Ο Τζο Μπάιντεν στο Ισραήλ: Τον υποδέχτηκε συγκινημένος ο Νετανιάχου - Φόβοι για την ασφάλεια του (βίντεο)

«Ο Θεός να σας ευλογεί για την προστασία του έθνους του Ισραήλ»

Λίγο πριν από τις 11:00 το Air Force One -το αεροσκάφος του Αμερικανού προέδρου- προσγειώθηκε στο Τελ Αβίβ μεταφέροντας τον Τζο Μπάιντεν.

Σε βαρύ κλίμα πραγματοποιείται η σημερινή προγραμματισμένη επίσκεψη του Τζο Μπάιντεν στο Τελ Αβίβ, καθώς υπάρχουν φόβοι για την ασφάλειά του. Αργά χθες το βράδυ η Ιορδανία ακύρωσε τη σύνοδο κορυφής που επρόκειτο να πραγματοποιήσει σήμερα Τετάρτη με τον Τζο Μπάιντεν και τους ηγέτες της Αιγύπτου και της Παλαιστίνης, στο Αμμάν.

 

 

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έφθασε στο Τελ Αβίβ σε ένα έκτακτο ταξίδι υψηλών απαιτήσεων, ειδικά μετά τη φονική έκρηξη σε νοσοκομείο της Γάζας, καθώς Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι αλληλοκατηγορούνται για το χτύπημα. Η έκρηξη σηματοδοτεί μια νέα επικίνδυνη φάση στον πόλεμο του Ισραήλ με τη Χαμάς, ο οποίος απειλεί να επεκταθεί σε περιφερειακό επίπεδο, κάνοντας ακόμα δυσκολότερο το έργο του Αμερικανού προέδρου.

Με την επίσκεψή του, ο Μπάιντεν επιδιώκει να διατρανώσει την υποστήριξη των ΗΠΑ προς το Ισραήλ, που μάχεται για την εξάλειψη της Χαμάς, ενώ παράλληλα πιέζει για ανακούφιση της ανθρωπιστικής κρίσης στη Γάζα.

Διαβάστε ακόμη: Σοκαριστικό βίντεο του Al Jazeera: Δείτε τη στιγμή που μία ρουκέτα χτυπάει νοσοκομείο στη Γάζα - 500 νεκροί & δεκάδες τραυματίες

Ενώ βρίσκεται στο Τελ Αβίβ, ο Μπάιντεν αναμένεται να συναντήσει οικογένειες Αμερικανών ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς, μεταδίδουν Ισραηλινά ΜΜΕ.

 

 

Σύμφωνα με τους Τimes of Israel, όλοι οι δρόμοι γύρω από το αεροδρόμιο του Μπεν Γκουριόν είναι κλειστοί, ενώ ισχυρές δυνάμεις ασφαλείας περιπολούν στο Τελ Αβίβ.

Εκατοντάδες ένοπλες ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας βρίσκονται μπροστά από οδοφράγματα γύρω από τον χώρο όπου ο πρόεδρος Μπάιντεν θα συναντηθεί με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Mπέντζαμιν Νετανιάχου, αναφέρει το BBC.

«Ο Θεός να σας ευλογεί για την προστασία του έθνους του Ισραήλ»
Το γραφείο του Iσραηλινού προέδρου Ισαάκ Χέρτζογκ αναφέρει ότι είπε στον Αμερικανό ομόλογό του κατά την άφιξή του: «Καλώς ήρθατε κ. Πρόεδρε. Ο Θεός να σας ευλογεί για την προστασία του έθνους του Ισραήλ».

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ