Μαλάλα Γιουσαφζάι: Η φωτογραφία που πόσταρε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης η διάσημη ακτιβίστρια

«Αυτή η Barbie έχει ένα Νόμπελ. Αυτός είναι απλά ο Κεν»

Με χιούμορ επέλεξε να σχολιάσει το ντόρο που έχει προκαλέσει η ταινία της Barbie, η νομπελίστρια Μαλάλα Γιουσαφζάι. Το κορίτσι που αντιστάθηκε στους Ταλιμπάν, γράφοντας στο μπλογκ της μόλις στα 11 της χρόνια, ποζάρει με φόντο την ταινία της Barbie, μαζί με το σύζυγό της.

 

 

«Μας άρεσε πολύ η ταινία, ήταν τόσο αστεία και προσεγμένη. Ελπίζω να μην πληγωθούν από αυτή τη λεζάντα όλοι οι Κεν, όπως οι Κεν στην ταινία».
Η νεαρή ακτιβίστρια είναι ιδιαίτερα ενεργή στα social media, με το λογαριασμό της στο Instagram να ακολουθούν 2.5 εκατομμύρια χρήστες και οι δημοσιεύσεις της να μαζεύουν χιλιάδες likes.

Διαβάστε ακόμη: Η Μαλάλα Γιουσαφζάι, η βραβευμένη με Νόμπελ Πακιστανή, επιτέλους γελάει πλατιά – Ο γοητευτικός σύζυγος στο πλάι της 25χρονης 

Who is who

Η Μαλάλα Γιουσαφζάι, έγινε διάσημη ως ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των κοριτσιών στην εκπαίδευση όταν το 2008, σε ηλικία μόλις 11 ετών, ξεκίνησε να γράφει με το ψευδώνυμο Gul Makai στο BBC, μετά την κατάληψη της εξουσίας στην περιοχή από τους Ταλιμπάν. Πολύ σύντομα τα κείμενα της έγιναν γνωστά σε ένα πολύ μεγάλο κοινό.

Το 2012 δέχτηκε έναν πυροβολισμό στο κεφάλι από τους Ταλιμπάν και παρέμεινε σε κρίσιμη κατάσταση για μέρες σε νοσοκομείο στο Πακιστάν, ενώ αργότερα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Μεγάλης Βρετανίας.

Η φρικτή επίθεση προκάλεσε ένα κύμα συμπαράστασης προς τη νεαρή γυναίκα από όλο τον κόσμο. Λίγο αργότερα, το 2013 κέρδισε το Βραβείο Ζαχάρωφ για την Ελευθερία της Σκέψης από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Νόμπελ Ειρήνης το 2014, παραμένοντας μέχρι σήμερα η νεότερη κάτοχος του (μόλις 17 ετών).

Η ίδια ίδρυσε το Malala Fund, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό, με στόχο την προστασία του δικαιώματος των κοριτσιών στην εκπαίδευση, έγραψε αυτοβιογραφικό βιβλίο, με τίτλο «Με λένε Μαλάλα», ενώ σύμφωνα με το περιοδικό Times, ήταν μία από τις πιο προσωπικότητες που άσκησαν τη μεγαλύτερη επιρροή στην κοινή γνώμη το 2013,2014 και 2015.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ