Influencers: Στο στόχαστρο της Εφορίας οι δημιουργοί περιεχομένου-Ποιο είναι το εισόδημα τους

Οι influencers βρίσκονται πλέον στο στόχαστρο της Εφορίας.

Ο όρος "influencer" ή  διαφορετικά "ο δημιουργός περιεχομένου" θεωρείται πλέον ως ένα από τα πιο δημοφιλή επαγγέλματα στον κόσμο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Είναι γεγονός λοιπόν πως η Εφορία αρχίζει να ελέγχει πλατφόρμες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης όπως Facebook, Instagram και Tik Tok και το Υπουργείο Ανάπτυξης να ερευνά αν τηρείται η ανάλογη καταναλωτική νομοθεσία από τους δημιουργούς περιεχομένου. Οι φορολογικές αρχές της ΑΑΔΕ με την σειρά τους βρίσκονται στην αναζήτηση εντοπισμού "μαύρων" πωλήσεων, άδηλων εισοδημάτων και «μαϊμού» επιχειρήσεων.

Στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα MEGA" μίλησε η γνωστή δημιουργός περιεχομένου "Φιλιώ Τσινόγλου", γνωστή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως Filio_lou ολικά και συνολικά για αυτό το θέμα.

Όπως αναφέρει η ίδια, "υπάρχουν πακέτα, ο καθένας τιμολογεί τον εαυτό του", εννοώντας πως η τιμή για κάποια διαφήμιση καθορίζεται από τον κάθε influencer. «Υπάρχουν πακέτα, ο καθένας τιμολογεί τον εαυτό του όσο πιστεύει αυτός ότι του αναλογεί, με βάση τα νούμερα που κάνει και τα clicks. Τα χρήματα είναι ανάλογα του influencer".

Η επαγγελματίας influencer, "Φιλιώ Τσινόγλου", έχει 340k followers στο Instagram, είναι μητέρα και δημιουργεί περιεχόμενο κυρίως για γονείς προωθώντας προϊόντα που απευθύνονται σε γονείς αλλά και προϊόντα για τα παιδιά τους.

«Εγώ θεωρούμαι μια διαφημιστική υπηρεσία ή ελεύθερος επαγγελματίας», αναφέρει η γνωστή inlfuencer. «Πριν 7 χρόνια ξεκίνησα τη διαδικασία να ανοίξω όλα αυτά που χρειάζεται για να είσαι νόμιμα και σωστά σε αυτό το κομμάτι». 

Στην συνέχεια τόνισε πως "όσο περισσότερους ακολούθους έχει κανείς, τόσο μπορεί να διαλέγει το περιεχόμενο που θα δημιουργεί" με τιμές να ξεκινούν από 100 ευρώ και να καταλήγουν μέχρι και 7.000 ευρώ για ένα post.

Και στο ερώτημα σχετικά με το εισόδημα που μπορεί κανείς να "βγάλει" σε έναν μήνα, η  "Φιλιώ Τσινόγλου" απαντά «Μπορεί να ξεκινήσει από 1.000 έως 20.000 ευρώ τον μήνα στους τοπ»

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ