Βασίλης Κικίλιας: Συγκινεί με την ανάρτησή του για τα δυο χρόνια από τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά - Το μήνυμα κατά του καρκίνου του μαστού

Δυο χρόνια από την ημέρα που έφυγε από τη ζωή η Φώφη Γεννηματά...

Ο Βασίλης Κικίλιας, ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας της Ελλάδας, θυμήθηκε με ανάρτησή του στο Instagram τη Φώφη Γεννηματά, η οποία σαν σήμερα πριν δυο χρόνια έφυγε από τη ζωή.

Η γνωστή πολιτικός, που διετέλεσε και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, πάλευε με τον καρκίνο του μαστού, αλλά έχασε τη μάχη.

Ο Βασίλης Κικίλιας στη δημοσίευσή του έγραψε: «Συμπληρώνονται σήμερα 2 χρόνια από την ημέρα που έφυγε από τη ζωή η Φώφη Γεννηματά. Είχα την τιμή να τη γνωρίσω από κοντά και να εκτιμήσω την αξιοπρέπειά της και την ακεραιότητα της. Ένας άνθρωπος με περισσή ευγένεια με δυναμισμό και με γενναίο χαρακτήρα.

Σήμερα παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού ο Πρωθυπουργός Κυριακός Μητσοτάκης, ανακοίνωσε πως το πρόγραμμα προσυμπτωματικού ελέγχου «Φώφη Γεννηματά» επεκτείνεται και στις γυναίκες 45-74 ετών, από 50 έως 69 που ήταν μέχρι τώρα.

Πάνω από 300.000 γυναίκες έχουν κάνει χρήση αυτής της υπηρεσίας, της δωρεάν μαγνητικής μαστογραφίας και έχουν ήδη εντοπιστεί πάνω από 15.000 περιστατικά καρκίνου του μαστού, τα πιο πολλά πρώιμα και με πολύ καλή πρόγνωση ως προς τη θεραπεία τους. Νιώθω περήφανος που ως Υπουργός Υγείας έβαλα το δικό μου λιθαράκι για αυτό το σπουδαίο κοινωνικό πρόγραμμα. Η έγκαιρη πρόληψη, ανίχνευση και διάγνωση σώζει ζωές».

Διαβάστε επίσης: Κυρ. Μητσοτάκης: Όλες οι γυναίκες 45 -74 ετών στο πρόγραμμα προσυμπτωματικού ελέγχου «Φώφη Γεννήματα» για τον καρκίνο του μαστού

Και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού, με ανάρτησή του στα social media.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ