Ο Κώστας Χαριτοδιπλωμένος για το "Lost in the Night": "Γεννήθηκε μετά από ερωτική απογοήτευση - Περπατούσα και μου ήρθε ο ρυθμός" (βίντεο)

Ο τραγουδιστής μοιράζεται την ιστορία πίσω από το hit που έγραψε ιστορία

 

Ο τραγουδιστής, Κώστας Χαριτοδιπλωμένος καλεσμένος στον καναπέ του «Στούντιο 4» μιλά για την μεγάλη επιτυχία του τραγουδιού «Lost in the night» που ξεπέρασε τα όρια της Ελλάδας και «ταξίδεψε» διεθνώς σε πολλές χώρες της Ευρώπης.

“Γεννήθηκε μετά από ερωτική απογοήτευση. Εγώ έφταιγα γιατί εγώ τα κάνω πάντα… μην πω τη λέξη. Τότε με την κοπέλα μου είχαμε χωρίσει. Είχα πάει εγώ στις Σπέτσες, στο καρνάγιο, στο παλιό λιμάνι, σε μια ντίσκο. Ήμουν αν θυμάμαι καλά 28 ετών. Όπως περπατούσα μου ήρθε ο ρυθμός. Πάω γρήγορα σπίτι, παίρνω ένα κασσετοφωνάκι και το έβγαλα όλο το τραγούδι!”, είπε ο Κώστας Χαριτοδιπλωμένος και πρόσθεσε:

“Μόλις το άκουσαν στην εταιρεία ενθουσιάστηκαν. Αυτό θα το βγάλουμε και maxi single», πρόσθεσε και συμπλήρωσε ότι όταν ηχογραφήθηκε αυτό το τραγούδι, ο ίδιος είχε βοήθεια από καλούς φίλους μουσικούς και ηχολήπτες, οι οποίοι είδαν με ενθουσιασμό την προσπάθεια να βγει η Ελλάδα στο εξωτερικό με τραγούδι αγγλόφωνο. Πούλησε πάρα πολύ, τότε βέβαια δεν ήταν εύκολο να μετρήσεις τις πωλήσεις και στο εξωτερικό. Έγινε Νο1 σε Ισπανία, Πορτογαλία, μπήκε στα τσαρτς στην Αγγλία, στη Γαλλία, πήγε σε πολλές χώρες”.

Το Who is Who του Κώστα Χαριτοδιπλωμένου 

Ο Χαριτοδιπλωμένος ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στις αρχές της δεκαετίας του 1980, ξεχωρίζοντας ιδιαίτερα για τη δημιουργία του «Lost in the Night» (1984), το οποίο ανέβηκε στην κορυφή των ευρωπαϊκών chart, κυρίως μεσογειακών χωρών. Επόμενες γνωστές παραγωγές ή συνθέσεις του, ήταν τα «Fill Me Up» (1985) με τη Μαντώ, «Talk about Love» (1985) της Μαριάννας Ευστρατίου, «Set Yourself In Motion/Where Do I Begin» (1986, πάλι με τη Μαντώ), ο πρώτος προσωπικός δίσκος της Αλέξιας και το «Πάμε για τρέλες στις Σεϋχέλλες» της Πωλίνας (αμφότερες δουλειές μέσα στο 1987).

Το 1988 κυκλοφόρησε η ατομική δισκογραφική του δουλειά "Κώστας Χαριτοδιπλωμένος". Ακολούθησαν τα «Στοιχηματίζω» (Μαντώ, 1990), «Ορκίσου» και «Δίλλημα» από το δεύτερο προσωπικό δίσκο της Αλέξιας. Ήταν και ο ίδιος, ερμηνευτής πολλών τραγουδιών καθ' όλη τη διάρκεια της επόμενης δεκαετίας (90ς).

Το 2002 επανακυκλοφόρησε η κορυφαία επιτυχία του «Lost in the Νight».

Διαβάστε εδώ για τον μεγάλο έρωτα του με τη Σαμπρίνα: Κώστας Χαριτοδιπλωμένος: Η Σαμπρίνα «τελείωσε» την καριέρα του

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ