Ο Θεόδωρος Σκυλακάκης για τα χρωματιστά τιμολόγια ρεύματος: «Όποιος δεν επιλέξει, θα μπει αυτόματα στο πράσινο» (βίντεο)

Εξηγεί αναλυτικά

Ο Υπουργός Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης στο «Σήμερα» για τα χρωματιστά τιμολόγια ρεύματος.

«Το πράσινο θα είναι το πιο φθηνό, που η τιμή του θα είναι κάτω από 14 λεπτά του ευρώ χωρίς επιδοτήσεις και είναι το τιμολόγιο που μεταπίπτουν όλοι οι καταναλωτές, που δεν θα επιλέξουν χρώμα. Την τιμή του θα ανακοινώσει η ΡΑΑΕΥ στις 2 Ιανουαρίου, αλλά πιστεύουμε ότι θα εξελιχθεί κάτω από 14 λεπτά» εξήγησε ο κ. Σκυλακάκης.

«Το πράσινο είναι ένα κυμαινόμενο τιμολόγιο, που ο καταναλωτής θα γνωρίζει την τιμή του την πρώτη ημέρα του μήνα, το μπλε πρόκειται για σταθερό τιμολόγιο που η τιμή του θα ισχύει για έξι μήνες ή ένα χρόνο από την αρχή του συμβολαίου. Τέλος, το κίτρινο, εάν είναι κυμαινόμενο, εκ των υστέρων γνωρίζεις την τιμή – μετά το τέλος του μήνα, αλλά δεν πληρώνεις τον κίνδυνο αντιστάθμισης».

Παράλληλα, ο κ. Σκυλακάκης δήλωσε ότι «θέλουμε σε όλα τα χρώματα να λειτουργήσει ο ανταγωνισμός».

Ερωτηθείς για το τι πρέπει να πράξουν οι καταναλωτές που δεν ξέρουν ποιο τιμολόγιο να επιλέξουν, ο κ. Σκυλακάκης πρότεινε να παραμείνουν στο πράσινο, το οποίο είναι πολύ ανταγωνιστικό.

«Να περιμένουν την πρώτη του μήνα, που θα βγει το τιμολόγιο με τις τιμές από τους παρόχους και εάν δουν ότι ο πάροχός τους είναι ακριβός, να αλλάξουν τότε» είπε.

Διαβάστε ακόμη: 10 ερωτήσεις-απαντήσεις για τα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος: Τα τέσσερα χρώματα - Δείτε το ενημερωτικό βίντεο

«Ήδη λειτουργεί ο ανταγωνισμός, όπως στο μπλε και θα το δούμε και στο πράσινο και το κίτρινο. Ο ανταγωνισμός ήρθε για να μείνει. Ωστόσο, αυτό είναι ένα κομμάτι στον λογαριασμό του ρεύματος που διαμορφώνει την τιμή του, ενώ υπάρχουν και άλλα, όπως εκείνο των ρύπων, που έχει ακριβύνει, από τα 20-25 ευρώ που πήγε στα 75, υπάρχει η τιμή του αερίου που έχει μειωθεί, έχει την τιμή του λιγνίτη, που είναι το πιο ακριβό καύσιμο, έχει τις ρευματοκλοπές αλλά και τους στρατηγικούς κακοπληρωτές» πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ