Η αποχή από το σεξ μπορεί να σκοτώνει τη σεξουαλικότητα και τις σχέσεις σας - Ας δούμε ποιοί είναι οι πιθανοί λόγοι !

Οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν φυσιολογικό το να υπάρχει πάντα διάθεση για σεξ και ανησυχούν ότι κάτι τους συμβαίνει όταν τη χάνουν.

Η αποχή από το σεξ μπορεί να σκοτώνει τη σεξουαλικότητα και τις σχέσεις σας, αλλά όταν σας συμβαίνει πάντα υπάρχει κάποιος λόγος σοβαρός ή λιγότερο σοβαρός.

Νυστάζετε

Αν παρατηρείτε ότι κάθε βράδυ τα μάτια σας κλείνουν από την πολλή κούραση, μην αναρωτιέστε γιατί δεν ανταποκρίνεστε στα ερωτικά καλέσματα του συντρόφου σας ή γιατί εσείς οι ίδιοι δεν έχετε διάθεση να τον δελεάσετε με έναν ή περισσότερους γύρους σεξ.

Είναι ξεκάθαρο ότι έχετε μεγαλύτερη ανάγκη από ύπνο.

Ακούστε το σώμα σας, αλλά μην επαναπαύεστε γιατί αν αυτή η κατάσταση συνεχιστεί, τότε μπορεί να σας αποξενώσει από τον σύντροφό σας.

Ασχολείστε με άλλα πράγματα μέσα στο σπίτι

Οι δουλειές του σπιτιού όταν μαζεύονται μπορεί να αποδειχτούν εντελώς εξαντλητικές αφήνοντάς σας χωρίς ενέργεια και φυσικά χωρίς διάθεση για σεξ.

Το άγχος να κάνετε όλα όσα έχετε προγραμματίσει αφήνει σε δεύτερη μοίρα την ευκαιρία σας για διασκεδαστικά παιχνίδια με τον σύντροφό σας και σεξουαλική απόλαυση.

Αποκοιμηθήκατε στον καναπέ

Αν τρέχετε όλη μέρα κι έχετε και οικογενειακές υποχρεώσεις, το βράδυ που θα καθίσετε λίγο να χαλαρώσετε στον καναπέ σας σάς παίρνει τελικά ο ύπνος.

Το μόνο που σκέφτεστε είναι να πάτε στο κρεβάτι σας για να κοιμηθείτε κανονικά και όχι για να βρεθείτε σεξουαλικά με τον σύντροφό σας, παρόλο που κατά τη διάρκεια της ημέρας ελπίζατε ότι θα τα καταφέρνατε.

Σκέφτεστε την ώρα που πρέπει να ξυπνήσετε και σας πιάνει άγχος

Ακόμα κι αν δε νυστάζετε το βράδυ, και μόνο στη σκέψη τι ώρα έχετε να ξυπνήσετε το επόμενο πρωί σας πιάνει πανικός.

Όλη αυτή η αγωνία μπλοκάρει τη διάθεσή σας και αναβάλλετε το σεξ για την επόμενη μέρα.

Όταν αυτό γίνεται επανειλημμένα, θα πρέπει να αρχίσετε να ανησυχείτε ότι κάτι δεν πάει καλά με τον χρόνο σας και καλό είναι να αρχίσετε να ψάχνετε πώς θα το διορθώσετε, ώστε να μην παραμελείτε τη σεξουαλική σας ζωή και τις ανάγκες σας.

Ενοχληθήκατε από κάτι

Αντί για σεξ, μπορεί μια μέρα να θέλετε να δείτε μαζί μια ταινία.

Είναι άδικο να τιμωρείτε τον σύντροφό σας με αποχή από το σεξ αν έκανε κάτι που εν αγνοία του σας ενόχλησε.

Είναι προτιμότερο να του πείτε τι ακριβώς συνέβη και πώς νιώσατε γι’ αυτό παρά να κρατάτε μούτρα με τη σιωπή σας.

Απλώς δεν έχετε διάθεση

Δε χρειάζεται να είστε θυμωμένοι, εκνευρισμένοι, να έχετε πονοκέφαλο ή να νιώθετε οποιοδήποτε άλλο αρνητικό συναίσθημα για να μη θέλετε να κάνετε σεξ.

Μπορεί απλώς εκείνη την ημέρα να μην έχετε διάθεση κι αντί αυτού να θέλετε να πάτε μια βόλτα, να διαβάσετε το βιβλίο σας, να δείτε μια ταινία, να συναντήσετε έναν φίλο σας, ακόμα και να μην κάνετε απολύτως τίποτα.

Μην ανησυχείτε γι’ αυτό, έτσι κι αλλιώς όλες οι μέρες δεν είναι ίδιες.

Δείτε ακόμη:Η επιθυμία για σεξ μπορεί να μειώνεται κατά διαστήματα - Ας μάθουμε γιατί οι άντρες χάνουν την επιθυμία τους !

Δε νιώθετε τη λίμπιντό σας στα καλύτερά της

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα yo.gr, υπάρχουν μέρες που μπορεί να νιώθετε την ερωτική σας διάθεση πεσμένη και μαζί με αυτήν και την αυτοπεποίθησή σας.

Αυτός είναι ένας ανασταλτικός παράγοντας και αν πιεστείτε να κάνετε σεξ το πιο πιθανό είναι να μην το απολαύσετε.

Είναι καλύτερα να περιμένετε μέχρι να ανακτήσετε τις δυνάμεις, την αυτοπεποίθηση και το κέφι σας για να χαρείτε ξανά τις απολαύσεις της ερωτικής σας ζωής.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ