Τραγωδία στη Φλόριντα: Η 7χρονη Σλόαν έπαιζε στην παραλία την "κατάπιε" η άμμος και πέθανε - Σώθηκε ο 9χρονος αδερφός της - Ούρλιαζαν οι λουόμενοι (φωτό & βίντεο)

Τα δύο παιδιά προσπαθούσαν να ανοίξουν μία μεγάλη τρύπα στην άμμο, έσκαψαν βαθιά, αλλά υποχώρησαν τα τοιχώματα με αποτέλεσμα να πεθάνει η 7χρονη

Τραγωδία στη Φλόριντα των ΗΠΑ, όταν ένα 7χρονο κορίτσι που έπαιζε στην άμμο με τον 9χρονο αδερφό της, βρήκε φρικτό θάνατο όταν υποχώρησε η άμμος από τα τοιχώματα της τρύπας που έσκαβαν και τη σκότωσε.

Η σπαρακτική κλήση στο κέντρο άμεσης δράσης λίγα λεπτά αφότου η 7χρονη Sloan Mattingly βρήκε τον θάνατο παγιδευμένη, σοκάρει.

«Βρίσκομαι στην παραλία μπροστά από το High Noon και υπάρχει ένα παιδί που προσπαθούν να βγάλουν έξω», λέει η γυναίκα που κάλεσε το 911 στον τηλεφωνητή στο ηχητικό υλικό που έδωσε στη δημοσιότητα το NBC 6 South Florida την Τετάρτη.

Στο τηλεφώνημα εξηγεί ότι «Μια ομάδα άνθρωποι προσπαθούσαν να σκάψουν», πριν πει στον τηλεφωνητή ότι άκουσε τον πατέρα του κοριτσιού «να φωνάζει για βοήθεια» και ότι η κόρη του «είχε παγιδευτεί σε μια τρύπα στην άμμο». Η γυναίκα που έχει καλέσει την άμεση δράση δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που ζει.

Ο σοκαριστική διάλογος λουόμενης με το κέντρο άμεσης δράσης

«Η μητέρα φώναζε "η κόρη μου είναι εκεί μέσα"», είπε.

«Όλοι ουρλιάζουν», λέει η γυναίκα, καθώς ακούγονται απελπισμένες φωνές από άλλους που προσπαθούν απεγνωσμένα να σώσουν το κορίτσι καθ' όλη τη διάρκεια της κλήσης.

Η τηλεφωνήτρια λέει στη γυναίκα ότι έχουν σταλεί στην παραλία υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, πριν η λουόμενη αποκαλύψει ότι αυτοί που βοηθούσαν «δεν έχουν βγάλει ακόμα το παιδί έξω» και ότι «σκάβουν» ακόμα.

Τότε ρωτάει την γυναίκα ποιο μέρος του σώματος του παιδιού έχει παγιδευτεί και της λέει ότι «όλο το σώμα» του κοριτσιού βρίσκεται ακόμα κάτω από την άμμο.

Την ρωτάει η τηλεφωνήτρια αν «το κεφάλι του παιδιού είναι πάνω από την άμμο», αλλά απαντά ότι «δεν βλέπουν το κεφάλι της», καθώς άλλοι συνεχίζουν μανιωδώς να ξεθάβουν το 7χρονο κορίτσι.

«Χρειάζονται βοήθεια», λέει η γυναίκα. «Πραγματικά χρειάζονται».

Καθώς η τηλεφωνήτρια συνεχίζει να προσπαθεί να κάνει ερωτήσεις στη γυναίκα σχετικά με το τι συμβαίνει στη σκηνή, εκείνη κατακλύζεται από τους θρήνους της μητέρας του κοριτσιού.

«Ω, αυτή η μητέρα… αυτό είναι φρικτό», λέει απελπισμένη.

Νεκρό το 7χρονο κορίτσι σώθημε ο 9χρονος αδερφός της

Η 7χρονη Σλόαν παγιδεύτηκε στην άμμο για περίπου 20 λεπτά, αποκάλυψε η New York Post.

Η νεαρή κοπέλα και η οικογένειά της επισκέπτονταν την περιοχή για διακοπές, όταν η τραγωδία συνέβη το μεσημέρι της Τρίτης.

Η Σλόαν με τον πατέρα της

Έσκαβε μια τρύπα μαζί με τον αδελφό της μόλις 9 ετών, όταν η άμμος τους καταπλάκωσε. Το βάρος της άμμου που χύθηκε στην τρύπα βάθους περίπου 1,5 μέτρου έθαψε εντελώς το κορίτσι, ενώ ο αδελφός της θάφτηκε μέχρι το στήθος.

Ο 9χρονος ανασύρθηκε από τον πατέρα του και επέζησε.

Και τα δύο παιδιά μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο Broward Health Medical Center στο Fort Lauderdale, όπου διαπιστώθηκε ο τραγικός θάνατος της 7χρονης

Βιντεοσκοπημένο υλικό από κινητά τηλέφωνα κατέγραψε τη στιγμή που απελπισμένοι λουόμενοι και διασώστες εθεάθησαν να χρησιμοποιούν τα χέρια τους και ό,τι μπορούσαν να αρπάξουν για να ξεθάψουν το κορίτσι.

Οι διασώστες χρησιμοποίησαν σανίδες στήριξης για να εμποδίσουν την άμμο να πέσει πίσω στην τρύπα καθώς έσκαβαν.

«Ήταν ένα αδιανόητο δυστύχημα» δήλωσε εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, μετά τον τραγικό θάνατο του κοριτσιού. Το περιστατικό παραμένει υπό διερεύνηση, σύμφωνα με την αστυνομία.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ