Ημιμόνιμα βερνίκια: Ομορφαίνουν τα άκρα μας, υπάρχουν όμως κίνδυνοι - πότε πρέπει να ανησυχούμε & τί να προσέξουμε

Η εφαρμογή ενός ημιμόνιμου βερνικιού νυχιών δεν είναι ακίνδυνη. 

Έχουν σημειωθεί 3 τύποι ανεπιθύμητων ενεργειών που συνδέονται με τη χρήση ημιμόνιμων βερνικιών: αλλεργικές αντιδράσεις, μηχανική βλάβη στα νύχια και κίνδυνος καρκίνου του δέρματος, όπως το ακανθοκυτταρικό καρκίνωμα.

Και αυτό επειδή, για να στεγνώσουν και να στερεωθούν οι διαφορετικές στρώσεις ενός ημιμόνιμου βερνικιού, είναι απαραίτητο να εκτεθούν τα νύχια σε μια λάμπα που εκπέμπει υπεριώδεις ακτίνες (UV), συμπεριλαμβανομένης της UVA.

 Σύμφωνα με την ιστοσελίδα yo.gr, αυτές οι ακτίνες είναι γνωστό ότι διεισδύουν βαθιά στο δέρμα και προάγουν την εμφάνιση καρκίνων που χαρακτηρίζονται από την εμφάνιση τυπικών μεταλλάξεων.

Όλα αυτά έχουν αναπαραχθεί πειραματικά σε κύτταρα δέρματος που ακτινοβολούνται από μια λάμπα UV «νυχιών», αποδεικνύοντας έτσι τον ειδικό καρκινογόνο κίνδυνο αυτών των συσκευών.

Συνιστάται λοιπόν η εφαρμογή αντηλιακού στα χέρια πριν από την έκθεση των νυχιών και του δέρματος σε αυτές τις λάμπες UV.

Επίσης να μην χρησιμοποιούνται τα ημιμόνιμα βερνίκια σε άτομα με ανοικτούς φωτότυπους ή ανοσοκατεσταλμένα που είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν καρκίνο.

Δείτε ακόμη:Αποκτήστε ακαταμάχητο βλέμμα κάνοντας τη σωστή επιλογή μάσκαρας - τί συνιστούν οι ειδικοί για την αδιάβροχη;

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ