Loumidis Foods: Προωθεί ελληνικά προϊόντα στην Αμερική - Η Μεσογειακή διατροφή "Πρωταθλήτρια του Κόσμου"

Ιδιαίτερη έμφαση δίνει η εταιρεία στο κανάλι που έχει ανοίξει και το οποίο αφορά την εκπαίδευση του κόσμου για τα οφέλη της μεσογειακής διατροφής

 

Γράφει ο Μάκης Αποστόλου στην Ημερησία 

 

Πιστεύω πολύ στο ελληνικό brand. Κάνουμε προσπάθειες, έχει μεγάλο έδαφος να καλύψουμε για να φτιάξουμε μια εθνική ταυτότητα». Αυτό υπογράμμισε μεταξύ άλλων μιλώντας στην «Ημερησία», ο επικεφαλής της Loumidis FoodsΙάσονας Λουμίδης, μίας ιστορικής εταιρείας διανομής (αλλά και παραγωγής ορισμένων προϊόντων) στις ΗΠΑ.

Τόνισε χαρακτηριστικά ως best practice την απόφαση που πήρε η ΦΑΓΕ να φτιάξει εργοστάσιο στις ΗΠΑ, η οποία σε συνδυασμό με τις κινήσεις της Chobani, οδήγησε σε τεράστια ανάπτυξη την κατηγορία του greek style yogurt.

Παραδέχτηκε ότι για πολλά χρόνια δεν υπήρχε μια καλή εικόνα για τα ελληνικά προϊόντα, αφού, όπως τόνισε, «οι εταιρείες ενδιαφέρονταν μόνο για τα κέρδη. Όμως, τα τελευταία χρόνια έχει αναβαθμιστεί η ελληνική εστίαση στις ΗΠΑ, βελτιώθηκαν κατά πολύ τα υλικά που χρησιμοποιούν. Συνολικά η κουζίνα μας ανεβαίνει και είναι ένα αποτέλεσμα και του τουρισμού, αλλά και της προσπάθειας που γίνεται από την Ελλάδα προς την Αμερική. Παράλληλα, περισσότερα ελληνικά προϊόντα μπήκαν στα ράφια των αμερικανικών super markets».

Portfolio

Αναφορικά με τη Loumidis Foods, ο κ. Λουμίδης σημείωσε ότι δίνει έμφαση στο Premium Greek food & beverage.

Διαβάστε την συνέχεια εδώ 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ