Θάνατος δύο βρεφών στην Κάτω Αχαΐα: Λοίμωξη του αναπνευστικού έδειξαν οι ιστοπαθολογικές εξετάσεις ως αιτία θανάτου του 19μηνου βρέφους

Οι τοξικολογικές εξετάσεις του βρέφους βγήκαν καθαρές ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα του μοριακού ελέγχου ώστε να διαπιστωθεί εάν υπάρχει γενετική προδιάθεση.

Νέα στοιχεία γύρω από τους θανάτους των δύο βρεφών στην Κάτω Αχαΐα, έρχονται στο φως μετά τα αποτελέσματα των ιστοπαθολογικών εξετάσεων που έγιναν στο πρώτο βρέφος.

Σύμφωνα με το Star, η εξέταση που αφορά στο 19 ημερών βρέφος παραδόθηκε ήδη στην ιατροδικαστική υπηρεσία Πατρών και στον ιατροδικαστή, που έκανε τη νεκροψία - νεκροτομή στις 20 Οκτωβρίου και «δείχνει» ως αιτία θανάτου τη λοίμωξη του αναπνευστικού.

 

 

Ίδιες πηγές αναφέρουν πως οι τοξικολογικές εξετασεις είναι καθαρές και αναμένεται ο μοριακός έλεγχος, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχει γενετική προδιάθεση.\

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο παιδάκι «έφυγε» από τη ζωή τον Ιούνιο του 2022. Η μητέρα ήταν μόνη της στο σπίτι και βρήκε το μωρό χωρίς τις αισθήσεις του. Στη συνέχεια, ειδοποίησε ασθενοφόρο, το παιδί έφτασε στο Κέντρο Υγείας, όπου οι γιατροί προχώρησαν σε ΚΑΡΠΑ, χωρίς αποτέλεσμα. Το δεύτερο, δύο μηνων, πέθανε πριν από μερικές ημέρες. 

Δείτε επίσης: 23χρονη μητέρα: ''Με λένε Πισπιρίγκου και με βρίζουν - Ούτε χθες σεβάστηκε κανείς, ότι κήδεψα τη μικρή'' (βίντεο)

 

Η εισαγγελία Πατρών έχει διατάξει από χθες διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τη συγκεκριμένη υπόθεση.4

Τι δηλώνει η δικηγόρος της μητέρας

Μιλώντας στο Live News, η δικηγόρος της 23χρονης μητέρας ανέφερε: «Ατύπως έχω πληροφόρηση που μιλά για λοίμωξη αναπνευστικού. Προσπάθησα να βρω την εισαγγελέα πρωτοδικών. Δεν μπορώ να παρακάμψω την εισαγγελική έρευνα. Υπάρχει ένα πόρισμα της ιστοπαθολογικής εξέτασης, το οποίο γενικά θα αναφέρω ότι δεν μου επιτρέπεται να το σχολιάσω πριν το διαβάσω.

Αυτό όμως που μπορούμε να πούμε είναι ότι πρόκειται για παθολογικό αίτιο. Αυτό γεννά κι άλλα ερωτήματα. Θα πρέπει να οριστούν ειδικοί παιδίατροι οι οποίοι θα ερωτηθούν και από την εισαγγελέα αλλά και εγώ θα επιβάλλω ερωτήματα για να μας πουν τι ακριβώς είναι, με τι συμπτωματολογία εμφανίζεται η συγκεκριμένη ασθένεια.

 

 

 

 

Γονιδιακός έλεγχος θα γίνει, έχει δρομολογηθεί και καλώς θα γίνει. Να ξέρετε ότι υπάρχουν τα δείγματα από τους ιστούς που πρέπει να έχουν ειδικοί παθολογοανατόμοι και για μένα ορθώς θα γίνει. Είδε την αδερφή της να πεθαίνει από κάποια λοίμωξη του αναπνευστικού».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ