Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Νέα μέθοδος ανίχνευσης του καρκίνου των ωοθηκών από δείγματα ούρων - Πολλά υποσχόμενη για το μέλλον ...

Σημαντικές εξελίξεις

Ελπίδες για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου των ωοθηκών δίνει επαναστατική εξέταση που αναπτύχθηκε από ερευνητές σε αμερικανικό πανεπιστήμιο. 

Ο καρκίνος των ωοθηκών σε πρώιμο στάδιο θα μπορεί να ανιχνεύεται μέσω των ούρων! Η νέα, υποσχόμενη, εξέταση για την πρόληψη του καρκίνου των ωοθηκών αναπτύχθηκε από ερευνητές του πανεπιστημίου Virginia Commonwealth University. Η νέα μέθοδος παρουσιάστηκε στην 68η Ετήσια Συνάντηση της Βιοφυσικής Εταιρείας, στη Φιλαδέλφεια της Πενσυλβάνιας. 

Προηγούμενη έρευνα είχε δείξει ότι υπάρχουν χιλιάδες μικρά μόρια, τα πεπτίδια, στα ούρα γυναικών με καρκίνο των ωοθηκών. Ο ερευνητής, Γιόζεφ Ράινερ και οι συνεργάτες του αναζήτησαν μια μέθοδο για την ευκολότερη ανίχνευση αυτών των πεπτιδίων. Στράφηκαν στην τεχνολογία νανοπόρων, που έχει τη δυνατότητα να ανιχνεύει ταυτόχρονα πολλά πεπτίδια. Η βασική ιδέα της ανίχνευσης αυτής περιλαμβάνει τη διέλευση μορίων μέσω ενός μικροσκοπικού πόρου, ενός νανοπόρου, και τη μέτρηση των αλλαγών που συμβαίνουν καθώς τα μόρια κινούνται μέσα σε αυτόν. 

Στη μελέτη τους ταυτοποίησαν και ανέλυσαν 13 πεπτίδια, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που προέρχονται από το LRG-1, έναν βιοδείκτη που βρίσκεται στα ούρα ασθενών με καρκίνο των ωοθηκών. Απώτερος στόχος τους είναι να αναπτύξουν ένα τεστ που σε συνδυασμό με άλλες πληροφορίες, όπως το διακολπικό υπερηχογράφημα, το οικογενειακό ιστορικό και οι εξετάσεις αίματος, θα μπορούσε να βελτιώσει την ακρίβεια ανίχνευσης του καρκίνου των ωοθηκών σε πρώιμο στάδιο στο μέλλον.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ