Ποιο είναι το εντυπωσιακό βιογραφικό του Χάρη Δούκα: Ο νέος δήμαρχος Αθηνών & η αφοσίωση του στην κλιματική αλλαγή - Ανήκει στο 2% των πιο επιδραστικών επιστημόνων με βάση το Χάρβαρντ (φωτό - βίντεο)

Το who is who του νέου δημάρχου

Μεγάλη ήταν η χθεσινή (15/10) νίκη του Χάρη Δούκα με 55% έναντι 44% του Κώστα Μπακογιάννη.

Κι επίσημα, ο κ. Δούκας είναι ο νέος δήμαρχος Αθηνών με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ.  Ας μάθουμε όμως περισσότερα για εκείνον.

To who is who του νέου δημάρχου, Χάρη Δούκα

Ο Χάρης Δούκας είναι Καθηγητής Ενεργειακής και Περιβαλλοντικής Πολιτικής στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ).

Γεννήθηκε στην Αθήνα, στις 12/05/1980. Σπούδασε Μηχανολόγος Μηχανικός στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή στο ΕΜΠ, με θέμα τα συστήματα αποφάσεων για την προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Ασχολείται με την ανάπτυξη πολιτικών και στρατηγικών, με τον άνθρωπο στο επίκεντρο.

Η ενέργεια και το περιβάλλον αποτελούν βασικά πεδία της δραστηριότητάς του, υποστηρίζοντας την χάραξη βιώσιμων ενεργειακών και κλιματικών πολιτικών, με όρους συμμετοχής και συνδιαμόρφωσης, ώστε η σχεδιαζόμενη παρέμβαση να γίνεται «κτήμα» όλων των πολιτών.

 

 

Τα μοντέλα πολιτικής που έχει αναπτύξει, έχουν τύχει σημαντικής αποδοχής από την επιστημονική κοινότητα, έχουν δημοσιευτεί σε κορυφαία επιστημονικά περιοδικά και έχουν χρησιμοποιηθεί σε πλήθος εφαρμογών βιώσιμων πολιτικών σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Τα τελευταία χρόνια συγκαταλέγεται στο 2% των περισσότερο επιδραστικών επιστημόνων όλων των ειδικοτήτων σε παγκόσμιο επίπεδο, με βάση τις αξιολογήσεις του Harvard.

 

 


eurokinissi

Έχει συνεργαστεί με πολλούς δήμους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αναπτύσσοντας σχέδια δράσης και παρεμβάσεις για την ενέργεια και το κλίμα, την ενεργειακή αποδοτικότητα και την προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, καθώς και την ενσωμάτωση τεχνολογιών πληροφορικής, επικοινωνιών και διαδικτύου. Τα συστήματα που αναπτύσσει υποστηρίζουν την χάραξη πολιτικών κινητοποίησης της κοινωνίας και την υλοποίηση βιώσιμων δράσεων, που στηρίζουν συμμετοχικά σχήματα και μπορούν να δημιουργήσουν πολιτισμικό, κοινωνικό και οικονομικό πλούτο που να μας αφορά όλους.

 

 

Για τη δράση και το έργο του έχει βραβευτεί από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, το ΕΜΠ, το ΑΠΘ, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, την Ελληνική Εταιρεία Επιχειρησιακών Ερευνών και το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

 

 


eurokinissi

 

 

 

 

Συγχαρητήρια από το Πολυτεχνείο

 

 

Τον νεοκλεγέντα Δήμαρχο Αθήνας Χάρη Δούκα, συγχαίρει με ανακοίνωσή της η Πρυτανεία του ΕΜΠ, στο οποίο είναι καθηγητής και στην οποία αναφέρει τα ακόλουθα:  
«Ο Χάρης Δούκας Καθηγητής της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου εξελέγη δήμαρχος Αθηναίων. Θερμά συγχαρητήρια για την επιτυχία του και ευχές για παραγωγική θητεία. Το ΕΜΠ θα είναι σταθερά αρωγός, με την τεχνογνωσία και το κύρος του, σε κάθε προσπάθεια αναβάθμισης της Πόλης».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ