Βρέθηκε το υπέροχο νυφικό της Άννας Μαρίας στο Τατόι – για 59 χρόνια ήταν χαμένο. Δείτε φωτογραφίες από την ημέρα των βασιλικών γάμων.

Η ομάδα των καταγραφέων της Διεύθυνσης Διαχείρισης Εθνικού Αρχείου Μνημείων (ΔΔΕΑΜ) έχει αναλάβει τη συντήρηση του νυφικού μεταξύ άλλων θησαυρών από το Τατόι.

Ένα μοναδικής αξίας εύρημα, με μεγάλη ιστορική σημασία βρέθηκε στις αποθήκες του πρώην βασιλικού κτήματος στο Τατόι. Για 59 χρόνια θεωρούνταν χαμένο. Ο λόγος για το υπέροχο νυφικό που φορούσε τον Σεπτέμβριο του 1964 στη Μητρόπολη Αθηνών, στο βασιλικό της γάμο η πριγκίπισσα τότε Άννα Μαρία της Δανίας με τον βασιλιά της Ελλάδας Κωνσταντίνο Γλύξμπουργκ.

Το μοναδικό αυτό ρούχο παραμένει αναλλοίωτο στον χρόνο, προκαλώντας συγκίνηση.

Σύμφωνα με τον Ανδρέα Μέγγο, τον συγγραφέα και προσωπικό φίλο της τέως βασιλικής οικογένειας, το εντυπωσιακό νυφικό σε ιβουάρ απόχρωση με μακριά ουρά και πέπλο αποτελεί δημιουργία του Δανού σχεδιαστή Holger Blom.

Το μοναδικό εύρημα βρέθηκε μέσα σε ένα μεταλλικό μπαούλο που φέρει τα αρχικά της Άννας Μαρίας με μια βασιλική κορώνα από πάνω σε μπλε χρώμα.

Η ομάδα των καταγραφέων της Διεύθυνσης Διαχείρισης Εθνικού Αρχείου Μνημείων (ΔΔΕΑΜ) έχει αναλάβει τη συντήρηση του νυφικού μεταξύ άλλων θησαυρών από το Τατόι.

 

 

Δείτε παρακάτω το μοναδικό Βασιλικό Γάμο του τ. Βασιλιά Κωνσταντίνου και της τ.Βασίλισσας Άννας-Μαρίας, στις 18 Σεπτεμβρίου 1964!

Διαβάστε επίσης: Συλλεκτικές φωτό: Ο Βασιλιάς Κωνσταντίνος & η Άννα - Μαρία με τα παιδιά τους - Στο κέντρο η νεογέννητη Θεοδώρα!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ