Πρίγκιπας Χάρι: Θα πληρώσει 60.000 δολάρια νομικά έξοδα - Έχασε τη δίκη με τη Daily Mail (βίντεο)

Ο Δούκας του Σάσεξ πρέπει να πληρώσει 48.447 λίρες μέχρι τέλος του έτους

Έχασε τη δίκη με τη βρετανική εφημερίδα Daily Mail o πρίγκιπας Χάρι και σύμφωνα με το NBC θα πρέπει να καταβάλει σχεδόν 50.000 λίρες (περισσότερα από 60.000 δολάρια) σε νομικά έξοδο στον εκδότη.

Υπενθυμίζεται πως ο δούκας του Σάσεξ είχε μηνύσει για συκοφαντική δυσφήμιση την Associated Newspapers Ltd. για ένα άρθρο που έλεγε ότι ο Χάρι προσπάθησε να κρύψει τις ενέργειες που έκανε για να διατηρήσει τη δημόσια χρηματοδότηση από Ηνωμένο Βασίλειο μετά την αποχώρησή του από μέλος της βασιλικής οικογένειας.

Ο δικαστής Μάθιου Νίκλιν αποφάνθηκε την Παρασκευή στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου ότι ο εκδότης μπορεί να αποδείξει ότι άρθρο που δημοσιεύτηκε τον Φεβρουάριο του 2022 ήταν μια «ειλικρινή γνώμη» και «δεν ήταν συκοφαντικό».

Θα πρέπει να πληρώσει περισσότερα από 60.000 δολάρια μέχρι 29/12, τελευταία εργάσιμη του έτους

Ο Χάρι ισχυρίστηκε ότι το άρθρο ήταν «θεμελιωδώς ανακριβές» και ότι η εφημερίδα τον δυσφήμισε όταν έγραψε ότι είπε ψέματα στις αρχικές δημόσιες δηλώσεις του σχετικά με τις προσπάθειες να αμφισβητήσει την απόφαση του κράτους -να του αφαιρέσει όλα τα προνόμια που είχε σαν μέλος της βασιλικής οικογένειας - μετά τη μετακόμιση στις ΗΠΑ το 2020.

Για την ακρίβεια, ο Χάρι πρέπει να καταβάλει τις 48.447 λίρες (60.927 δολάρια) μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου.

Η Associated Newspapers είναι ένας από τους τρεις εκδότες βρετανικών σκανδαλοθηρικών εφημερίδων που μηνύει για τους ισχυρισμούς ότι χρησιμοποίησαν παράνομα μέσα, όπως εξαπάτηση, τηλεφωνική υποκλοπή ή πρόσληψη ιδιωτικών ερευνητών, για να προσπαθήσουν να ξεθάψουν διάφορα εναντίον του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ