Τα ζώδια από την Άση Μπήλιου: Η Σελήνη στον Αιγόκερω - Διώξτε τις άσχημες σκέψεις & μην "κολλάτε"

Αναλυτικά οι αστρολογικές προβλέψεις

Ίσως το τελευταίο τόσο απαιτητικό Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου απλώνεται μπροστά μας με τις δύσκολες όψεις Ερμή-Ήλιου-Πλούτωνα που ενεργοποιούνται κι από τη Σελήνη στον Αιγόκερω μέχρι το πρωί της Κυριακής.

Την Κυριακή η Σελήνη θα προχωρήσει στον Υδροχόο, ενώ ταυτόχρονα η Αφροδίτη από την Παρθένο θα σχηματίσει τυχερή όψη τριγώνου με τον Δία στον Ταύρο. Ο Ήλιος και ο Ερμής από τον Ζυγό εγκλωβίζονται το Σάββατο από τον Πλούτωνα καθώς σχηματίζουν όψεις τετραγώνου και δημιουργούν τάση απαισιοδοξίας ή αρνητικές σκέψεις.

Ακόμη εύκολα μπορεί να μας παρασύρουν σε παιχνίδια δύναμης και εξουσίας. Είναι σημαντικό όταν βλέπετε ότι κολλάτε σε «άσχημες» σκέψεις να το συνειδητοποιείτε τη στιγμή που συμβαίνει και να προσπαθείτε να τις διώχνετε. Πολλές φορές δεν είναι παρά οι φόβοι μας που μας κατακλύζουν κι όχι η βεβαιότητα ότι θα συμβεί κάτι αρνητικό. Είναι ακόμη σημαντικό να βάζουμε όρια τόσο στον εαυτό μας όσο και στους άλλους και να προσπαθούμε να μην καταφεύγουμε σε χειριστικές τακτικές, αλλά και να αντιδρούμε απέναντι σε αυτές όταν υποψιαζόμαστε ότι οι άλλοι προσπαθούν να μας τις επιβάλλουν.

Σαφώς δεν μπορούμε να επηρεάσουμε πράγματα που γίνονται στον πλανήτη μας όσο κι αν στενοχωρηθούμε ή αγχωθούμε, όπως π.χ. ο πόλεμος ή οι δύσκολες εξελίξεις στην οικονομία. Το μόνο που μπορούμε να ελέγξουμε είναι ο εαυτός μας. Ας μη βουλιάζουμε λοιπόν σε απαισιόδοξες σκέψεις. Το τρίγωνο της Αφροδίτης με τον Δία την Κυριακή προσφέρει μια μικρή τόνωση του ηθικού αλλά κυρίως στα ζώδια της γης.

ΚΡΙΟΣ

Καθώς Ήλιος και Ερμής από τον Ζυγό έρχονται σε σύγκρουση με τον Πλούτωνα το Σάββατο θέλει ειδικούς χειρισμούς από την πλευρά σας για να μην ταλαιπωρηθείτε. Καταρχάς δεν είναι η κατάλληλη μέρα για να πάτε ανοιχτά κόντρα με τους άλλους, ούτε φυσικά να θέτετε ή να δέχεστε τελεσίγραφα. Προσπαθήστε όσο μπορείτε να είστε ευέλικτοι και να ελίσσεστε ανάμεσα στα εμπόδια, όχι να πέφτετε με το κεφάλι πάνω σ’ αυτά. Προσπαθήστε να έχετε ενσυναίσθηση, να βάζετε τον εαυτό σας στα παπούτσια του άλλου για να δείτε πώς νιώθει και η άλλη πλευρά. Από την άλλη δεν είναι η κατάλληλη μέρα για να εκτοξεύσετε κατηγορίες ή να νιώθετε εσείς οι ίδιοι ενοχές για πράγματα του παρελθόντος. Επειδή η όψη Ερμή-Πλούτωνα μας κάνει πολλές φορές καυστικούς και η κριτική μας ξεπερνά τα όρια, μπορεί να πληγώσετε πολύ είτε ανθρώπους που δεν φταίνε είτε εσάς τους ίδιους. 

ΤΑΥΡΟΣ

Εσείς τα παιδιά της γης που θέλετε να τα οργανώνετε και να τα ελέγχετε όλα, πρέπει να αντιληφθείτε αυτή την περίοδο ότι είναι πολύ δύσκολο να ελέγχεις τα πάντα όταν η δουλειά ή η πρόοδος σου εξαρτάται από άλλους ή από εξωγενείς παράγοντες που διαμορφώνονται από τις συνθήκες. Αν το συνειδητοποιήσετε αυτό θα καταφέρετε να έχετε περισσότερη ψυχική ηρεμία και να μην ταλανίζεστε εσωτερικά όταν τα πράγματα ξεφεύγουν από το πρόγραμμα σας. Από την άλλη δεν πρέπει να σας πιάνουν τάσεις τελειομανίας, γιατί είναι σαν να δημιουργείτε ασφυκτικές συνθήκες στον ίδιο σας τον εαυτό μεγεθύνοντας τις προσδοκίες. Βέβαια αν θέλουμε να δούμε και μια θετική πλευρά των όψεων Ήλιου-Ερμή με τον Πλούτωνα είναι ότι μπορεί να σας βοηθήσουν να γίνετε λίγο πιο αυστηροί με τη δουλειά και να έχετε μεγαλύτερο βαθμό συγκέντρωσης, αλλά και λίγο πιο πειθαρχημένοι με τα θέματα της διατροφής και της άσκησης. Την Κυριακή η Σελήνη προχωρά στον Υδροχόο και δεν θα επιτρέψει να χαλαρώσετε όπως θέλετε καθώς φαίνεται ότι θα έχετε υποχρεώσεις. Οργανώστε καλύτερα το πρόγραμμα σας για να ξεκλέψετε λίγο χρόνο για σας και αυτούς που αγαπάτε. Άλλωστε το τρίγωνο της Αφροδίτης από την Παρθένο με τον Δία στο ζώδιο σας μπορεί να φέρει θετικές ευκαιρίες στην προσωπική σας ζωή, ειδικά αν είστε γεννημένοι στις αρχές του δευτέρου δεκαημέρου.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Ο κυβερνήτης σας Ερμής αλλά και ο Ήλιος έρχονται σε σύγκρουση με τον Πλούτωνα το Σάββατο αγαπητοί μου Δίδυμοι και μπορεί να νιώθετε ότι ξαφνικά μπροστά σας υπάρχει ένα τεράστιο εμπόδιο που φρενάρει την πρόοδο σας, ειδικά αν είχατε σκεφτεί να ξεκινήσετε κάτι καινούριο ή να προωθήσετε ένα δημιουργικό σας σχέδιο. Για κάποιους από σας το εμπόδιο μπορεί να είναι τα οικονομικά που εξαιτίας των συνθηκών είναι περιορισμένα, άλλοι μπορεί να βρίσκετε αντίσταση από ανθρώπους που δεν θέλουν να σας βοηθήσουν να πάτε μπροστά ή μπορεί να έχουν κλειστά «αυτιά» στις προτάσεις ή στις ιδέες σας. Αν βλέπετε ότι κάτι δεν προχωρά όπως το θέλετε μη βιαστείτε να απογοητευτείτε, αλλά μην επιμένετε και άδικα αν το παλεύετε πολύ καιρό. Βρείτε ίσως έναν εναλλακτικό τρόπο για να το υλοποιήσετε. Από την άλλη προσέξτε το Σάββατο τα παιχνίδια εξουσίας στις προσωπικές σας σχέσεις και μη βάζετε μπροστά τον εγωισμό σας.

Δείτε όλες τις προβλέψεις της Άσης Μπήλιου στο asibiliou.gr.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ