Εντοπίστηκε σορός άνδρα στο Νότιο Πήλιο - Εξετάζεται αν πρόκειται για τον Αυστριακό Φιλίπ

Η σορός, άνδρα αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, περισυνελέγη από βραχώδη περιοχή της παραλίας Μουρτιάς νότια του Πηλίου.

Σορός άνδρα εντοπίστηκε πριν από λίγο από δύτες στη Μουρτιά Πηλίου και μεταφέρεται στο Αχιλλοπούλειο. Εξετάζεται αν πρόκειται για τον άνδρα από το αγνοούμενο νιόπαντρο ζευγάρι των Αυστριακών.

Η σορός, άνδρα αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, περισυνελέγη από βραχώδη περιοχή της παραλίας Μουρτιάς νότια του Πηλίου. Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα η σορός περισυνελέγη από πλωτό του Λιμενικού και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου Αχιλλοπούλειο.

Εξετάζεται αν πρόκειται για τον Αυστριακό που αγνοείται στην περιοχή.

Δύτες της Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος, αλλά και δύο πλωτά σκάφη, διεξάγουν από νωρίς το πρωί εκτεταμένες έρευνες από προς εντοπισμό αγνοουμένων σε θαλάσσιες περιοχές από τα Ποτιστικά ως το Καστρί Μαγνησίας, καθ' υπόδειξιν της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Βασικός στόχος είναι εντοπισμός των δύο αγνοουμένων της κακοκαιρίας Daniel. Πρόκειται για το νιόπαντρο ζευγάρι Αυστριακών, τη Μικαέλα (Μichaela Tritthart) και τον Φιλίπ (Gosch Philipp) που είχαν δηλωθεί αγνοούμενοι από την πρώτη ημέρα της κακοκαιρίας, όταν ο Daniel χτύπησε τον Βόλο και το Πήλιο.

Τα τελευταία ίχνη του ζευγαριού ήταν στην εξοχική κατοικία που είχαν νοικιάσει στα Ποτιστικά Πηλίου, η οποία παρασύρθηκε από ορμητικό χείμαρρο και έκτοτε τα ίχνη τους αγνοούνται.

Δείτε επίσης: Μικαέλα και Φιλίπ: Το τραγικό τέλος του ζευγαριού από την Αυστρία - Χάθηκε στις πλημμύρες στο Πήλιο, λίγες μέρες μετά τον γάμο τους (βίντεο)

Το νιόπαντρο ζευγάρι που αγνοείται 

Δύο μόλις εβδομάδες πριν από την εξαφάνισή τους, οι δύο νέοι, ο Φίλιπ και η Μικαέλα, παντρεύτηκαν στο Πήλιο, σύμφωνα με το τοπικό μέσο gegonota.news.

Οι δύο Αυστριακοί έρχονταν επί πολλά χρόνια στην περιοχή και παραθέριζαν ακριβώς στο ίδιο μέρος, ενώ αποφάσισαν να ενωθούν και με τα δεσμά του γάμου στο αγαπημένο τους σημείο διακοπών.

 

Ο Φιλίπ και η Μικαέλα έμεναν στο ίδιο συγκρότημα που έμεναν και οι ηλικιωμένοι Αυστριακοί που δηλώθηκαν αγνοούμενοι και βρέθηκαν λίγες ώρες αργότερα ασφαλείς και υγιείς.

Ενώ η καταιγίδα χτυπούσε τον Βόλο την περασμένη Δευτέρα, οι μεγαλύτεροι Αυστριακοί πρότειναν στους νεαρότερους να φύγουν όλοι μαζί, ανεβαίνοντας στο λόφο της Ξινόβρυσης, καθώς η βροχή έμοιαζε επικίνδυνη. Εκείνοι αρνήθηκαν, θεωρώντας ότι θα είναι ασφαλείς στο bungalow τους. Δυστυχώς, όμως, το νερό παρέσυρε την παραθεριστική τους κατοικία και τα ίχνη τους χάθηκαν. Εκτοτε αγνοούνται. Είναι μάλιστα οι δύο τελευταίοι αγνοούμενοι.

Να σημειωθεί ότι αρχικά είχε δηλωθεί ως αγνοούμενο και ηλικιωμένο ζευγάρι Αυστριακών, οι οποίοι βρέθηκαν στη συνέχεια καλά στην υγεία τους.

 

«Δεν μπορώ να το πιστέψω. Τα παιδιά μένουν εδώ τρεις εβδομάδες και, μόλις έφτασαν, παντρεύτηκαν στην Αργαλαστή. Εχουν έρθει πολλές φορές διακοπές και είναι συνομήλικοι, περίπου 35 ετών. Με το ζευγάρι των Αυστριακών που σώθηκε είχαν γνωριστεί πριν από πολλά χρόνια εδώ, στα εξοχικά μας» δήλωσε στο gegonota.news ο ιδιοκτήτης της εξοχικής κατοικίας, Θανάσης Σαμαράς.

Ο ιδιοκτήτης των παραθεριστικών κατοικιών μίλησε και για τη δύσκολη στιγμή κατά την οποία ενημέρωσε τους συγγενείς του νεαρού ζευγαριού στην Αυστρία για την εξαφάνισή τους.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ