Ο Σπύρος Σούλης μας δείχνει πως να οργανώσουμε το σπίτι μας - ολα αρχίζουν από την τακτοποίηση των παπουτσιών

Είστε λάτρεις των παπουτσιών; Αυτό το άρθρο είναι για εσάς!

Ήρθε η ώρα να τα βάλετε σε τάξη με τους πιο όμορφους τρόπους. Δείτε πώς θα το πετύχετε αμέσως τώρα!

 

To πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε προτού τα αποθηκεύσετε οπουδήποτε

Πριν αποθηκεύσετε τα παπούτσια σας, βεβαιωθείτε ότι είναι καθαρά και εντελώς στεγνά. Αφαιρέστε τυχόν βρωμιές με τοπικό καθάρισμα ή αν επιτρέπεται να πλυθούν στο πλυντήριο τότε θα πρέπει να τα αφήσετε να στεγνώσουν έξω στον αέρα για να μη μαζέψουν μούχλα.

Χωρίστε τα σε κατηγορίες:

Ταξινομήστε τα παπούτσια σας σε κατηγορίες, όπως επίσημα, αθλητικά, σανδάλια, κ.λπ. Ξεφορτωθείτε όσα δεν φοράτε πια ή που έχουν χαλάσει. Η κίνηση αυτή είναι αρκετά στρατηγική γιατί θα σας βοηθήσει να οργανώσετε καλύτερα τον αποθηκευτικό σας χώρο.

Προτιμήστε κλειστή παπουτσοθήκη: 

Το να αντικρύζουμε τα παπούτσια κάθε φορά που μπαίνουμε ή φεύγουμε από το σπίτι δεν είναι και η καλύτερη εικόνα. Για να διαφυλάξετε την αισθητική του χώρου σας και για να έχετε άμεση πρόσβαση στα παπούτσια προτιμήστε μια κλειστή κομψή παπουτσοθήκη.

Βάλτε τα μέσα σε καλάθια:

Σε περίπτωση που έχετε μια κονσόλα στην είσοδο και δεν υπάρχει χώρος για παπουτσοθήκη μπορείτε να τοποθετήσετε από κάτω καλάθια για να βάζετε μέσα τις παντόφλες και τα ζευγάρια που χρησιμοποιείτε. Προσέξτε όμως μην τα πετάτε μέσα άτσαλα γιατί θα λερωθούν και θα τσαλακωθούν. Πρώτα τοποθετήστε σε μια θήκη και μετά στο καλάθι.

Χρησιμοποιήστε σχάρες ή μια ραφιέρα:

Σε περίπτωση που έχετε αποθήκη, επενδύστε σε μια σχάρα ή ραφιέρα παπουτσιών για να διατηρήσετε τα παπούτσια σας οργανωμένα και εύκολα προσβάσιμα.

Τοποθετήστε ράφια σε μια εσοχή και καλύψτε τα με μια κουρτίνα:

Αν υπάρχει μια εσοχή στον τοίχο σε κάποια γωνιά του σπιτιού σας που δεν έχετε εκμεταλλευτεί ακόμα, μπορείτε να τοποθετήσετε ράφια για να οργανώσετε σε αυτά τα κουτιά με τα παπούτσια σας και να τα κρύψετε πίσω από μια όμορφη κουρτίνα. Με τον τρόπο αυτό θα έχετε δημιουργήσει μια κρυφή ντουλάπα στο σπίτι εξοικονομώντας αρκετό αποθηκευτικό χώρο.

Προτιμήστε διαφανή κουτιά παπουτσιών: 

Τα διαφανή πλαστικά κουτιά είναι μια δημοφιλής επιλογή για την αποθήκευση των παπουτσιών. Παρέχουν προστασία ενώ σας επιτρέπουν να βλέπετε εύκολα το περιεχόμενο. Για περισσότερη ευκολία μπορεί να τοποθετήσετε και μια ετικλετα σε κάθε κουτί για να θυμάστε αμέσως μόλις τη διαβάσετε ποιο ζευγάρι έχει μέσα.

Αποθηκεύστε τα παπούτσια σας σε δροσερό, ξηρό μέρος: 

Βρείτε έναν αποθηκευτικό χώρο που είναι δροσερός, στεγνός και καλά αεριζόμενος για να μην καταστραφούν τα παπούτσια σας από την υγρασία ή την πολύ υψηλή θερμοκρασία. Για παράδειγμα το πατάρι δεν είναι τόσο καλή ιδέα. Προτιμήστε μια αποθήκη ή μια άλλη γωνιά στο σπίτι.

Αποφύγετε να τα στοιβάζετε:

Όταν τα παπούτσια δεν είναι μέσα σε κουτιά ή θήκες και στοιβάζονται τότε είναι πολύ πιθανό να παραμορφωθούν ή ακόμα και να πάθουν ζημιά. Αν όμως το μόνο μέσο αποθήκευσης που διαθέτετε είναι μια μεγάλη κούτα, τότε μπορείτε να τοποθετείτε ένα σκληρό χαρτόνι σαν διαχωριστικό σε κάθε στρώση.

Φροντίστε να μην πέφτει το φως του ήλιου πάνω τους:

Η παρατεταμένη έκθεση στο άμεσο ηλιακό φως μπορεί να ξεθωριάσει το χρώμα των παπουτσιών σας. Αποθηκεύστε τα μακριά από παράθυρα ή χρησιμοποιήστε κουρτίνες για να τα προφυλάξετε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ