Το πιο χρωματιστό ταξίδι - 16 μέρες στα διαμάντια της Νότιας Αφρικής !

Πρετόρια - Κέιπ Τάουν - Γιοχάνεσμπουργ

16 μέρες στην Νότια Αφρική  σε Κέιπ Τάουν, Ακρωτήριο Καλής Ελπίδας,  Δρόμος του Κρασιού (Στέλενμπος, Φράνσεκ, Πάαρλ) Διαδρομή των Κήπων (Χερμάνους, Σβέλενταμ, Μόσελ Μπέι, Νάισνα, Πάρκο Τσιτσικάμα, Πορτ Ελίζαμπεθ), Γιοχάνεσμπουργκ, Πρετόρια, 2 σαφάρι στο Πάρκο Κρούγκερ.  Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* και 4* sup. με ημιδιατροφή. 

Η Νότια Αφρική κατοικείται από ένα μείγμα ανθρώπων αφρικανικής, ασιατικής και ευρωπαϊκής καταγωγής και ως εκ τούτου υπάρχει στην χώρα μεγάλη ποικιλία πολιτισμικών στοιχείων και γλωσσών. Εξίσου διαφορετική είναι και η ποικιλία των τοπίων της, συμπεριλαμβανομένων των θεαματικών οροσειρών, των τραχιών ακτών, των όμορφων παραλιών, των δασών, των ερήμων, καθώς και των περιοχών άγριας φύσης, όπως το περίφημο Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ, όπου θα αναζητήσουμε εκπροσώπους της αφρικανικής πανίδας στο φυσικό τους περιβάλλον. Ταυτόχρονα, η Νότια Αφρική διαθέτει εξελιγμένη τουριστική υποδομή, εξαιρετικά οδικά και αεροπορικά δίκτυα και καταλύματα, που προσφέρουν υπηρεσίες υψηλού επιπέδου.

Πρόγραμμα Εκδρομής

1η ΜΕΡΑ

ΑΘΗΝΑ - ΚΕΪΠ ΤΑΟΥΝ

Συνάντηση στο αεροδρόμιο την προηγούμενη μέρα και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Κέιπ Τάουν (Cape Town), την Πόλη του Ακρωτηρίου, μια κοσμοπολίτικη πόλη που σφύζει από ζωή και που θα σας εκπλήξει με την ιστορία της και τα ποικίλα αξιοθέατά της. Η "Μητέρα Πόλη", όπως αποκαλείται από τους Νοτιοαφρικανούς, είναι η παλαιότερη αποικία των Ευρωπαίων στο νότιο τμήμα της Αφρικανικής ηπείρου. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Περπατήσετε στην κοσμική προκυμαία Victoria and Albert Waterfront, μία περιοχή με εμπορικά καταστήματα, εκλεκτά εστιατόρια, καφέ και μπαράκια με ζωντανή αφρικανική και τζαζ μουσική, κάτι αντίστοιχο με το Fisherman's Wharf στο Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ

ΚΕΪΠ ΤΑΟΥΝ, ΞΕΝΑΓΗΣΗ, ΤΡΑΠΕΖΟΕΙΔΕΣ ΟΡΟΣ

Στο σημείο όπου σμίγει ο Ατλαντικός με τον Ινδικό ωκεανό, βρίσκεται μία από τις ομορφότερες πόλεις του κόσμου, το Κέιπ Τάουν. Ξεκινάμε σήμερα τη γνωριμία της πόλης, ανεβαίνοντας αρχικά στο Όρος Τέιμπλ (Table Mountain) με την επίπεδη κορυφή, που δεσπόζει στην πόλη. Η μεταφορά μας θα γίνει με το υπερσύγχρονο τελεφερίκ (καιρού επιτρέποντος) και έτσι θα θαυμάσουμε την επιβλητική θέα του αστικού ιστού της πόλης από το ύψος των 1.088 μέτρων. Στη συνέχεια θα κατηφορίσουμε προς κέντρο της πόλης, θα επισκεφθούμε το κάστρο της Καλής Ελπίδος, το οποίο κατασκευάστηκε από τους Ολλανδούς αποικιοκράτες τον 17ο αιώνα, θα δούμε τους Κήπους της Εταιρείας (Company’s Gardens), τους πιο παλιούς κήπους στη Νότια Αφρική, το Κοινοβούλιο και άλλα σημαντικά αξιοθέατα της πόλης, καθώς και την πολύχρωμη γραφική συνοικία των Μαλαισίων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ

ΚΕΪΠ ΤΑΟΥΝ, ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ, ΣΤΕΛΕΝΜΠΟΣ, ΦΡΑΝΣΕΚ, ΠΑΑΡΛ, ΟΙΝΟΓΕΥΣΙΑ

Σήμερα θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε μερικές τοπικές ποικιλίες κρασιών για τις οποίες φημίζεται η Νότια Αφρική, επισκεπτόμενοι ένα από τα εκατοντάδες οινοποιεία της οινοπαραγωγικής περιοχής του Ακρωτηρίου (Cape Winelands). Στην περιοχή αυτή παράγεται μεγάλη ποικιλία κρασιών με διάφορες μεθόδους αμπελοκαλλιέργειας. Και ως γνωστόν: "αν πας στη Νότια Αφρική και δεν δοκιμάσεις τα κρασιά της είναι σαν να πας στη Σκωτία και δεν πιεις ουίσκι".Ο Δρόμος του Κρασιού (Wine Route) αναπτύχθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1970 και δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες να εισέλθουν σε επιλεγμένα Ιδιωτικά κτήματα για να δοκιμάσουν κρασιά και να επισκεφθούν τα κελάρια τους ή απλά να απολαύσουν το όμορφο τοπίο της οινοφιλικής αυτής διαδρομής.  Το Στέλενμπος (Stellenbosch), η δεύτερη παλαιότερη πόλη της Νότιας Αφρικής, είναι μία από τις πιο όμορφες και καλά διατηρημένες πόλεις στην περιοχή του Ακρωτηρίου. Πολλά από τα παλιά ολλανδικά της κτίρια θεωρούνται σήμερα Εθνικά Μνημεία.  Το 1688 παραχωρήθηκε στους Γάλλους Ουγενότους γη στην κοιλάδα Φράνσεκ για την περαιτέρω ανάπτυξη της βιομηχανίας κρασιού του Ακρωτηρίου. Το χωριό Φράνσεκ (Franschhoek) περιβάλλεται από βουνά και θυμίζει γαλλικό χωριό. Εδώ βρίσκεται το Μνημείο και το Μουσείο των Ουγενότων με πληροφορίες σχετικές με τη ζωή των πρώτων Γάλλων προτεσταντών που εγκατέλειψαν την Γαλλία κατά τη διάρκεια των θρησκευτικών διώξεων στα τέλη του 1600 και αναζήτησαν καταφύγιο στο Ακρωτήριο.  Στη διαδρομή προς την πόλη Πάαρλ βρίσκεται η φυλακή Γκρουτ Ντράκενσταϊν (Groot Drakenstein) από την οποία απελευθερώθηκε στις 11/02/1990 ο Νέλσον Μαντέλα, μετά από 27 χρόνια (10.052 μέρες) φυλάκισης από το ρατσιστικό καθεστώς των λευκών της Νοτίου Αφρικής. Το Πάαρλ (Paarl) πήρε το όνομά του από τους τεράστιους γρανιτένιους ογκόλιθους, που μετά τη βροχή λάμπουν στο φως του ήλιου σαν μαργαριτάρια. Μερικά από τα ιστορικά κτίρια του κεντρικού δρόμου με τις βελανιδιές χρονολογούνται από τον 18ο αιώνα.  Το Μνημείο της Γλώσσας Αφρικάανς (Afrikaans) είναι ένα εμβληματικό ορόσημο, που προσφέρει πανοραμική θέα στις αμπελουργικές περιοχές. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η ΜΕΡΑ

ΚΕΪΠ ΤΑΟΥΝ, ΟΛΟΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟ ΚΑΛΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ, ΝΗΣΙ ΝΤΟΥΪΚΕΡ (ΦΩΚΙΕΣ), ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΠΟΥΛΝΕΡ (ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΙ), ΣΑΪΜΟΝΣΤΑΟΥΝ

Πρωινή αναχώρηση για την Χερσόνησο Κέιπ και με πρώτη στάση στον κόλπο Χάουτ (Haut Bay), απ΄ όπου θα επιβιβαστούμε σε πλοιάριο για να δούμε από κοντά τις φώκιες στο νησί Ντούικερ. Στη συνέχεια, ακολουθώντας μια διαδρομή με μοναδική θέα στον ωκεανό – την περίφημη λεωφόρο της Κορυφής Τσάπμαν (Chapman’s Peak Drive) - θα φθάσουμε στο Ακρωτήριο της Καλής Ελπίδας. Με το τελεφερίκ θα αντικρίσουμε το σημείο ένωσης των δύο ωκεανών (Ατλαντικού και Ινδικού), αλλά και τον διασημότερο φάρο του κόσμου. Στην επιστροφή μας θα σταματήσουμε στην παραλία Μπούλντερ, όπου θα δούμε και θα μάθουμε για τον τρόπο ζωής των πιγκουίνων. Συνεχίζουμε για την πανέμορφη πόλη Σάιμονσταουν (Simonstown) με την αποικιακή της αρχιτεκτονική, που είχε κτιστεί τον 19ο αιώνα από τους Βρετανούς ως βάση του ναυτικού τους και σήμερα είναι η βάση του ναυτικού της Νότιας Αφρικής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

5η ΜΕΡΑ

ΚΕΪΠ ΤΑΟΥΝ

Ημέρα ελεύθερη. Χρόνος ελεύθερος στην υπέροχη πόλη. Δείπνο Διανυκτέρευση.

6η ΜΕΡΑ

ΚΕΪΠ ΤΑΟΥΝ - ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΩΝ ΚΗΠΩΝ - ΧΕΡΜΑΝΟΥΣ - ΣΒΕΛΕΝΤΑΜ - ΜΟΣΕΛ ΜΠΕΪ

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για την περίφημη Διαδρομή των Κήπων. Θεωρείται μια από τις ομορφότερες οδικές διαδρομές του κόσμου, καταπράσινη, με εναλλαγές τοπίων και βλάστησης. Πρώτη μας στάση θα είναι στο παραλιακό θέρετρο Χερμάνους, το οποίο είναι γνωστό για τις φάλαινες που έρχονται εδώ από τον Ιούλιο έως τον Νοέμβριο για να ζευγαρώσουν και να γεννήσουν. Επόμενος σταθμός μας το γραφικό Σβέλενταμ, ένα από τα παλαιότερα ευρωπαϊκά κέντρα διοίκησης, που χρονολογείται από το 1747. Η μικρή αυτή πόλη έχει έντονο Ολλανδικό χρώμα (το δηλώνει άλλωστε και το όνομά της) που αποτυπώνεται στα αποικιακής αρχιτεκτονικής  κτίριά του. Συνεχίζουμε για το Μόσελ Μπέι. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

7η ΜΕΡΑ

ΜΟΣΕΛ ΜΠΕΪ, ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΝΤΙΑΖ - ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΩΝ ΚΗΠΩΝ - ΝΑΪΣΝΑ, ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΗ ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑ

Πρωινή επίσκεψη στο τοπικό Ναυτικό μουσείο, αφιερωμένο στον Πορτογάλο θαλασσοπόρο Βαρθολομαίο Ντιάζ, που το 1488 υπήρξε ο πρώτος Ευρωπαίος που ανακάλυψε το Ακρωτήριο της Καλής Ελπίδας, πραγματοποιώντας τον περίπλου της Αφρικής. Στη συνέχεια θα κάνουμε μια μικρή βόλτα στην πόλη για να δούμε το πρώτο ταχυδρομείο της Νότιας Αφρικής και θα αναχωρήσουμε για τη Νάισνα (Knysna), μια μικρή παραθαλάσσια πόλη σε μια πανέμορφη προστατευόμενη λιμνοθάλασσα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα θα απολαύσουμε μια μίνι κρουαζιέρα στη λιμνοθάλασσα. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

8η ΜΕΡΑ

ΝΑΪΣΝΑ - ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΩΝ ΚΗΠΩΝ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΡΥΜΟΣ ΤΣΙΤΣΙΚΑΜΑ - ΠΟΡΤ ΕΛΙΖΑΜΠΕΘ - ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για τον εκπληκτικής ομορφιάς Εθνικό Δρυμό Τσιτσικάμα. Αυτό το περίεργο όνομα προέρχεται από τη γλώσσα Khoi και σημαίνει "τόπος με πολύ νερό" ή "καθαρό νερό", πιθανή αναφορά στον ομώνυμο ποταμό".. Μέσα στο δάσος υπάρχουν γιγαντιαία δέντρα - το μεγαλύτερο είναι άνω των 800 ετών και το ύψος του ξεπερνά τα 35 μέτρα. Γεμάτοι από υπέροχες εικόνες φθάνουμε στο αεροδρόμιο του Πορτ Ελίζαμπεθ, το τέλος (ή την αφετηρία) της Διαδρομής των Κήπων, απ΄ όπου θα επιβιβαστούμε στην πτήση για το Γιοχάνεσμπουργκ, την σύγχρονη μεγαλούπολη της Νοτίου Αφρικής. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

9η ΜΕΡΑ

ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ - ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΒΙΚΤΩΡΙΑ/ΖΙΜΠΑΜΠΟΥΕ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για τους Καταρράκτες Βικτώρια, τους μεγαλύτερους καταρράκτες του κόσμου. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ακολουθεί περιήγηση στο "υδάτινο μονοπάτι των αγγέλων", εκεί όπου 550.000 κυβικά νερού πέφτουν κάθε λεπτό με πίεση σε φαράγγια με τροπική βλάστηση και κάνουν όλους να "προσκυνούν" ένα μοναδικό φαινόμενο. Ο συνδυασμός του έντονου θορύβου από την πτώση του νερού, το σύννεφο του ατμού μετά την πτώση, η πολυχρωμία από τα ουράνια τόξα, το επιβλητικό υψόμετρο του φαραγγιού και η ηρεμία των ζώων και των πουλιών, δίνουν άλλη διάσταση σε ένα κάδρο, που μένει στη μνήμη όλων των επισκεπτών!

10η ΜΕΡΑ

ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΒΙΚΤΩΡΙΑ/ΖΙΜΠΑΜΠΟΥΕ, ΕΚΔΡΟΜΗ-ΣΑΦΑΡΙ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΤΣΟΜΠΕ/ΜΠΟΤΣΟΥΑΝΑ

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για ένα εκπληκτικό σαφάρι στο Εθνικό Πάρκο Τσόμπε της Μποτσουάνας και τον ομώνυμο ποταμό, που συγκεντρώνει πολλά άγρια ζώα και κυρίως τον μεγαλύτερο πληθυσμό ελεφάντων. Επιστροφή το απόγευμα στη Ζιμπάμπουε. Διανυκτέρευση. 

Δείτε ακόμη:Ταξιδάρα στο Μαρόκο ! Έρημος, βουνά, πολύχρωμες αγορές - Εκεί που ο μυστικισμός και ο παράδεισος των αισθήσεων μαγνητίζει

11η ΜΕΡΑ

ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΒΙΚΤΩΡΙΑ (ΖΙΜΠΑΜΠΟΥΕ) - ΠΑΡΚΟ ΚΡΟΥΓΚΕΡ, ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ ΣΑΦΑΡΙ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Νέλσπρουιτ ή Μπουμπαλάνγκα, απ΄ όπου φθάνοντας θα αναχωρήσουμε για το πάρκο Κρούγκερ. Άφιξη και τακτοποίηση σε ξενοδοχείο της γύρω περιοχής (ανάλογα την αναχώρηση, η διαμονή μπορεί να γίνει σε ξενοδοχείο στο Χέιζιβιου). Το πάρκο Κρούγκερ ιδρύθηκε το 1898 από τον Paul Kruger για την προστασία της μοναδικής πανίδας και χλωρίδας της περιοχής. Περιλαμβάνει έκταση περίπου 2 εκατομμυρίων εκταρίων και μοιράζεται σύνορα με τη Μοζαμβίκη και τη Ζιμπάμπουε. Η ιδανική εποχή για να παρακολουθήσετε το παιχνίδι είναι κατά τους χειμερινούς μήνες της Νότιας Αφρικής (Μάιος έως Σεπτέμβριος), καθώς το κλίμα είναι μέτριο και το τοπίο ξηρό και ζοφερό. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού γεννιούνται τα περισσότερα νεαρά ζώα. Το Εθνικό Πάρκο Kruger είναι ευρέως γνωστό για την εκπληκτική ποικιλία του στην Άγρια Ζωή. Εκτός από τα "Big Five", τα "Μεγάλα Πέντε", δηλαδή τα πέντε είδη άγριας ζωής - λιοντάρια, ελέφαντες, λεοπαρδάλεις, βουβάλια και ρινόκερους - οι επισκέπτες μπορούν επίσης να συναντήσουν καμηλοπαρδάλεις, ζέβρες, αντιλόπες και πολλά είδη πτηνών. Εδώ θα απολαύσουμε το απογευματινό μας σαφάρι με οχήματα 4x4 παρατηρώντας τα ζώα στο φυσικό τους περιβάλλον. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση. 

12η ΜΕΡΑ

ΠΑΡΚΟ ΚΡΟΥΓΚΕΡ, ΣΑΦΑΡΙ - ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ

Σήμερα το πρωί μας περιμένει ένα ακόμα σαφάρι στο πάρκο Κρούγκερ με οχήματα 4x4. Θα πλησιάσουμε αρκετά ζώα, κάποια από αυτά ίσως μόλις έχουν ξυπνήσει ύστερα από το νυχτερινό τους κυνήγι. Γεμάτοι απίστευτες εικόνες θα αναχωρήσουμε για το Γιοχάνεσμπουργκ. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

13η ΜΕΡΑ

ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ, ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΚΑΙ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΠΑΡΤΧΑΪΝΤ

Πρωινή ξενάγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα επισκεφθούμε μεταξύ άλλων και το μουσείο του Απαρτχάιντ. Το μουσείο αυτό άνοιξε τις πύλες του το 2001 και αποτελεί ένα από σημαντικότερα "μνημεία" του Γιοχάνεσμπουργκ, καθώς επικεντρώνεται στην  ιστορία που σημάδεψε την χώρα κατά τον 20ο αιώνα. Το Απαρτχάιντ, η πολιτική δηλαδή των λευκών που καθόριζε και επέβαλλε τον  διαχωρισμό των ανθρώπινων ομάδων βάσει φυλετικών κριτηρίων (απαρτχάιντ σημαίνει διαχωρισμός στη γλώσσα των Μπόερς, τα αφρικάανς), στιγμάτισε την χώρα για πολλές δεκαετίες από το 1948 έως το 1994, όταν έγιναν οι δημοκρατικές εκλογές με συμμετοχή όλων των εθνοτήτων και ο Νέλσον Μαντέλα εξελέγη πρόεδρος της χώρας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση. 

14η ΜΕΡΑ

ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ, ΣΟΒΕΤΟ - ΠΡΕΤΟΡΙΑ - ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ

Μετά το πρωινό μας θα μεταφερθούμε στο Σοβέτο, που βρίσκεται στα προάστια της πόλης, το οποίο κατά την περίοδο του Απαρτχάιντ αποτελούσε γκέτο του έγχρωμου πληθυσμού της πόλης. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε την Πρετόρια, την εκτελεστική πρωτεύουσα της χώρας, που απεικονίζει την ιστορία της Νότιας Αφρικής. Θα δούμε την κεντρική πλατεία της πόλης, η οποία περιβάλλεται από πολλά ιστορικά και αρχιτεκτονικά σημαντικά κτίρια, όπως το Παλάτι της Δικαιοσύνης και το Παλαιό Καπιτώλιο. Εξίσου εντυπωσιακά είναι το Δημαρχείο, η Όπερα και τα κτίρια της Ένωσης, η επίσημη έδρα της κυβέρνησης της Νοτίου Αφρικής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση. 

15η ΜΕΡΑ

ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ - ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.   

16η ΜΕΡΑ

ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Αθήνα

Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ