Πέθανε ξαφνικά ο Γιώργος Τόλιος από τις «Τρύπες» - Ο ντράμερ του θρυλικού συγκροτήματος ήταν 58 ετών (βίντεο)

Ο Γιώργος Τόλιος πέθανε από ανακοπή

Πέθανε ξαφνικά ο Γιώργος Τόλιος από τις Τρύπες - Ο ντράμερ του θρυλικού συγκροτήματος ήταν 58 ετών (βίντεο)

 

 

Η είδηση έγινε γνωστή από ανάρτηση φίλης του. Ο Γιώργος Τόλιος ζούσε στη Θεσσαλονίκη, ενώ αν και προέρχονταν από «ποδοσφαιρική» οικογένεια, καθώς ο πατέρας του ήταν αρχηγός της Δόξας Δράμας τη δεκαετία του ’50, ο ίδιος επέλεξε τον δρόμο της μουσικής.

 

 

Σ’ αυτήν και καταξιώθηκε όντας ο ντράμερ ενός εκ των πιο επιτυχημένων ελληνικών συγκροτημάτων, ενώ συνεργάστηκε και με άλλα όπως τα «Ξύλινα Σπαθιά».

 

 

Ποιος ήταν

Ο Γιώργος Τόλιος μπήκε ως ντράμερ στις Τρύπες το 1985 και έμεινε μέχρι το τέλος. Ηχογράφησε μαζί τους κάθε υλικό από το δεύτερο άλμπουμ και μετά. Έχει συνεργαστεί με διάφορα συγκροτήματα, έχει παίξει κρουστά στα Ξύλινα Σπαθιά, όπου έπαιζε ντραμς ο μεγαλύτερος αδελφός του ο Πάνος, έχει δουλέψει πολύ ως dj, έχει ανοίξει μαγαζί στην Κατερίνη, έχει παίξει με τον Μπάμπη Στόκα, τον Δημήτρη Ζερβουδάκη και τον Γιάννη Κούτρα.

Ο Τόλιος είχε γράψει το τραγούδι «Αέρας» γιατί - όπως είχε πει- ήθελε να αφιερώσει στη ζωή κάτι από όλη αυτήν την ομορφιά που του χάρισε, «γιατί ο “Αέρας” αυτό είναι, ένας ύμνος στη ζωή και στην ομορφιά. Γι’ αυτό και χρησιμοποίησα όλους αυτούς τους ήχους μέσα σαν επιστέγασμα των στίχων. Περιέχει μέσα ήχους από ζώα, από κουδουνίσματα ποδηλάτου, από μπουρμπουλήθρες, από άλογα που χλιμιντρίζουν, από πάρα πολύ ωραίες ζεστές στιγμές».

Ο Γιώργος Τόλιος ήταν γεννημένος στις 23 Φεβρουαρίου του 1965.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ