Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Κασσελάκης για συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν: Διευκρινίσεις ότι η διακήρυξη κατοχυρώνει τα συμφέροντά μας - Προϋποθέσεις για αγορά F16 & Eurofighter (βίντεο)

Ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης σε ότι αφορά τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη αναφέρθηκε στην επίσκεψη του Ερντογάν το 2017 όπου είχε συνομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα

Ο Στέφανος Κασσελάκης σχολίασε την επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα και ανέφερε ότι θέλει διευκρινίσεις για τη διακήρυξη που υπεγράφη μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε μεταξύ άλλων πως «ζητάμε όμως διευκρινίσεις ότι η Διακήρυξη που υπεγράφη κατοχυρώνει τα συμφέροντά μας. Είναι απαραίτητη μια στρατηγική που θα βάζει σε συγκεκριμένο πλαίσιο τις ευρωτουρκικές σχέσεις και θα θέτει προϋποθέσεις στην αγορά F16 και Eurofighter από την Τουρκία».

 

 

Αναλυτικά η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη:

«Στηρίζω σταθερά την προώθηση του ελληνοτουρκικού διαλόγου στη βάση του διεθνούς δικαίου.

Είναι συνεπώς θετική η σύγκληση του 5ου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας σήμερα στην Αθήνα.

Ως δύναμη πατριωτικής ευθύνης αναγνωρίζουμε κάθε θετικό βήμα και δεν ακολουθούμε την πολιτική πατριδοκαπηλείας – εργαλειοποίησης των ελληνοτουρκικών σχέσεων του κ. Μητσοτάκη της περιόδου 2021-2023.

Ζητάμε όμως διευκρινίσεις ότι η Διακήρυξη που υπεγράφη κατοχυρώνει τα συμφέροντά μας.

Είναι απαραίτητη μια στρατηγική που θα βάζει σε συγκεκριμένο πλαίσιο τις ευρωτουρκικές σχέσεις και θα θέτει προϋποθέσεις στην αγορά F16 και Eurofighter από την Τουρκία.

Επανερχόμαστε στην πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για διασύνδεση Χάγης – αναθεώρησης Τελωνειακής Ένωσης ΕΕ-Τουρκίας.

Με λύπη είδα ότι, σε αντίθεση με τη συνέντευξη Τύπου του 2017 με τον Αλέξη Τσίπρα, όπου ο Τούρκος Πρόεδρος είχε ρητά αναφερθεί σε μουσουλμανική μειονότητα, σήμερα μίλησε για “τουρκική”.

Ο κ. Μητσοτάκης θα μπορούσε να είχε επικαλεστεί αυτό το ιστορικό προηγούμενο. Δυστυχώς όμως ή δεν ήταν αρκετά ετοιμόλογος για να το κάνει ή επιμένει στην προεκλογική του στάση ότι η Θράκη είναι για εκείνον αντικείμενο μικροπολιτικής».

 

 

Διαβάστε ακόμα: Στέφανος Κασσελάκης: Νίκη στις ευρωεκλογές, βούληση να σπάσω αυγά - Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τώρα πιο συμπαγές κόμμα (βίντεο)

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ