O Σπύρος Σούλης προτείνει : 7 Ξεχωριστές Ιδέες για να Στολίσετε τις Γιορτές Χωρίς το Παραδοσιακό Χριστουγεννιάτικο Δέντρο -

Σε περίπτωση που δεν επιθυμείτε φέτος να στολίσετε ένα παραδοσιακό δέντρο ή ακόμα και αν θέλετε να στολίσετε έναν άλλο χώρο μέσα στο σπίτι με κάτι διαφορετικό, τότε δείτε τις 7 ιδέες που ακολουθούν για περισσότερη έμπνευση! 

Η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση έχει μόνο έναν κανόνα: Ό,τι και αν κάνετε πρέπει να αφήνετε τη φαντασία σας ελεύθερη.

 

Έλατο μικρό σε γλάστρα

Πηγή: pinterest.com

Μπείτε στο πνεύμα της οικολογίας και παράλληλα δημιουργήστε ζεστή και γιορτινή ατμόσφαιρα στο σπίτι, με ένα αληθινό έλατο σε γλάστρα. Προσέξτε όμως να μην το τοποθετήσετε κοντά σε σημεία με ζέστη όπως τα καλοριφέρ ή το τζάκι γιατί η υψηλή θερμοκρασία βλάπτει το φυτό. Επίσης καλό είναι μόλις το αγοράσετε να το αφήσετε 24 ώρες έξω στο μπαλκόνι πριν το βάλετε στο σπίτι.

Ιδανικά είναι τα σημεία όπου έχει την περισσότερη δροσιά όπως για παράδειγμα οι μπαλκονόπορτες και τα παράθυρα. Ποτίστε το κανονικά σύμφωνα με τις οδηγίες που θα σας δώσουν οι ειδικοί στο φυτώριο και μόλις περάσουν οι γιορτές χαρίστε του μια θέση σε ένα ημι-σκιερό μέρος έξω στο μπαλκόνι.

Δεντρολίβανο

Πηγή: pinterest.com

Το δεντρολίβανο στολίζεται συχνά τα Χριστούγεννα και αποτελεί μια υπέροχη επιλογή για όσους θέλετε μια γιορτινή ατμόσφαιρα στο σπίτι χωρίς υπερβολές και κυρίως χωρίς ιδιαίτερο κόπο. Επίσης είναι μια καλή λύση για στολισμό στην κουζίνα και ιδανικό για μικρούς χώρους, γραφεία, ακόμα και για δώρα γιατί μοιάζει με μίνι χριστουγεννιάτικο δέντρο! Το δεντρολίβανο είναι αρωματικό φυτό ενώ το μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι μπορείτε να κόψετε μερικά κλαδιά για να τα χρησιμοποιήσετε στο μαγείρεμα όποτε το θελήσετε!

Πυξάρι

Πηγή: pinterest.com

Το πυξάρι μαζί με το δεντρολίβανο είναι από τα πιο δημοφιλή φυτά που συνηθίζουμε να στολίζουμε εκτός του χριστουγεννιάτικου δέντρου. Για να το στολίσετε δεν χρειάζεται να κάνετε πολλά. Απλά πάρτε μια μικρή σειρά από λαμπάκια μπαταρία ή βάλτε λίγα μικρά στολίδια.

Ξύλινο Δέντρο

Πηγή: pinterest.com

Ένα εναλλακτικό δέντρο που αναδεικνύει ένα μοντέρνο, ένα μίνιμαλ ή ένα industrial σπίτι είναι το ξύλινο. Μια απλή κατασκευή σε σχήμα που παραπέμπει σε έλατο είναι έτοιμη να τη στολίσετε με λαμπάκια και λίγα στολίδια ή με ό,τι έχετε σκεφτεί από κάρτες μέχρι φωτογραφίες.

Δέντρο στον τοίχο

Πηγή: pinterest.com

Αυτή η τάση δεν είναι καινούργια όμως έχει καταφέρει να επικρατήσει στους εναλλακτικούς χριστουγεννιάτικους στολισμούς. Είναι ιδανικό για μικρούς χώρους και μπορεί όντως να κάνει τη διαφορά και να δημιουργήσει μια εορταστική ατμόσφαιρα στο σπίτι.

Διαβάστε επίσης: 7 + 1 κομψά χριστουγεννιάτικα μπλουζάκια που θα λατρέψετε - Κορυφαίες επιλογές για να μπείτε στο εορταστικό mood (φωτό)

Κλαδί δέντρου κρεμασμένο

Πηγή: pinterest.com

Βρείτε ένα  κλαδί από έλατο και ένα σημείο στο σπίτι για να το κρεμάσετε και διακοσμήστε το με τα δικά σας στολίδια!

Αυτή είναι μια υπέροχη ιδέα για όσους έχετε μικρά σπίτια και όσους θέλετε να κάνετε κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα!

Κλαδιά σε βάζο

Πηγή: pinterest.com

Σύμφωνα με το spirossoulis.com, αυτή είναι μία πολύ κομψή πρόταση που μπορεί να σταθεί μόνη της ή ακόμα και να πλαισιώσει τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση στο σπίτι.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ