Γέροντας Εφραίμ για βασιλιά Κάρολο: «Επικοινώνησε μαζί μου μετά την διάγνωσή του με καρκίνο, πιστεύω ότι θα το ξεπεράσει» (βίντεο)

Ο μονάρχης της Αγγλίας έχει επισκεφτεί 8 φορές το Βατοπέδι

 Ο γέροντας Εφραίμ μίλησε στον Ant1, για τον βασιλιά Κάρολο και την σχέση που έχουν αναπτύξει από τις φορές που έχει επισκεφτεί το Βατοπέδι.

Οι φορές ήταν συνολικά 8 και ο γέροντας είχε συγκινηθεί από το πόσο ενδιαφέρει τον μονάρχη της Αγγλίας η πνευματική ζωή και για την αφοσιωσή του στην εκκλησία.

«Επικοινώνησε μαζί μου μετά τον καρκίνο, πιστεύω ότι θα το ξεπεράσει» δήλωσε ο γέροντας Εφραίμ μετά τις συνομιλίες που είχε με τον βασιλιά της Αγγλίας.

«Ο Κάρολος έχει μέσα του μια πνευματική καλλιέργεια, ξέρει από την πνευματική ζωή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο γέροντας Εφραίμ.

Η πρώτη φορά που ταξίδεψε στην Ελλάδα επισήμως ο βασιλιάς ήταν στις 22 Νοεμβρίου 1998, 14 μήνες μετά τον τραγικό θάνατο της Νταϊάνας.

Διαβάστε ακόμα: Βασιλιάς Κάρολος: Η πρώτη βόλτα μετά την διάγνωσή του με καρκίνο – Πάντα πλάι του η Βασίλισσα Καμίλα (φωτό & βίντεο)

Ο τότε διάδοχος του βρετανικού θρόνου ήταν επίσημος προσκεκλημένος του αείμνηστου Κωστή Στεφανόπουλου, Προέδρου της Δημοκρατίας από το 1995 ως το 2005.

Τότε επισκέφθηκε τη Μονή Βατοπαιδίου, όπου συναντήθηκε με τον Ηγούμενο Εφραίμ. Από τότε οι επισκέψεις του στον Άθω πύκνωσαν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από την άνοιξη του 2003 ως τον Μάιο του 2004 επισκέφθηκε το Άγιο Όρος τρεις φορές.

Διαβάστε ακόμα: Βασιλιάς Κάρολος: Ξανά στο Λονδίνο για τις θεραπείες του για τον καρκίνο - Καταβεβλημένος χαιρέτησε το πλήθος!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ