Ρωσικό σφυροκόπημα στην Οδησσό: Στόχος των drones, σιλό σιτηρών και λιμενικές εγκαταστάσεις -Επιχειρούσαν επί δύο ώρες (βίντεο)

Δύο τραυματίες και πολλές υλικές ζημιές από τη νυχτερινή επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία

Η Ρωσία έπληξε ουκρανικές λιμενικές υποδομές και εγκαταστάσεις αποθήκευσης σιτηρών σε μια νυχτερινή επίθεση με drone στην περιοχή Ισμαήλ, από όπου εξάγονται δημητριακά, όπως ανακοίνωσαν σήμερα Ουκρανοί αξιωματούχοι.

Δύο τραυματίες και υλικές ζημιές

Ο Όλεχ Κίπερ, κυβερνήτης στην περιοχή της Οδησσού, στο νότιο τμήμα της χώρας που περιλαμβάνει επίσης τα λιμάνια του ποταμού Δούναβη στο Ισμαήλ και το Ρένι, δήλωσε ότι κτίριο συνοριακού ελέγχου, αποθηκευτικές εγκαταστάσεις και πάνω από 30 φορτηγά και αυτοκίνητα υπέστησαν ζημιές ενώ δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Ο ουκρανικός στρατός δήλωσε ότι οι επιχειρήσεις σε διεθνές σημείο ελέγχου ανεστάλησαν και η κίνηση των οχημάτων εξετράπη προσωρινά. Η υπηρεσία συνόρων της Ουκρανίας ανέφερε αργότερα ότι το σημείο ελέγχου είναι το Ορλίφκα, στα σύνορα με τη Ρουμανία.

Η δίωρη επίθεση ήταν το τελευταίο χτύπημα κατά ουκρανικών εγκαταστάσεων με σιτηρά και λιμανιών από τον Ιούλιο, όταν η Ρωσία αποχώρησε από τη συμφωνία για τα δημητριακά που αποτελούσε εγγύηση για την ασφαλή μεταφορά ουκρανικών φορτίων μέσω της Μαύρης Θάλασσας σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί μια παγκόσμια επισιτιστική κρίση.

Η Ουκρανία, βασικός παγκόσμιος παραγωγός και εξαγωγέας σιτηρών, έχει έκτοτε αυξήσει τις εξαγωγές μέσω του Δούναβη.

«Ο εχθρός στοχοθέτησε το λιμάνι και τις συνοριακές υποδομές του Δούναβη», ανέφερε το γραφείο του γενικού εισαγγελέα, δημοσιοποιώντας φωτογραφίες κατεστραμμένων σιλό με σιτηρά και φλεγόμενων φορτηγών. «Δύο οδηγοί φορτηγών τραυματίστηκαν ως αποτέλεσμα της επίθεσης. Σιταποθήκες, διοικητικά κτίρια και φορτηγά οχήματα καταστράφηκαν».

Ο στρατός δήλωσε ότι καταρρίφθηκαν 26 από τα 38 ιρανικής κατασκευής drones που εξαπέλυσε η Ρωσία κατά της Ουκρανίας κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Επιθέσεις και σε άλλες περιοχές

Επιπλέον ανέφερε ότι εκτός της περιοχής της Οδησσού, πυρά δέχθηκαν οι περιοχές Μικολάιφ, Χερσώνας και Κιρόβοχραντ.

Ρωσικό πυραυλικό χτύπημα προκάλεσε επίσης ζημιές σε τοπική επιχείρηση στην πόλη Κρίβι Ριχ, δήλωσε ο δήμαρχός της, και ο κυβερνήτης της περιφέρειας Τσερκάσι δήλωσε ότι εκεί χτυπήθηκαν εγκαταστάσεις υποδομών που δεν διευκρινίστηκαν.

Δεν υπήρχαν αναφορές για θανάτους στις επιθέσεις, τις τελευταίες μιας σειράς χτυπημάτων που πραγματοποίησε η Ρωσία από τότε που ξεκίνησε την εισβολή της στην Ουκρανία πριν από 19 μήνες.

Το Κίεβο έχει απαντήσει με αυξανόμενο αριθμό επιθέσεων εντός της Ρωσίας και της υπό ρωσικής κατοχής Κριμαίας και έχει εντείνει την αντεπίθεσή του, υποστηρίζοντας ότι σταδιακά κερδίζει εδάφη σε περιοχές κατεχόμενες από τη Ρωσία στη νότια και ανατολική Ουκρανία.

Ο κυβερνήτης της ρωσικής περιφέρειας του Κουρσκ δήλωσε ότι υπήρξε διακοπή της ηλεκτροδότησης σε επτά οικισμούς στην περιοχή στην τελευταία αναφερόμενη επίθεση. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι ένα drone καταστράφηκε πάνω από την περιφέρεια Κουρσκ γύρω στις 5.30 πμ (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας). Το Reuters δεν ήταν σε θέση να διασταυρώσει ανεξάρτητα τις αναφορές καμίας εκ των δύο πλευρών.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ