για όλα, θα μας λείψεις" (φωτό - βίντεο)

Mαριάννα Βαρδινογιάννη: Όταν πήγε στην Αμοργό να συναντήσει τον σύζυγό της εξόριστο Αξιωματικό του Ναυτικού - ''Άφησα πίσω δύο μικρά παιδιά & ένα βρέφος στην μητέρα μου''

Vintage φωτογραφίες της Μαριάννας Βαρδινογιάννη: Η γυναίκα που είχε όραμα - Ταύτισε τη ζωή της με την φιλανθρωπία

 

 

Στεφάνια στη μνήμη της Μαριάννας Βαρδινογιάννη, της γυναίκας που βρέθηκε στο πλευρό και στήριξε με κάθε τρόπο οικογένειες και παιδιά με καρκίνο, έστειλαν: το ίδρυμα «Μαριάννα Βαρδινογιάννη» και ο Σύλλογος φίλων παιδιών με καρκίνο «Ελπίδα», των οποίων ήταν πρόεδρος, οι οικογένειες του Θοδωρή Κυριακού και του Γιώργου Μπόμπολα, ο Ιωάννης Μάνος και η Τατιάνα Λύγαρη, η Πρωτοβουλία 21.

Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη γεννήθηκε στην Αθήνα. Ήταν παντρεμένη με τον Βαρδή Ι. Βαρδινογιάννη και μητέρα πέντε παιδιών.

Διακρίθηκε για το πλούσιο κοινωνικό και ανθρωπιστικό έργο, που είχε στο επίκεντρο τα παιδιά. Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη για περισσότερα από 25 χρόνια αγωνίστηκε ενάντια στον καρκίνο της παιδικής ηλικίας.

Παράλληλα η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη στήριξε πολλά εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Ελλάδα, την Ευρώπη και τις Η.Π.Α. ενώ υπήρξε ιδρύτρια και χορηγός του Κέντρου Ελληνιστικών Σπουδών στη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας. Στήριξε επίσης τα προγράμματα της UNESCO για την εκπαίδευση και τον πολιτισμό σε πολλά μέρη του κόσμου και προώθησε την υλοποίηση των αναπτυξιακών στόχων του ΟΗΕ.

Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη ως Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO, ως Πρόεδρος του «Ιδρύματος Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη», του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» και του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», συνεργάστηκε με πολλούς φορείς, ιδρύματα και μη Κυβερνητικές Οργανώσεις σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

eurokinissi

Στο πλαίσιο όλων αυτών των συνεργασιών, εκτός από τις εκδηλώσεις που διοργάνωνε μέσω των ιδρυμάτων της, συμμετείχε σε συνέδρια και διασκέψεις ως ομιλήτρια ή σύνεδρος, καθώς και σε φιλανθρωπικές εκδηλώσεις, διεθνείς και ευρωπαϊκές συναντήσεις και εκστρατείες.

Το έργο της Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη είναι διεθνώς αναγνωρισμένο και η ίδια είχε λάβει πολλούς τιμητικούς τίτλους και βραβεία όπως: Χρυσός Σταυρός του Τάγματος της Ευποιίας της Ελληνικής Δημοκρατίας, Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών, Αρχόντισσα του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, Ιππότης και Αξιωματικός της Λεγεώνας της Τιμής της Γαλλικής Δημοκρατίας, Μεγάλο Βραβείο της Χάρτας των Παρισίων ενάντια στον καρκίνο, Βραβείο "Ripple of Hope" του Ιδρύματος «Robert F. Kennedy Human Rights», κ.ά.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ