Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Με Αυτά τα Έξυπνα Tips το Παιδί σας θα Θέλει να Διαβάζει Πολύ Περισσότερο -

Με κάποιες μικρές αλλαγές στο δωμάτιο του παιδιού και στον χώρο που διαβάζει, μπορείτε να κάνετε το παιδί σας να ανυπομονεί λίγο περισσότερο για την ώρα της μελέτης!

Πίνακας οργάνωσης Η ακαταστασία δεν βοηθάει ποτέ στο διάβασμα και ακόμα και αν πιστεύετε πως ένα παιδί που θέλει να διαβάσει θα βρει τρόπο να το κάνει ακόμα και μέσα στο χάος, αυτό δεν ισχύει πάντα και με όλα τα παιδιά. Υπάρχουν παιδιά που λειτουργούν πολύ καλύτερα μέσα σε ένα τακτικό περιβάλλον. Βάλτε, λοιπόν, πάνω από το γραφείο του παιδιού σας έναν πίνακα με ραφάκια και κρεμάστε ή τοποθετήστε εκεί οτιδήποτε δεν χρειάζεται να βρίσκεται πάνω στο γραφείο.

Λάμπα Ο σωστός φωτισμός πάντα βοηθάει στο διάβασμα. Επιλέξτε μια αρκετά δυνατή λάμπα ώστε να τραβάει την προσοχή του παιδιού πάνω στα βιβλία του και όχι κάπου αλλού. Φροντίστε να μην υπάρχει άλλος φωτισμός από υπολογιστές, λάπτοπ ή κινητά που ενδεχομένως να τραβήξουν την προσοχή των παιδιών σας.

Διαχωρισμός γραφείων Αν έχετε 2 ή παραπάνω παιδιά που μοιράζονται το ίδιο δωμάτιο τότε φροντίστε το καθένα να έχει τον δικό του χώρο διαβάσματος. Χωρίστε τα γραφεία με κουρτίνες, τοιχάκια ή ντουλάπια ώστε να μην έχουν οπτική επαφή μεταξύ τους όταν διαβάζουν. Αν δεν έχετε πολύ χώρο για πολλά γραφεία, τότε επιλέξτε ένα μεγάλο γραφείο ή τραπέζι και φροντίστε να βάλετε διαχωριστικά στα πόδια τους ώστε να ξέρει το κάθε παιδί μέχρι ποιο σημείο μπορεί να «απλωθεί».

Περιορισμένη γραφική ύλη Μπορεί εσείς να θεωρείτε εκπληκτική ιδέα να πάρετε τα αγαπημένα στυλό των παιδιών σας σε όλα τα χρώματα αλλά όσο πιο πολλά πράγματα έχουν τόσο πιο πολλές θα είναι οι αιτίες τσακωμού. Φροντίστε να υπάρχουν τα απολύτως απαραίτητα ώστε να μην χάνουν τον χρόνο τους μαλώνοντας.

Οργάνωση βιβλιοθήκης Όσο πιο οργανωμένη είναι η βιβλιοθήκη του παιδιού σας τόσο πιο εύκολο θα είναι για αυτό να κάτσει να διαβάσει. Φροντίστε να έχει όλα τα βιβλία που χρειάζεται και όλες τις σημειώσεις του σε όμορφα ντοσιέ με ετικέτες, ώστε να μπορεί να βρίσκει αυτά που θέλει χωρίς να σας ενοχλεί όλη την ώρα με ερωτήσεις.

Έξτρα tip από το spirossoulis.com: Η οργάνωση του γραφείου είναι πολύ σημαντική υπόθεση αλλά μην ξεχνάτε πως και η δική σας συμπεριφορά θα καθορίσει το πώς θα δει το διάβασμα, το παιδί σας. Αν του φωνάζετε όλη την ώρα και το πιέζετε να διαβάσει, τότε αυτό θα αντιδράει όλο και περισσότερο μειώνοντας διαρκώς το διάβασμα. Βρείτε ποιο κουμπί έχει το παιδάκι σας και πώς λειτουργεί καλύτερα. Κάτω από πίεση ή όταν είστε πιο χαλαροί και ελαστικοί μαζί του;

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ