Σας προκαλεί έκπληξη; Ιδιοκτήτης ιστιοπλόος λέει ότι οι νεαροί ζητούν ληγμένες ναυτικές φωτοβολίδες πριν πάνε στα γήπεδα (βίντεο)

Συχνά σημειώνονται και κλοπές

Από τη Μαρίνα Δέλτα στην Καλλιθέα, όπου βρίσκεται ελλιμενισμένο το ιστιοφόρο του ο κ. Σπύρος, μίλησε στην ΕΡΤ για τις συχνές κλοπές σε σκάφη με λεία φωτοβολίδες.

Γεγονός με μεγάλη αξία καθώς συνδέεται με τον βαρύτατο τραυματισμό του 31 αστυνομικού στα οπαδικά επεισόδια στου Ρέντη αποκαλύπτοντας ότι παρά την χαμηλή τιμή τους και την δίχως έλεγχο πώλησή τους, νεαροί αναζητούν τις ληγμένες φωτοβολίδες. Μιλώντας στην ρεπόρτερ της εκπομπής «Συνδέσεις» Μαίρη Σκανδάλη για τις φωτοβολίδες που έχει κάθε ιδιοκτήτης σκάφους υποχρεωτικά δήλωσε ότι στα τουριστικά σκάφη υπάρχουν δύο ειδών, οι φωτοβολίδες χειρός και είναι και οι φωτοβολίδες αλεξιπτώτου.

«Στη δική μου βάρκα, δεν πείραξαν κανένα αντικείμενο αξίας. Διαπίστωσα το περιστατικό της κλοπής στις 5 Δεκεμβρίου και μου έλειπαν έξι φωτοβολίδες χειρός και δύο αλεξιπτώτου» είπε.

 

 

Όπως σημείωσε, η κλοπή ήταν στοχευμένη, καθώς οι δράστες αφαίρεσαν μόνο τις φωτοβολίδες και όχι κάποιο άλλο αντικείμενο αξίας.

«Τη συγκεκριμένη ημέρα μετρήσαμε έξι περιστατικά, που σε κάποιους κάνανε και πολύ μεγάλες ζημιές. Σπάσανε τζάμια, πήρανε τηλεοράσεις, εργαλεία» συμπλήρωσε.

«Οι κλοπές γίνονται συνήθως το βράδυ. Αν και για ένα διάστημα το πρόβλημα με τη φύλαξη του χώρου είχε λυθεί, τελευταία ορισμένοι νεαροί εκδηλώνουν ύποπτη συμπεριφορά». Σύμφωνα με τον ίδιον, »πολύ συχνά νεαροί περνούν και ρωτούν πότε λήγουν οι φωτοβολίδες» και «ζητούν από τους ιστιοπλόους να τους δώσουν τις ληγμένες, για να τις πάρουν στο γήπεδο».

Ερωτηθείς για το πόσο κοστίζει μια ναυτική φωτοβολίδα, εξήγησε ότι για το σετ πληρώνει 18 ευρώ, ένα ποσό που το χαρακτήρισε «αστείο». Και όπως διευκρίνισε, κάθε ιδιοκτήτης σκάφους είναι υποχρεωμένος να έχει δύο σετ φωτοβολίδων.

Εκτίμησε, μάλιστα, ότι επειδή το κόστος αγοράς τους είναι μικρό, πολλοί ιδιοκτήτες σκαφών δεν δηλώνουν τις κλοπές.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ