Αναζωπύρωση της φωτιάς στην Πάρνηθα - Κίνδυνος να περάσει στους Θρακομακεδόνες - Μηνύματα εκκένωσης (φωτό & βίντεο)

Απειλείται και πάλι ο Εθνικός Δρυμός.

Αναζωπύρωση της φωτιάς σημειώθηκε σήμερα τα ξημερώματα στην Πάρνηθα. Στις 03:20 συγκεκριμένα, παρατηρήθηκε το "φαινόμενο της καμινάδας", κατά το οποίο γίνεται έκρηξη φωτιάς. Σε συνδυασμό με τους δυνατούς ανέμους, η φωτιά ξαναφούντωσε. Κατά της 04:00 οι φλόγες έφτασαν στην Λεωφόρο Πάρνηθος, δυτικά του τελεφερίκ. Ο Εθνικός Δρυμός απειλείται και πάλι. 

Λίγο πριν από τις 4 τα ξημερώματα, δόθηκε εντολή εκκένωσης του οικισμού της Αγίας Παρασκευή προς το κέντρο Αχαρνών. Αυτή τη στιγμή η φωτιά καίει τα πρώτα σπίτια στη Λ. Πάρνηθος κοντά στο κτήμα «Ελληνικόν»

Παράλληλα εστάλη προειδοποητικό μήνυμα από το 112 στους κατοίκους των περιοχών: Θρακομακεδόνες, Μπόσκιζα και Πανόραμα Μενιδίου να βρίσκονται σε ετοιμότητα για να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να ακολουθούν τις υποδείξεις των Αρχών.

 

 

Οι δηλώσεις Αρτοποιού

«Μετά τις 03.20 υπήρξε μία έκρηξη φωτιάς στη χαράδρα στην Πάρνηθα και κατευθύνθηκε και πάλι στην οικισμό της Αγίας Παρασκευής» είπε στην ΕΡΤ ο εκπρόσωπος Τύπου της πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός. Όπως εξήγησε το μέτωπο των επιχειρήσεων είναι στη μίξη του δασικού με τον αστικό ιστό, όπως ανεβαίνουμε τη λεωφόρο Πάρνηθος αριστερά. «Τα οχήματά μας είναι παρατεταγμένα στις οδούς Τσιτομενέα, Κεραμιδίου, Νόση και Καρκαβίτσα” και τόνισε πως υπάρχει κίνδυνος για τους Θρακομακεδόνες, για αυτό οι κάτοικοι πρέπει να είναι σε εγρήγορση για να εκκενώσουν.

 

 

 

Στο σημείο επιχειρούν 260 πυροσβέστες με 13 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 77 οχήματα, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν να πραγματοποιούν ρίψεις νερού 6 αεροσκάφη και7 ελικόπτερα. Ταυτόχρονα επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις εθελοντών πυροσβεστών με πεζοπόρα τμήματα, δυνάμεις που έχει διαθέσει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής 'Αμυνας και η Ελληνική Αστυνομία, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Αττικής.

Eurokinissi

Εντολή εκκένωσης για τους Θρακομακεδόνες

Σχετικά με τους Θρακομακεδόνες, ο Γιάννης Αρτοποιός ξεκαθάρισε πως η φωτιά δεν έχει φτάσει στην περιοχή και δίνεται σκληρή μάχη για να μην συμβεί αυτό, προσθέτοντας πως αυτό που έχει γίνει, είναι να φτιαχτεί ζώνη ανάσχεσης ενώ έχει σταλεί και προειδοποιητικό μήνυμα στους κατοίκους. Παρόλα αυτά, δόθηκε εντολή εκκένωσης για προληπτικούς λόγους.

 

 

Διαβάστε επίσης: Η Αθήνα σε κλοιό φωτιάς: Αποπνικτική η ατμόσφαιρα - Καπνός και μυρωδιά καμένου μέχρι την Αθηναϊκή Ριβιέρα (φωτό & βίντεο)

 

 

Διακοπή κυκλοφορίας

Λόγω της πυρκαγιάς η Αστυνομία έχει προχωρήσει σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στους εξής δρόμους:

   -Στη λεωφόρου Πάρνηθος με την οδό Μπόσκιζα,

   -Στην οδό Φιλίας των Λαών προς Κατασκηνώσεις

   -Στη λεωφόρο Κωνσταντίνου Καραμανλή από την οδό Θρακομακεδόνων

   -Στην οδό Πάρνηθος από την οδό Θρακομακεδόνων

   -Στη λεωφόρο Κύμης από το ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ολυμπιακό Χωριο

   -Στη λεωφόρο Κύμης από οδό Αντιόχου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θρακομακεδόνες

   -Στην οδό Θρακομακεδόνων από το ύψος της οδού Μπόσκιζα

 

 

 

 

 

Χθες ο Βασίλης Κικίκλιας σε ενημέρωση του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας για τις φωτιές τόνισε ότι είναι εξαιρετικά δύσκολη η κατάσταση στην Πάρνηθα.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ