Παγκόσμιο σοκ: Ο Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας έχει καρκίνο - Ξεκίνησαν οι θεραπείες - Η διάγνωση μετά το χειρουργείο για προστάτη

Η επίσημη ανακοίνωση

Μία συνταρακτική είδηση έκανε το Παλάτι του Μπάκιγχαμ για τον Βασιλιά Κάρολο.

Πριν από μερικά λεπτά ανήρτησε μία επίσημη ανακοίνωση στην οποία αναφέρει σχετικά με την υγεία του 75χρονου, ότι έπειτα από την επέμβαση προστάτη που υπεβλήθη, εντοπίστηκε ένας τύπος καρκίνου.

Δεν πρόκειται για καρκίνο του προστάτη, αλλά χωρίς να λένε περισσότερα για τον τύπο της νόσου απλά τονίζουν ότι ο Βασιλιάς έχει ξεκινήσει τακτικές θεραπείες.

«Δεν πρόκειται για καρκίνο του προστάτη, όμως η διάγνωση έγινε κατά τη διάρκεια της επέμβασης του για τον διογκωμένο προστάτη».

 

 

«Παραμένει απόλυτα θετικός όσον αφορά τη θεραπεία του και προσβλέπει στην επιστροφή του στα δημόσια καθήκοντα του το συντομότερο δυνατό», αναφέρουν τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Φυσικά, έχουν ακυρωθεί όλες οι προγραμματισμένες δημόσιες εμφανίσεις του.

Για την ώρα δεν αναφέρεται κάτι περισσότερο σχετικά με το στάδιο του καρκίνου ή την πρόγνωση.

Υπάρχει ένας συνταγματικός μηχανισμός για όταν ο αρχηγός του κράτους αδυνατεί να ασκήσει επίσημα καθήκοντα - σε αυτήν την περίπτωση μπορούν να διοριστούν «σύμβουλοι του κράτους» για να υποκαταστήσουν τον μονάρχη. 

Προς το παρόν περιλαμβάνει τη βασίλισσα Καμίλα, τον πρίγκιπα Γουίλιαμ, την πριγκίπισσα Άννα και τον πρίγκιπα Εδουάρδο, με τον πρίγκιπα Χάρι και τον πρίγκιπα Άντριου να μην καλούνται πλέον, ως μη εργαζόμενοι βασιλικοί.

Image

Παράλληλα, σύμφωνα με το BBC, ο πρίγκιπας Χάρι μίλησε με τον βασιλιά για τη διάγνωσή του και θα ταξιδέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο για να τον δει τις επόμενες ημέρες.

Για πολλούς τύπους καρκίνου, η πιθανότητα να προσβληθεί αυξάνεται με την ηλικία. Τα στοιχεία του Ηνωμένου Βασιλείου δείχνουν, κατά μέσο όρο κάθε χρόνο, περισσότερο από το ένα τρίτο (36%) των νέων περιπτώσεων καρκίνου ήταν σε άτομα ηλικίας 75 ετών και άνω.

Διαβάστε ακόμη: Βασιλιάς Κάρολος: Η πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά την επέμβαση – Στο πλάι του η βασίλισσα Καμίλα (φωτό & βίντεο)

Υπενθυμίζουμε ότι ο βασιλιάς της Βρετανίας Κάρολος εισήχθη στις 26/1 στο νοσοκομείο για μια προγραμματισμένη «διορθωτική επέμβαση» που αφορά διογκωμένο προστάτη, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Sun.

Ο βασιλιάς έφθασε στην ιδιωτική κλινική του Λονδίνου, "The London Clinic" κι έμεινε δύο βράδια.

Διαβάστε ακόμη: Βασιλιάς Κάρολος: Εισήχθη σήμερα στο νοσοκομείο - Θα υποβληθεί σε επέμβαση προστάτη (βίντεο)

Διαβάστε ακόμη: Βασιλιάς Κάρολος στο νοσοκομείο: Πώς πέρασε το πρώτο βράδυ του μετά την εγχείρηση προστάτη (βίντεο)

Την Κυριακή (4/2) ο Κάρολος πήγε στην εκκλησία στην πρώτη του δημόσια έξοδο μετά την επέμβαση στον προστάτη.

Διαβάστε ακόμη: Βασιλιάς Κάρολος: Οι γιατροί δεν του έδωσαν εξιτήριο, παραμένει στο νοσοκομείο - Φήμες για επιπλοκή μετά την εγχείρηση προστάτη - 4 φορές τον επισκέφθηκε η Καμίλα (βίντεο)

Ας ευχηθούμε να πάνε όλα καλά και να βγει νικητής μέσα από αυτήν την περιπέτεια!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ