Το χρονικό του τροχαίου που στοίχισε τη ζωή στον διεθνή πολίστα Αδαμάντιο Μαντή: Συγκλόνισε η μητέρα του στη δίκη του οδηγού του οχήματος που χτύπησε τον γιο της

Η μητέρα του διεθνούς πολίστα απογοητευμένη με την ποινή που δόθηκε στον οδηγό που προκάλεσε τον θάνατο του γιου της.

Ο διεθνής πολίστας Αδαμάντιος Μαντής έχασε τη ζωή του τον Νοέμβριο του 2019 σε τροχαίο. Η μητέρα του έκανε δηλώσεις σήμερα στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Αταίριαστοι» με τον Γιάννη Ντσούνο και τον Χρήστο Κούτρα.

Παρόλο που νιώθει δικαίωση για την καταδίκη του οδηγού του οχήματος που χτύπησε τον γιο της, η Κατερίνα Τζιάλλα δηλώνει απογοήτευση για την ποινή που του επιβλήθηκε, η οποία αντιστοιχεί σε 30 μήνες με αναστολή.

«Η δίκη ολοκληρώθηκε μετά από έξι ώρες την Τετάρτη» τόνισε η Κατερίνα Τζιάλλα.

«Ο δολοφόνος του γιου μου πήγαινε με υπερβολική ταχύτητα και δεν κοιτούσε μπροστά. Ομολόγησε και ο ίδιος στο δικαστήριο ότι επέλεξε να σώσει το δικό του τομάρι και να πέσει αφρενάριστος πάνω στα παιδιά» επεσήμανε.

Όπως δε εξήγησε «ο κύριος είναι οδοντίατρος, 57 ετών αυτή τη στιγμή και πατέρας ενός παιδιού».

Σύμφωνα με τη μητέρα του διεθνή πολίστα, που πέθανε στα 21 του, ο οδηγός «όταν τον ρώτησαν μετά από τέσσερα χρόνια, σκεπτόμενος αυτό που έχει κάνει, ”Τι θα έκανες;”, με απόλυτη κυνικότητα και χωρίς ούτε μία συγγνώμη είπε: “Έπρεπε να πάω από άλλον δρόμο”».

«Αυτός, λοιπόν, ο άνθρωπος, που ομολόγησε ότι με δική του απόφαση έπεσε πάνω σε ένα σταματημένο με αλάρμ αυτοκίνητο, πήρε ποινή 30 μήνες με αναστολή, χωρίς καν να του πάρουν το δίπλωμα και αυτή τη στιγμή συνεχίζει να κυκλοφορεί ελεύθερος και να ζει τη ζωή του, ενώ εμένα έστειλε το παιδί μου δύο μέτρα κάτω από το χώμα και κατέστρεψε τη ζωή μου και της κόρης μου» σημείωσε.

Η απόφαση του δικαστηρίου ελήφθη, όπως εξήγησε η κα Τζιάλλα, με βάση τις προηγούμενες διατάξεις για τα τροχαία δυστυχήματα, ενώ η ίδια εξέφρασε δημόσια το «ευχαριστώ» της στον δικαστή, την εισαγγελέα και τη γραμματέα του δικαστηρίου της Τετάρτης, διότι «έμειναν για να τελειώσει η δίκη, για να τελειώσει η τραγωδία ως προς την εκδίκαση της υπόθεσης».

«Πριν το δικαστήριο, είχα συναντήσει τον υπουργό Δικαιοσύνης, κύριο Γιώργο Φλωρίδη και είναι προς τιμήν του που ανακοίνωσε αυτά που είπαμε. Και την Τετάρτη 22/11, στις 4 το απόγευμα, έχω ραντεβού με την κυρία Χριστίνα Αλεξοπούλου, υφυπουργό Μεταφορών, τον κύριο Γιάννη Ξιφαρά, γενικό γραμματέα Μεταφορών, διότι κάποια στιγμή θα πρέπει να πάψει αυτή η ατιμωρησία» πρόσθεσε.

Κλείνοντας, η μητέρα του Αδαμάντιου Μαντή αναρωτήθηκε: «Όταν αυτός ομολόγησε ότι ”αποφάσισα να πέσω έπεσε πάνω τους, για να μην σκοτώσω εμένα”, αυτό δεν είναι αυτό ανθρωποκτονία;» και συμπλήρωσε: «Το μόνο που θέλω να καταλάβουν όλοι είναι ότι αυτός ο τεσσάρων ετών αγώνας έγινε με σκοπό ότι είναι αδιανόητο σε μια ευρωπαϊκή χώρα ένας άνθρωπος που σκοτώνει έναν άλλο να είναι αυτή τη στιγμή ατιμώρητος, να κυκλοφορεί ελεύθερος και αυτή η ελευθερία να συνεχίζεται, ενώ εμένα το παιδί μου, όπως και τα παιδιά άλλων μανάδων, δεν βρήκαν τη δικαίωση».

Το τροχαίο δυστύχημα είχε σημειωθεί στις 2 Νοεμβρίου του 2019 στη Λεωφόρο Ποσειδώνος. Πέρα από τον θάνατο του Αδαμάντιου Μαντή, είχαν τραυματιστεί και δυο ακόμη νεαρά άτομα.

Το αυτοκίνητο το οδηγούσε ο 20χρονος φίλος του πολίστα. Είχαν σταματήσει στην άκρη για να ελέγξουν έναν περίεργο θόρυβο. Τότε ήταν που ένα άλλο όχημα έπεσε πάνω τους.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ