Αλάτι το θαυματουργό, όχι για να νοστιμίσει: Καθαρίζει λεκέδες με κρασί - Εντομοαπωθητικό, ιδανικό για απολέπιση του σώματος, κρατάει άθικτα τα αυγά στο βράσιμο

Έξυπνες χρήσεις του αλατιού που δεν γνώριζες!

Το αλάτι είναι ένα συστατικό που όλοι έχουμε στην κουζίνα μας. Πολλοί, ωστόσο, δεν γνωρίζουν ότι έχει κι άλλες χρήσεις, εκτός από την προσθήκη νοστιμιάς στα φαγητά.

Το συνηθισμένο αυτό υλικό μπορεί να σας λύσει τα χέρια σε πολλές περιπτώσεις, καθώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε από το καθάρισμα, μέχρι την περιποίηση του σώματός σας.

Πάμε να εξετάσουμε μερικές από τις χρήσεις του!

Αφαιρεί τους λεκέδες από κρασί

Ο λεκές από κρασί είναι δύσκολο να καθαριστεί. Το αλάτι, όμως, δίνει τη λύση! Ρίξτε λίγο πάνω στον λεκέ, τρίψτε ελαφρά και ξεπλύνετε. Με αυτόν τον τρόπο, το ρούχο σας θα καθαρίσει εύκολα και γρήγορα.

Κρατά μακριά τα έντομα

Το αλάτι έχει την ιδιότητα να απωθεί τα έντομα. Αρκεί, επομένως, να ρίξετε λίγο αλάτι σε περιοχές που κάνουν φωλιά.

Αναζωογονεί το δέρμα σας

Ναι καλά ακούσατε! Φυσικά, δεν εννοούμε να καταναλώσετε αλάτι, αλλά να το κάνετε ένα τέλειο scrub, το οποίο θα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα!

Για να φτιάξετε αυτό το scrub, ανακατέψτε ένα τέταρτο φλιτζάνι θαλασσινό αλάτι με μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο. Η πάστα που λαμβάνεται πρέπει να είναι πυκνή. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε 10 σταγόνες από ένα αιθέριο έλαιο. Απλώστε το scrub στο σώμα σας στο ντους και κάντε μασάζ στο δέρμα σας με κυκλικές κινήσεις χρησιμοποιώντας το ειδικό γάντι μασάζ.

Προστατεύει τα αβγά όταν βράζουν

Πείτε “τέλος” στα σπασμένα αυγά κατά το βράσιμο! Προσθέστε λίγο αλάτι στο νερό και δεν θα ξαναδείτε το κέλυφός τους να ανοίγει όσο βράζουν.

Τραβάει την υγρασία και περιορίζει τη μούχλα

Αν στο σπίτι σας έχετε πολλή υγρασία, το χοντρό αλάτι θα σας λύσει τα χέρια. Βάλτε αλάτι σε ένα μπολ και τοποθετήστε το στο σημείο που έχει έντονη υγρασία. Θα εκπλαγείτε με τα αποτελέσματα!

Επίσης, το αλάτι είναι εξαιρετικός βοηθός στην αντιμετώπιση της μούχλας. Αφήστε το αλάτι να δράσει στο σημείο που επιθυμείτε για μία με δύο μέρες και μετά καθαρίστε με νερό και λευκό ξύδι.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ