Πριγκίπισσα Firyal της Ιορδανίας: Ποιο ήταν το κορίτσι - καλλονή του Σταύρου Νιάρχου - Που βρίσκεται σήμερα η πάμπλουτη κοσμοπολίτισσα (Φωτό)

Μία όμορφη παρουσία ...

Μέσα από το βιβλίο του Γιάννη Κωνσταντίνου Φραγκούλη : «Ο Σταύρος Νιάρχος όπως τον έζησα» ...

Στο βιβλίο θα ανακαλύψετε πραγματικά σπάνιες οικογενειακές φωτογραφίες αλλά και φωτογραφικά ντοκουμέντα από τα σημαντικότερα πλοία του στόλου του Σταύρου Νιάρχου. Το πιπεράτο και σχετικά άγνωστο στορυ που εμπεριέχεται στο βιβλίο ηταν ο δεσμός του με την πριγκίπισσα Firyal, πρώην σύζυγο του αδελφού του βασιλιά Χουσεΐν της Ιορδανίας - ήταν μόλις 25 ετών πρόσχαρη κι αισιόδοξη εκτόπισε όλες τις παλιές του φίλες και έγινε η μόνιμη σύντροφος του.

Διαβάστε ακόμη: Σταύρος Νιάρχος: Σπάνιες φωτό & μοναδικές ιστορίες για τον μεγιστάνα - η άγνωστη σχέση με Πριγκίπισσα - το βιβλίο του στενού συνεργάτη του Γιάννη Κ. Φραγκούλη

Πριγκίπισσα Firyal της Ιορδανίας

Η πριγκίπισσα Firyal ( Firyal Irshaid, γεννημένη το 1945) είναι Ιορδανή ανθρωπιστής και φιλάνθρωπος. Έγινε Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO το 1992, εργαζόμενη σε προγράμματα για την εκπαίδευση και την προστασία της παγκόσμιας κληρονομιάς.

Είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου στη Διεθνή Επιτροπή Διάσωσης (IRC),  Δημόσια Βιβλιοθήκη της Νέας Υόρκης και σε ένα ευρύ φάσμα μουσείων και πανεπιστημίων, συμπεριλαμβανομένης της Σχολής Διακυβέρνησης John F. Kennedy στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.


instagram @princemuhammadandfriends

Η Irshaid είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Columbia. Από το 1964 έως το 1978 ήταν παντρεμένη με τον πρίγκιπα Μοχάμεντ μπιν Ταλάλ -τον νεότερο αδερφό του βασιλιά Χουσεΐν της Ιορδανίας- από τον οποίο έχει δύο γιους, τον Πρίγκιπα Ταλάλ και τον Πρίγκιπα Γκάζι.

Γεννημένη στην Ιερουσαλήμ, η Firyal Irshaid είναι κόρη του αείμνηστου Sayyid Farid Mahmoud Irshaid, πολιτικού ηγέτη που υπηρέτησε ως υπουργός στην κυβέρνηση και βουλευτής στη Γερουσία της Ιορδανίας.

Η μητέρα της Farida ήταν πρόεδρος της Ερυθράς Ημισελήνου στην Δυτική Όχθη. Η Irshaid φοίτησε στο Berzeit College. Σπούδασε για δύο χρόνια στο Αμερικανικό Κολλέγιο Γυναικών στη Βηρυτό πριν από το γάμο της. συνέχισε τις σπουδές της και απέκτησε πτυχίο από τη Σχολή Γενικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κολούμπια το 1999.


instagram @royalsofjordan

Ήταν παντρεμένη με τον πρίγκιπα Μοχάμεντ μπιν Ταλάλ, με τον οποίο απέκτησε γιους τον Πρίγκιπα Ταλάλ και τον Πρίγκιπα Γκάζι, μεταξύ 1964 και 1978.

Αφού ο γάμος τους κατέληξε σε διαζύγιο, έβγαινε με τον Έλληνα μεγιστάνα της ναυτιλίας Σταύρο Νιάρχο και αργότερα έγινε η επί χρόνια σύντροφος του Αμερικανού τραπεζίτη Lionel Pincus.

Μετά τον θάνατο του Pinces, υπήρξαν ισχυρισμοί από τους γιους του, Henry και Matt Pincus, ότι η Firyal είχε εκμεταλλευτεί την επιδεινούμενη ψυχική και σωματική κατάσταση του Pincus ξοδεύοντας υπερβολικά ποσά.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ