Ο Κώστας Μπακογιάννης καθηγητής στο Harvard: Θα διδάξει στη σχολή «John F. Kennedy» για ένα 6μηνο (βίντεο)

Ο Κώστας Μπακογιάννης είναι απόφοιτος του Harvard και  επιστρέφει τώρα ως καθηγητής

Στις ΗΠΑ μεταβαίνει ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος δέχτηκε πρόταση να διδάξει στο Πανεπιστήμιο του Harvard, ως πανεπιστημιακός εταίρος κατά το εαρινό εξάμηνο.

Συγκεκριμένα θα διδάξει στη Σχολή Δημόσιας Διοίκησης John F. Kennedy, μεταλαμπαδεύοντας τις γνώσεις και τις εμπειρίες του στους φοιτητές του Ινστιτούτου Πολιτικής της Σχολής, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος στους δημοτικούς του συμβούλους.

Το Χάρβαρντ είναι το παλαιότερο πανεπιστήµιο των ΗΠΑ και έχει στο δυναµικό του καθηγητές εγνωσµένου κύρους και εξειδίκευσης. Οι φοιτητές του έχουν τη δυνατότητα να διδαχθούν και από προσωπικότητες που είναι ηγέτες κρατών και επιχειρήσεων, υπουργοί, κορυφαίοι αξιωµατούχοι, νοµπελίστες, αλλά και πρωτοπόροι ερευνητές.

Το προηγούµενο εξάµηνο είχαν περάσει από το αµφιθέατρο του Χάρβαρντ, µεταξύ άλλων, ο Jeffrey Rosen, πρώην υπουργός ∆ικαιοσύνης, ο γερουσιαστής Roy Blunt, αλλά και η Susan Rice, σύµβουλος Εθνικής Ασφαλείας επί Μπαράκ Οµπάµα.

Ο Κώστας Μπακογιάννης αποφοίτησε από το Χάρβαρντ πριν από 20 χρόνια και για την επιλογή του ως πανεπιστημιακού εταίρου καθοριστικό ρόλο έπαιξε και το διδακτορικό του από το Πανεπιστήµιο της Οξφόρδης, αλλά και η πολύχρονη εµπειρία του στην πολιτική. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ