Αυτή είναι η είδηση της ημέρας είτε το θέλουμε είτε όχι - 2.400 παιδιά νεκρά στον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς μέσα σε 18 ημέρες -Στοιχεία της UNICEF 

Τα νούμερα των νεκρών παιδιών από τον πόλεμο στο Ισραήλ προκαλούν σοκ.

Τα στοιχεία της Unicef σχετικά με τον αριθμό των νεκρών παιδιών στον πόλεμο του Ισραήλ τρομάζουν. Μέσα σε 18 μέρες έχουν χάσει τη ζωή τους 2.360 παιδιά, ενώ έχουν τραυματιστεί 5.364.

Σημειώνεται, επίσης, ότι 400 παιδιά σκοτώνονται ή τραυματίζονται κάθε μέρα, ενώ 30 ανήλικα με καταγωγή από το Ισραήλ είναι αιχμάλωτα ή έχουν πεθάνει στη Γάζα.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη σφαγή στην περιοχή από το 2006.

"Η δολοφονία και ο ακρωτηριασμός παιδιών, οι απαγωγές παιδιών, οι επιθέσεις σε νοσοκομεία και σχολεία και η άρνηση ανθρωπιστικής πρόσβασης συνιστούν σοβαρές παραβιάσεις των δικαιωμάτων των παιδιών", δήλωσε η Adele Khodr, Περιφερειακή Διευθύντρια της UNICEF για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.

"Η UNICEF απευθύνει επειγόντως έκκληση σε όλα τα μέρη να συμφωνήσουν σε κατάπαυση του πυρός, να επιτρέψουν την ανθρωπιστική πρόσβαση και να απελευθερώσουν όλους τους ομήρους. Ακόμη και οι πόλεμοι έχουν κανόνες. Οι άμαχοι πρέπει να προστατεύονται -ιδιαίτερα τα παιδιά- και πρέπει να καταβληθούν όλες οι προσπάθειες για να μην πληγούν σε καμία περίπτωση".

 

Και στη Δυτική Όχθη τα νούμερα κλιμακώνονται με ανησυχητικούς ρυθμούς, με 28 παιδιά να είναι νεκρά και 160 τραυματισμένα.

"Η κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας είναι μια αυξανόμενη κηλίδα στη συλλογική μας συνείδηση. Το ποσοστό των θανάτων και των τραυματισμών των παιδιών είναι απλά συγκλονιστικό", δήλωσε η Khodr. "Ακόμα πιο τρομακτικό είναι το γεγονός ότι αν δεν χαλαρώσουν οι εντάσεις και αν δεν επιτραπεί η παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, συμπεριλαμβανομένων τροφίμων, νερού, ιατρικών προμηθειών και καυσίμων, ο καθημερινός αριθμός των νεκρών θα συνεχίσει να αυξάνεται".

"Τα πλάνα των παιδιών που διασώζονται κάτω από τα ερείπια, τραυματισμένα και σε κίνδυνο, ενώ τρέμουν στα νοσοκομεία καθώς περιμένουν θεραπεία, απεικονίζουν την απέραντη φρίκη που υφίστανται αυτά τα παιδιά. Αλλά χωρίς ανθρωπιστική πρόσβαση, οι θάνατοι από τις επιθέσεις θα μπορούσαν να είναι η κορυφή του παγόβουνου", επισήμανε η Khodr. "Ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί εκθετικά αν οι θερμοκοιτίδες αρχίσουν να μην λειτουργούν, αν τα νοσοκομεία σκοτεινιάσουν, αν τα παιδιά συνεχίσουν να πίνουν μη ασφαλές νερό και να μην έχουν πρόσβαση σε φάρμακα όταν αρρωσταίνουν".

Το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για την Παιδική Ηλικία (UNICEF) ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι 2.360 παιδιά σκοτώθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας, τον παλαιστινιακό θύλακα ο οποίος βομβαρδίζεται ακατάπαυστα από τον ισραηλινό στρατό από την 7η Οκτωβρίου, σε αντίποινα για την επίθεση του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς σε νότιους τομείς της ισραηλινής επικράτειας.

Η ολοένα οξύτερη έλλειψη πόσιμου νερού, τροφής, καυσίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης στον παλαιστινιακό θύλακα έχει πολύ σοβαρές συνέπειες για τα παιδιά, που αποτελούν περί το 50% του πληθυσμού (2,3 εκατ.), τόνισε η υπηρεσία.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ