Βίντεο-ντοκουμέντο: Ο σοβαρός τραυματισμός αστυνομικού από ναυτική φωτοβολίδα - Υπέστη ανακοπή για 10 λεπτά, τον επανάφεραν, σε κρίσιμη κατάσταση διασωληνωμένος

Τα επεισόδια έγιναν έξω από το γήπεδο του Ρέντη στον αγώνα βόλεϊ, Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, όταν οπαδοί του Ολυμπιακού βγήκαν από το γήπεδο και επιτέθηκαν στα ΜΑΤ

Κρίσιμη είναι, σύμφωνα με τους γιατρούς, η κατάσταση του 31χρονου αστυνομικού που τραυματίστηκε από ρίψη φωτοβολίδας κατά τη διάρκεια σοβαρών επεισοδίων που σημειώθηκαν έξω από το κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη, όπου διεξάγονταν ο αγώνας βόλεϊ μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού για την προημιτελική φάση του Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς».

Ο αστυνομικός των ΜΑΤ νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας.

Στο ιατρικό ανακοινωθέν, που εκδόθηκε λίγο πριν από τις 3 τα ξημερώματα από το Γενικό Κρατικό Νίκαιας, αναφέρεται πως ο 31χρονος αστυνομικός υπέστη καρδιακή ανακοπή, έγινε ΚΑΡΠΑ και επανήλθε μετά από 10 λεπτάέχει κάκωση μηριαίας αρτηρίας, ενώ αφαιρέθηκε μεταλλική βολίδα διαστάσεων 5Χ2Χ2 cm και άλλα μεταλλικά θραύσματα στην περιοχή των μηριαίων αγγείων.

 

 

Το ιατρικό ανακοινωθέν

«Περί ώραν 22:00 της 7ης-12-2023 προσεκομίσθη μέσω ΕΚΑΒ στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου, άνδρας των Υ.Α.Τ. της ΕΛ.ΑΣ., 31 ετών με αιμοδυναμική αστάθεια, σε κωματώδη κατάσταση (GCS 3), χωρίς φωτοκινητικό αντανακλαστικό. Εφερε ίσχαιμη περίδεση πάνω από τραύμα στην έσω επιφάνεια του αριστερού μηρού, εκτεταμένο αιμάτωμα και έγκαυμα περιοχής μηρού, ριζομηρίου και οσχέου και καθολικό υποδόριο εμφύσημα. Έγινε ενδοτραχειακή διασωλήνωση και μηχανικός αερισμός και ξεκίνησε διαδικασία ανάνηψης από το βαρύ αιμορραγικό shock.

Ο ασθενής κατά τις 23:00 μεταφέρθηκε στο χειρουργείο όπου συνεχίστηκε η προσπάθεια ανάνηψης με μαζικές μεταγγίσεις αίματος και παραγώγων και υψηλές δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων. Κατά τις 23:25 υπέστη καρδιακή ανακοπή, έγινε ΚΑΡΠΑ και επανήλθε μετά από 10 λεπτά. Κατά τις 23:55 μετά από προσωρινή σταθεροποίηση με υψηλές δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων έγινε χειρουργική διερεύνηση του τραύματος στον αριστερό μηρό.

Διαπιστώθηκαν εκτεταμένες μυϊκές καταστροφές, ανευρέθη και αφαιρέθηκε μεταλλική βολίδα διαστάσεων 5Χ2Χ2 cm και άλλα μεταλλικά θραύσματα στην περιοχή των μηριαίων αγγείων. Διαπιστώθηκε επίσης εκρηκτική κάκωση επιπολής μηριαίας αρτηρίας και φλέβας και κλάδων αυτών, οι οποίες απολινώθηκαν για έλεγχο της αιμορραγίας στα πλαίσια ελέγχου της βλάβης (Damage control), έγινε χειρουργικός καθαρισμός και απομάκρυνση νεκρωμένων ιστών, έκπλυση του τραύματος και επίδεση.

Ο ασθενής σε βαρειά γενική κατάσταση μεταφέρθηκε στις 01:30 της 8ης /12/2023 στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου μας όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση», αναφέρει, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Πώς ξεκίνησαν τα επεισόδια

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν μια ομάδα περίπου 150 ατόμων άρχισε να εκτοξεύει πέτρες και άλλα αιχμηρά αντικείμενα κατά διμοιρίας των ΜΑΤ, που ήταν παρατεταμένη έξω από το γήπεδο, ενώ λίγα λεπτά μετά η κατάσταση ξέφυγε, με τους οπαδούς να αρχίζουν να πετάνε τη μία φωτοβολίδα μετά την άλλη, με αποτέλεσμα μια εξ αυτών να καρφωθεί στο μηρό ενός αστυνομικού.

Το ΕΚΑΒ παρέλαβε τον αστυνομικό που αιμορραγούσε και τον μετέφερε σε κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας.

Άμεσα έγινε προετοιμασία, ώστε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, με τον χειρουργό και τον αγγειοχειρουργό να φτάνουν στο νοσοκομείο, το οποίο δεν εφημέρευε. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται να γίνει συρραφή της αρτηρίας, η οποία έχει τρωθεί από τη φωτοβολίδα, και να αφαιρεθεί το θραύσμα που έχει μείνει στο σημείο του τραύματος.

Οι διασώστες του ΕΚΑΒ μετέφεραν τον αστυνομικό στο Γενικό της Νίκαιας παρότι δεν εφημέρευε, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του, προκειμένου να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος κατά την διακομιδή του σε εφημερεύον νοσοκομείο. Γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και η διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος είναι όλοι παρόντες στη μεγάλη μάχη, για να κρατηθεί στη ζωή ο νεαρός αστυνομικός.

Εκατοντάδες προσαγωγές

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., μέχρι στιγμής έχουν προσαχθεί πάνω από 400 άνθρωποι, που έχουν μεταφερθεί στο Αλλοδαπών, στο πλαίσιο της έρευνας, προκειμένου να βρεθεί ο δράστης.

Στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νικαίας, όπου χειρουργήθηκε ο αστυνομικός, μετέβησαν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου, ο υφυπουργός Κώστας Κατσαφάδος και ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ