O Σπύρος Σούλης ξέρει ! Στολίστε σαν Επαγγελματίες το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο με 11 Έξυπνα Tips -

Το δέντρο είναι το centerpiece της χριστουγεννιάτικης διακόσμησης στο σπίτι γι’ αυτό και πρέπει να δείχνει όσο πιο όμορφο γίνεται.

Για να πετύχετε ένα επαγγελματικό αποτέλεσμα όπως βλέπετε στις βιτρίνες των καταστημάτων δεν έχετε παρά να εμπιστευτείτε τα 11 tips που ακολουθούν από το Σπύρο Σούλη:

Πριν ξεκινήσετε τον στολισμό επιλέξτε πρώτα ένα θέμα

Οι επαγγελματίες επιλέγουν πάντα ένα θέμα όταν πρόκειται να στολίσουν το δέντρο. Αυτός είναι ο τέλειος τρόπος για να χαρίσετε συνοχή στη σύνθεση κάνοντάς την πολύ εντυπωσιακή.

Το θέμα αυτό μπορεί να είναι μια συγκεκριμένη χρωματική παλέτα, να εμπνέεται από το αγαπημένο σας παραμύθι ή ακόμα και να αφορά κάτι που σας αρέσει πολύ (π.χ. ένα μουσικό όργανο, μια περασμένη εποχή, ένα διακοσμητικό στιλ όπως το μπαρόκ ή το σκανδιναβικό κ.ο.κ).

Έτσι, από τη στιγμή που θα ξέρετε τι ακριβώς θέλετε να κάνετε, θα μπορείτε και να βρείτε πιο εύκολα τα στολίδια και τα πράγματα που χρειάζεστε.

Στήστε με προσοχή το δέντρο

Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να βιαστείτε. Η διαδικασία να ανοίγετε ένα προς ένα τα κλαδιά είναι βαρετή όμως να θυμάστε ότι η αρχή είναι το ήμισυ του παντός! Όσο πιο φουντωτό και γεμάτο είναι το δέντρο τόσο πιο πλούσιο και εντυπωσιακό θα δείχνει όταν το στολίσετε. Επομένως κάντε λίγη υπομονή και ανοίξτε καλά όλα τα κλαδιά του.

Τοποθετήστε τα λαμπάκια

Το βήμα αυτό είναι πολύ πολύ σημαντικό γιατί θα καθορίσετε το πόσο αστραφτερό θα γίνει το δέντρο. Τα λαμπάκια τα τυλίγετε από κάτω προς τα πάνω. Φροντίστε απλά να έχετε βάλει το καλώδιο στην πρίζα για να βλέπετε καλύτερα πώς τα μοιράζετε. Το μυστικό είναι να μην τα τοποθετείτε μόνο προς τα έξω αλλά να τα σπρώχνετε και προς τα μέσα για να τονίσετε τον όγκο του δέντρου.

Extra tip: Όσοι έχετε σκοπό να στολίσετε minimal το σπίτι, μπορείτε να μη συνεχίσετε με τα στολίδια. Τα λαμπάκια αρκούν για να χαρίσετε λάμψη και γιορτινή ατμόσφαιρα στον χώρο σας.

Επιλέξτε πρώτα τα στολίδια της βάσης

Καλό είναι για να μην μπερδευτείτε να ξεκινήσετε με τα στολίδια που θα συνθέσουν τη βάση. Αυτά συνήθως έχουν ένα κλασσικό χριστουγεννιάτικο χρώμα όπως το κόκκινο, το λευκό, το χρυσό, το ασημί και το πράσινο.

Όποια και αν είναι επιλογή σας θα διαπιστώσετε στην πορεία ότι δεν θα δυσκολευτείτε καθόλου να συνδυάσετε το χρώμα της βάσης με ένα συμπληρωματικό. Επίσης αυτός είναι ένας τέλειος τρόπος για να αξιοποιήσετε πολλά από τα στολίδια που ήδη έχετε συγκεντρώσει από προηγούμενες χρονιές.

Χωρίστε το δέντρο σε 3 «ζώνες» πριν ξεκινήσετε να κρεμάτε τα στολίδια σας

Οι επαγγελματίες συνηθίζουν να χωρίζουν το δέντρο σε 3 νοητές «ζώνες»: κορυφή, μέση, βάση. Αυτό είναι ένα έξυπνο κόλπο που τους εξασφαλίζει ότι δεν θα βρεθούν πολύ κοντά δύο παρόμοια στολίδια.

Ξεκινήστε να τοποθετείτε τα στολίδια σας ξεκινώντας από την κορυφή και μετά συνεχίστε προς τα κάτω.

Συνδυάστε μικρά και μεγάλα στολίδια για να δώσετε περισσότερο βάθος στο δέντρο

Οι περισσότεροι συνηθίζετε να τοποθετείτε τα πιο μικρά στολίδια πάνω και τα μεγαλύτερα κάτω. Η τακτική αυτή σαφώς και δεν είναι λάθος όμως αν συνδυάσετε μικρά και μεγάλα στολίδια σε όλο το δέντρο, τότε αυτό θα αποκτήσει περισσότερο βάθος και θα δείξει αμέσως πιο γεμάτο και πιο πλούσιο.

Οι επαγγελματίες χρησιμοποιούν πολύ συχνά αυτό το κόλπο για να δημιουργήσουν ένα εφέ draping, δηλαδή να «στρογγυλέψουν» και να τονίσουν όλες τις διαστάσεις του δέντρου «τυλίγοντας» το παντού με μικρά και μεγάλα στολίδια.

Extra tip 1: Καλό είναι τα μεγάλα στολίδια να τα τοποθετείτε προς τα μέσα και τα μικρά τα να τα κρεμάτε στις άκρες των κλαδιών για να φαίνονται και να στραφταλίζουν καλύτερα.

Extra tip 2: Τα πιο ξεχωριστά σας στολίδια μπορείτε να τα ομαδοποιήσετε πριν τα κρεμάσετε στο δέντρο είτε χρωματικά, είτε ως προς το στιλ. Με τον τρόπο αυτό θα καταφέρετε πιο εύκολα να τα κατανείμετε σωστά, χωρίς να βρεθούν πολύ κοντά μεταξύ τους αυτά που είναι παρόμοια ή ακόμα και ίδια.

Δώστε στιλ με εντυπωσιακές κορδέλες

Αν θέλετε να στολίσετε σαν επαγγελματίες τις κορδέλες ξεχάστε τον γνωστό τρόπο που γνωρίζατε μέχρι τώρα.

Προτιμήστε τις φαρδιές που έχουν λεπτό συρματάκι στις άκρες τους για να μπορείτε τα τις διαμορφώσετε όπως θέλετε εσείς και τοποθετήστε τες όπως τα στολίδια. Μέσα και έξω.

Γεμίστε τα κενά με extra κλαδιά

Κάντε λίγα βήματα πίσω και κοιτάξτε το δέντρο. Το πιο πιθανό είναι να διαπιστώσετε ότι έχουν δημιουργηθεί κενά σε διάφορα σημεία. Για να μην πιάνετε ένα ένα τα στολίδια αλλάζοντάς τους θέση με κίνδυνο να το κάνετε χειρότερο, η λύση είναι να προσθέσετε κλαδιά.

Διαβάστε επίσης:O Σπύρος Σούλης έτοιμος για τα Χριστούγεννα 2023: Οι 7 Κορυφαίες Τάσεις στις Χρωματικές Παλέτες που θα κάνουν γιορτινό το σπίτι σας

Οι επιλογές είναι πολλές, από σκέτα πράσινα, στολισμένα, κλαδιά με γκλίτερ, λουλούδια, φτερά, μούρα και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Εσείς επιλέξτε με βάση τις ανάγκες της σύνθεσής σας. Για παράδειγμα αν σας λείπει κάπως η λάμψη προσθέστε γκλίτερ ή αν δεν υπάρχουν πολλές υφές προσθέστε εντυπωσιακά υφασμάτινα λουλούδια.

Ενισχύστε το θέμα σας με μερικά στολίδια «άποψη» (statement)

Aν θέλετε να κάνετε τη διαφορά θα χρειαστείτε μερικά statement στολίδια. Είναι αυτά τα πολύ ιδιαίτερα που μοιάζουν με κοσμήματα, ή με σπάνια αντικείμενα ή παιχνίδια.

Οι επαγγελματίες τα τοποθετούν πάντα στα πιο κεντρικά σημεία του δέντρου ώστε να ξεχωρίζουν αμέσως.

Βάλτε κορυφή

Αν και η κορυφή δεν είναι πάντα απαραίτητη στο δέντρο, οι επαγγελματίες τη στολίζουν πάντα αυτοσχεδιάζοντας. Τι σημαίνει αυτό; Μπορεί να μη βάλουν το τυπικό αστέρι, αλλά ένα με πιο ιδιαίτερο design που δεν είναι απαραίτητα στολίδι κορυφής. Επίσης πολλοί συνηθίζουν να δημιουργούν μια σύνθεση από κλαδιά και λουλούδια για ένα πιο δραματικό look.

Φροντίστε τη βάση του δέντρου

Η βάση του δέντρου δείχνει κάπως άχαρη και κενή όταν πιο πάνω έχετε φτιάξει την απόλυτη υπερπαραγωγή. Για να ολοκληρώσετε με επιτυχία μην ξεχάσετε να στολίσετε και κάτω από αυτό.

Σύμφωνα με το spirossoulis.com, το μυστικό των επαγγελματιών είναι να επιλέγουν για βάσεις υφάσματα και παιχνίδια μέχρι και δώρα και μαξιλάρια, σε χρώματα και στιλ που να ταιριάζουν με το θέμα του δέντρου, έτσι ώστε να υπάρχει η απόλυτη συνοχή.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ