Ο Νο 1 πιο επιδραστικός Chef της Ελλάδας Παύλος Κυριάκης αναλαμβάνει ως Executive Chef στο εστιατόριο Elaia του Kapsaliana Village Hotel

Με δεκάδες διακρίσεις στο βιογραφικό του!

Ένα χωριό – κουκίδα στον χάρτη της γης υποδέχεται κάθε χρόνο ταξιδιώτες και επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

Όταν ο Μύρων και η Έλενα Τουπογιάννη κατέληξαν στο νέο Executive Consultant Chef του Kapsaliana Village Hotel, τον Παύλο Κυριάκη, το βασικό κριτήριο δεν ήταν το αστέρι Michelin που κατέκτησε, οι 8 Χρυσοί Σκούφοι απο το Αθηνόραμα & η πρώτη θέση του το 2023 στη λίστα του FNL με τους 100 πιo επιδραστικούς σεφ της Ελλάδας αλλά, κάτι άλλο….

Ο Παύλος Κυριάκης είναι ένας περιηγητής στις κουζίνες όλου του πλανήτη.

Με βαθιά περιέργεια για την τέχνη της μαγειρικής, ασίγαστο πάθος γνώσης προκαλεί την αριστεία, θητεύοντας πλάι σε συναδέλφους του με κορυφαίες διακρίσεις.

instagram @pavlos_kiriakis

Ξεκίνησε με Γάλλους δασκάλους όπως τον Herve Pronzato & τον Arnaud Bignon, κοντά στον οποίο & στην σπουδαία Σπονδή έμεινε 6 χρόνια. Ακολούθησαν οι 3άστεροι όπως ο Pierre Gagnaire ο Guy Savoy, το Le Cinq και Le Pré Catelan στο Παρίσι, το Azurmendi στο Bilbao, 12ο παγκοσμίως, το Βenu στο San Fransisco, το Flocons de Sel αλλά και το Enoteca Pinchiorri στην Φλωρεντία, με την «καλλίτερη κάβα στον κόσμο».

Διαβάστε ακόμη: Με πρώτο των πρώτων τον Παύλο Κυριάκη, αυτοί είναι οι 100 σημαντικότεροι & πιο επιδραστικοί σεφ της χρονιάς - Η Powerlist του «The FNL Guide»

Γιατί τώρα ο Παύλος Κυριάκης όρισε σαν επόμενο προσεκτικό βήμα της συνεχώς ανοδικής σταδιοδρομίας του, την ανανέωση της κουζίνας του Elaia Restaurant στο Kapsaliana Village Hotel, ενός εστιατορίου που επίσης έλαβε Βραβείο Eλληνικής Κουζίνας.

Ίδιοι οι παράμετροι, παράλληλοι οι δρόμοι:

Η αυθεντικότητα, η Ιστορία, η παράδοση της Κρήτης και της γαστρονομίας της, η αριστεία στην αναβίωση αυτού του οικισμού του 16ου αιώνα -η ανέπαφη από τη φθορά του χρόνου ταυτότητα του χωριού -ξενοδοχείου με έμβλημα του την ελιά, ήταν το δέλεαρ για τον φιλομαθή καλλιτέχνη της γεύσης.

Και όπως χαρακτηριστικά είπε ο ίδιος ο chef:

«Στόχος μου είναι το Elaia Restaurant να γίνει ο νέος γαστρονομικός προορισμός στην Μεγαλόνησο γιατί τα Καψαλιανά σε προδιαθέτουν να βρεις την κατάλληλη πρώτη ύλη. Με τα δικά μας υλικά και δοκιμασμένες τεχνικές θα δώσουμε το μέγιστο της γεύσης, της υφής και της εμπειρίας.

Τα μποστάνια του χωριού και η αναζήτηση των καλύτερων τοπικών προϊόντων από τις φάρμες σε όλο το θαλερό Ρέθυμνο για κάθε ένα από τα φαγητά του μενού μας, με εμπνέει για δημιουργία».

Η ανανέωση του πρωινού, του υπέροχου πρώτου γεύματος της ημέρας, ο σεβασμός στην παράδοση με άριστες τεχνικές μαγειρέματος για το μεσημέρι & ένα γαστρονομικό fine dining για το δείπνο θα φέρουν από φέτος την υπογραφή με το έμπειρο άγγιγμα του Παύλου στις γεύσεις του χωριού – ξενοδοχείου μας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ