Προθεσμία να απολογηθεί, πήρε ο 18χρονος που ομολόγησε ότι έριξε τη φωτοβολίδα στον αστυνομικό: "Δεν ήταν οργανωμένος, τον παρέσυραν" λέει ο πατέρας του (βίντεο)

«Σα να είχε πεθάνει και το δεύτερο παιδί μου», είπε ο πατέρας του 18χρονου που το 2012 είχε χάσει σε τροχαίο τον μεγάλο του γιο

Προθεσμία για να απολογηθεί για τις κατηγορίες που τον βαρύνουν για ό,τι συνέβη το βράδυ της Πέμπτης έξω από το κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη ζήτησε και πήρε το πρωί της Δευτέρας ο 18χρονος, ο οποίος ομολόγησε και συνελήφθη για την επίθεση με ναυτική φωτοβολίδα που προκάλεσε τον σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού.

Ο 18χρονος έφτασε στα δικαστήριο του Πειραιά υπό αυστηρή αστυνομική συνοδεία λίγο πριν τις 10 το πρωί με σκυμμένο το κεφάλι χωρίς να πει τίποτα στους δημοσιογράφους.

Η στιγμή που ο 18χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα - Με 7 κατηγορίες για κακουργήματα και πλημμελήματα απολογείται

 

 

Σε βάρος του 18χρονου έχει ασκηθεί δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας, έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες, κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες, διατάραξη οικιακής ειρήνης από κοινού, βιαιοπραγία από κοινού και κατοχή βεγγαλικών, κροτίδων και γενικά εύφλεκτων υλικών από κοινού.

 

 

 

 

Επιπλέον, έχει ασκηθεί δίωξη για ηθική αυτουργία στις παραπάνω πράξεις σε άγνωστους δράστες. Σημειώνεται, ότι όλες οι πράξεις είναι με την επιβαρυντική περίσταση που προβλέπεται στον αθλητικό νόμο.

«Έκανε ένα λάθος, πρέπει να τον κρεμάσουμε;» λέει ο πατέρας του 18χρονου

Ο πατέρας του 18χρονου που συνελήφθη αφού ομολόγησε ότι ήταν αυτός που πέταξε τη ναυτική φωτοβολίδα στον 31χρονο ένστολο το βράδυ της περασμένης Πέμπτης στου Ρέντη μίλησε σήμερα στον ΑΝΤ1 και αρχικά ευχήθηκε να γίνει καλά ο αστυνομικός.

«Όποιος το έχει κάνει να τιμωρηθεί. Το έκανε το παιδί μου, να τιμωρηθεί. Δεν το έχει κάνει το παιδί μου; Να βρεθεί η αλήθεια. Τα παρασέρνουν» είπε στον ΑΝΤ1 επιμένοντας ότι ο 18χρονος δεν ήταν οργανωμένος σε συνδέσμους: «Κι εγώ πήγαινα με τη γυναίκα μου στο γήπεδο. Τώρα ήρθαν κάτι φίλοι τους από Καρδίτσα και πήγαν στο βόλεϊ. Πού έμπλεξαν, τι έκαναν; Τι να σας πω είναι πολύ καλό παιδί. Και σχολείο πήγαινε και δούλευε, σε τεχνική σχολή, τι να σας πω έχω πέσει από τα σύννεφα».

«Τα παρέσυραν από εκεί μέσα. Ποιοι είναι αυτοί πού να ξέρω. Για πες να έχεις ένα παιδί 18 ετών και να έχει μπλέξει, δεν ξέρω εγώ το παιδί μου; Επειδή είχαμε χάσει ένα παιδί σε τροχαίο το 2012 που ήταν Ολυμπιακός έχουμε γίνει όλοι Ολυμπιακοί. Για φαντάσου να έχεις δύο παιδιά το ένα στο χώμα και ο άλλο στη φυλακή. Αν το έκανε το παιδί μου να τιμωρηθεί. Έχω γίνει ρεζίλι,. Ένα λάθος έκανε, πρέπει να τον κρεμάσουμε; Ένα λάθος έκανε, ένα, πού έμπλεξε», συνέχισε.

«Βάζω το χέρι μου στο Ευαγγέλιο, δεν ήταν οργανωμένος» επέμεινε ο πατέρας του νεαρού ενώ για τη ναυτική φωτοβολίδα που πέταξε ο γιος του είπε ότι «δεν είχε δικό του, του το έδωσαν και εκτός αυτού η φωτογραφία που έδωσαν δεν είναι ίδια, είχε μια πορτοκαλί μου είπε ο γιος μου, πιο μικρή. Έτυχε και την πήρε. Αν την πήρε και δεν του έκοψε είναι βλάκας. Τι είναι έξυπνος;».

«Είναι σαν να έχει πεθάνει και δεύτερο παιδί. Η μητέρα του είναι χάλια. Ζήτησε συγγνώμη (σ.σ. ο 18χρονος) και έκλαιγε μαζί με τον αδερφό του» κατέληξε ο πατέρας του 18χρονου.

 

 

Άγνοια δηλώνει ο πατέρς του 18χρονου

Την έκπληξη του αλλά και άγνοια, εκφράζει ο πατέρας του 18χρονου που ομολόγησε ότι έριξε την φωτοβολίδα κατά του 31χρονου αστυνομικού με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του.

Όπως λέει μιλώντας στον ΣΚΑΙ, δεν έχει δει ακόμα τον γιο του ο οποίος κρατείται από την αστυνομία. «Δεν ξέρω τίποτα, δεν έχω δει το παιδί», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως σημασία έχει να γίνει καλά ο αστυνομικός. «Αν το έχει κάνει να πληρώσει, αλλά δεν είναι τέτοιο παιδί», υποστήριξε.

Επίσης, διέψευσε ότι ο γιος του ήταν οργανωμένος οπαδός και ισχυρίστηκε ότι κάποιος παρέσυρε τον 18χρονο εκείνη την ημέρα.

Συμπλήρωσε ότι ο ίδιος μαζί με τη σύζυγό του αλλά και τα δύο παιδιά πήγαιναν συχνά στο γήπεδο για να δουν μπάλα παρόλα αυτά ήθελαν την Πέμπτη να πάνε να παρακολουθήσουν τον αγώνα βόλει. «Που να ξέραμε», κατέληξε.

 

 

Προσερχόμενος στη ΓΑΔΑ, ο δικηγόρος του 18χρονου, Απόστολος Λύτρας, δήλωσε πως ο πελάτης του δεν ήταν ο μόνος που έριξε φωτοβολίδα αλλά ότι υπήρχε και δεύτερο άτομο.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ