Κριστίν Λαγκάρντ: Πως ο 30χρονος γιος της έχασε όλες του τις επενδύσεις του σε κρυπτoνομίσματα -“Aγνόησε βασιλικότατα την αντίρρηση μου”

"Είναι δικαίωμα του"

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Κριστίν Λαγκάρντ, ομολόγησε ότι ένας από τους δύο γιούς της έχασε το 60% των επενδύσεών του στα κρυπτονομίσματα, παρά τις προειδοποιήσεις της.

Η Κριστίν Λαγκάρντ ήταν πάντα εχθρική στα κρυπτονομίσματα. Την Παρασκευή ομολόγησε ότι ένας από τους γιούς της έχασε σχεδόν το σύνολο των επενδύσεών του με αυτό τον τρόπο, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

«Με αγνόησε βασιλικότατα, είναι δικαίωμά του», δήλωσε η Κριστίν Λαγκάρντ, μιλώντας σε φόρουμ με φοιτητές στη Φρανκφούρτη και ανέφερε ότι επιχείρησε πολλές φορές να τον αποτρέψει από παρόμοιες επενδυτικές κινήσεις.

Η πρόεδρος της ΕΚΤ δεν αποκάλυψε ποιον από τους δύο γιούς της -και οι δύο είναι περίπου 30 ετών- αφορούσε η υπόθεση. «Όταν συζήτησα μαζί του, τελικά, παραδέχτηκε, με μισή καρδιά, ότι είχα δίκιο», πρόσθεσε η Κριστίν Λαγκάρντ. Αποκάλυψε, μάλιστα, ότι ο γιός της έχασε «περίπου 60%» από τα χρήματα που είχε επενδύσει.

Η Λαγκάρντ καταφέρεται εδώ και καιρό εναντίον των κρυπτονομισμάτων, χαρακτηρίζοντάς τα κερδοσκοπικά, άχρηστα και εργαλείο που χρησιμοποιείται από εγκληματίες για παράνομες δραστηριότητες.

Η ΕΚΤ έχει ζητήσει τη θέσπιση παγκόσμιων κανόνων για τα κρυπτογραφικά περιουσιακά στοιχεία τόσο για την προστασία των καταναλωτών που δεν γνωρίζουν τον κίνδυνο όσο και για να κλείσει το παραθυράκι για ξέπλυμα χρήματος και της διοχέτευσης κεφαλαίων σε τρομοκράτες.

Οι ανησυχίες ότι τα νομίσματα που εκδίδονται από ιδιώτες θα μπορούσαν να υποκαταστήσουν το κρατικό χρήμα ήταν ένας από τους λόγους για τους οποίους η ΕΚΤ ξεκίνησε το δικό της πρόγραμμα ψηφιακού ευρώ, αλλά η τράπεζα βρίσκεται ακόμη χρόνια μακριά από την έκδοση οποιουδήποτε ψηφιακού χρήματος, το οποίο δεν θα είναι έτοιμο πριν το 2026.

«Έχω, όπως μπορείτε να καταλάβετε, κάκιστη γνώμη για τα κρυπτονομίσματα», δήλωσε η Λαγκάρντ. «Οι άνθρωποι είναι ελεύθεροι να επενδύουν τα χρήματά τους όπου θέλουν, οι άνθρωποι είναι ελεύθεροι να κερδοσκοπούν όσο θέλουν, (αλλά) οι άνθρωποι δεν πρέπει να είναι ελεύθεροι να συμμετέχουν σε εγκληματικά κυρωμένες συναλλαγές και επιχειρήσεις».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ