Κοιμηθήκατε χωρίς να ξεβαφτείτε; Ιδού τι θα πάθει το δέρμα σας - Τι πρέπει να κάνετε άμεσα το επόμενο πρωί

Δεν είναι και πολύ καλή συνήθεια ...

Όταν κάποιες φορές θα αποκοιμηθείτε χωρίς να πλύνετε το πρόσωπό σας, δεν θα καταστραφεί η επιδερμίδα σας.

Αλλά θα αρχίσετε να παρατηρείτε τα αποτελέσματα εάν αυτό γίνει τακτική συνήθεια.

Γιατί λοιπόν δεν πρέπει να κοιμάστε με μακιγιάζ;

Το μακιγιάζ, όταν μένει πολλές ώρες στο δέρμα, μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό κι επίσης να οδηγήσει σε φραγμένους πόρους κι ακμή.

Το μακιγιάζ των ματιών μπορεί να φράξει τους αδένες λίπους στις βλεφαρίδες των ματιών σας και να τους προκαλέσει φλεγμονή. Ο τακτικός ύπνος με μακιγιάζ στα μάτια μπορεί επίσης να σας κάνει επιρρεπείς σε αλλεργίες.

Τι να κάνετε αν κοιμηθείτε με μακιγιάζ;

Θα πρέπει να βάλετε ως προτεραιότητα να αφαιρέσετε το μακιγιάζ σας όσο πιο γρήγορα μπορείτε το επόμενο πρωί. Αυτό σας βοηθά να απαλλαγείτε τυχόν υπολείμματα που υπάρχουν από την προηγούμενη μέρα.

Επιπλέον, ξεκινώντας τη μέρα με καθαρό πρόσωπο αισθάνεστε καλύτερα.

Αν εκτός από το να μην ξεβαφτείτε το βράδυ, φορούσατε και φακούς επαφής, τότε πριν αρχίσετε το ντεμακιγιάζ, πρέπει να βγάλετε πρώτα τους φακούς.

Φροντίστε να πλύνετε τα χέρια σας, για να αποτρέψετε τυχόν βακτήρια στα δάχτυλά σας να εισχωρήσουν στα μάτια σας. Ένα ειδικό προϊόν ντεμακιγιάζ θα σας βοηθήσει να αφαιρέσετε απαλά τα καλλυντικά με βάση το λάδι.

Έτσι θα είναι πιο εύκολο να τα ξεπλύνετε πλήρως χωρίς να ερεθίσετε περαιτέρω το δέρμα. Είναι σημαντικό να αποφεύγετε το έντονο τρίψιμο του δέρματος, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό και να διαταράξει τον φραγμό του δέρματος.

Μετά από ένα πρώτο πέρασμα με το προϊόν ντεμακιγιάζ, πλύνετε το πρόσωπό σας με ένα απαλό καθαριστικό με βάση το νερό για να αφαιρέσετε τυχόν υπολείμματα.  Μετά το ξέβγαλμα, καθαρίστε το δέρμα σας με μια καθαρή πετσέτα, κάνοντας ταμποναριστές κινήσεις.

Ο ύπνος με μακιγιάζ μπορεί να κάνει ερεθίσει τα μάτια σας. Η εφαρμογή τεχνητών δακρύων κατά τη διάρκεια της ημέρας θα βοηθήσει στην ανακούφιση της ερυθρότητας.

Εάν τα μάτια σας είναι πρησμένα εφαρμόστε μια κρύα κομπρέσα για να μειώσετε τη φλεγμονή.

Πηγή: yo.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ