Drone με θερμική κάμερα στον Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού: Η κορυφαία τεχνολογική λύση έγκαιρης προειδοποίησης για πυρκαγιές σε δασικές εκτάσεις

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για κορυφαία τεχνολογική λύση έγκαιρης προειδοποίησης για πυρκαγιές σε δασικές εκτάσεις

Drone με θερμική κάμερα για τις δασικές εκτάσεις επιστρατεύει ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για κορυφαία τεχνολογική λύση έγκαιρης προειδοποίησης για πυρκαγιές σε δασικές εκτάσεις.

Οπως σημειώνεται, σε μια περίοδο που οι πυρκαγιές είναι τόσο συχνές στη χώρα μας στερώντας οξυγόνο και πράσινο από όλους μας αλλά και τις μελλοντικές γενιές είναι εξαιρετικά σημαντικό να βρίσκουμε λύσεις πρόληψης και αντιμετώπισης.

Με γνώμονα τα παραπάνω – αναφέρεται στην ανακοίνωση – ο Δήμος Φιλοθέης/Ψυχικού ενήργησε άμεσα και εξασφάλισε μία υπηρεσία προχωρημένης τεχνολογικής προστασίας, την επιτήρηση πυρασφαλείας με μη επανδρωμένο αεροσκάφος για την έγκαιρη ανίχνευση καπνού φωτιάς.

philothei-psychiko.gov.gr

Τα drones θα περιπολούν μέρα και νύχτα με χρήση θερμικών καμερών από ύψος 120 μέτρων εξασφαλίζουν πλήρη έλεγχο και ανίχνευση του καπνού φωτιάς. Η εταιρεία είναι πρωτοπόρος στον χώρο αυτό με επαγγελματίες και πιστοποιημένους χειριστές από την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας  κατά EASA (European Union Aviation Safety Agency) στον χειρισμό drone.

 

 

Ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού λειτούργησε με σχέδιο και αμεσότητα καθώς εκπονήθηκε άμεσα μελέτη διαχείρισης ρίσκου σε προδιαγεγραμμένο σενάριο (Predefined Risk Assessment – PDRA), αδειοδοτήθηκε από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ώστε να μπορεί να εκτελέσει πτήσεις  στις  δασικές περιοχές του δήμου μας.

Ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού για άλλη μια φορά προνοεί και πρωτοπορεί με μια ακόμα τεχνολογική υπηρεσία που προστατεύει το πράσινο Προάστιό μας και τους δημότες του, καταλήγει η ανακοίνωση.

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Γαλάνης έγραψε σε ανάρτησή του στο Facebook:'' 

DRONE με θερμική κάμερα προστατεύει τις δασικές εκτάσεις του Δήμου μας!

Ενεργώντας άμεσα ο Δήμος μας εξασφάλισε μία υπηρεσία προχωρημένης τεχνολογικής προστασίας, την επιτήρηση πυρασφαλείας με μη επανδρωμένο αεροσκάφος για την έγκαιρη ανίχνευση καπνού φωτιάς! Μια κορυφαία τεχνολογική λύση έγκαιρης προειδοποίησης για πυρκαγιές σε δασικές εκτάσεις!

Περιπολώντας τα drones μέρα και νύχτα με χρήση θερμικών καμερών από ύψος 120 μ εξασφαλίζουν πλήρη έλεγχο και ανίχνευση του καπνού φωτιάς. Μία πρωτοποριακή υπηρεσία που ήταν απαραίτητη στην παρούσα κατάσταση που βρίσκεται η Χώρα μας με γνώμονα τον αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιών και τα ατυχή παραδείγματα των τελευταίων ημερών. Η εταιρεία είναι πρωτοπόρος στον χώρο αυτό με επαγγελματίες και πιστοποιημένους χειριστές από την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας κατά EASA (European Union Aviation Safety Agency) στον χειρισμό drone .

Εκπονήθηκε άμεσα μελέτη διαχείρισης ρίσκου σε προδιαγεγραμμένο σενάριο και (Predefined Risk Assessment – PDRA) αδειδοτήθηκε από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας να εκτελέσει πτήσεις στις δασικές περιοχές του δήμου μας, με γνώμονα πάντα την ασφάλεια πτήσεων και του προσωπικού και στόχο την συνολική προστασία των πολύτιμων πράσινων εκτάσεών μας!

Ο Δήμος μας πρωτοπορεί με μια ακόμα τεχνολογική υπηρεσία για την ασφάλεια και προστασία του Προαστίου και των δημοτών του!

Για ένα Προάστιο Πρότυπο

Προχωράμε Μαζί Μπροστά''

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ