Μία όμορφη παρέα! Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Δήμητρα Γαλάνη γιόρτασαν μαζί τα 85α γενέθλια του Σταύρου Ξαρχάκου! (φωτό-βίντεο)

Φίλοι και συνάδελφοι!

Ο Σταύρος Ξαρχάκος, χθες 14 Μαρτίου γιόρτασε τα γενέθλια του!

Ο ταλαντούχος μαέστρος έγινε 85 ετών και φυσικά βγήκε να γλεντήσει με καλούς φίλους και αγαπημένα πρόσωπα.

Μία όμορφη παρέα, λοιπόν, είδαμε μέσα από το instagram της Άλκηστις Πρωτοψάλτη.

Η δημοφιλής τραγουδίστρια τίμησε με την παρουσία της, τον Σταύρο Ξαρχάκο στην ιδιαίτερη αυτή ημέρα και φυσικά μοιράστηκε ενσταντανέ από την έξοδο τους.

Μαζί τους ήταν επίσης και η Ελευθερία Αρβανιτάκη και η Δήμητρα Γαλάνη.

Συνάδερφοι που πέρα από τη δουλειά τους συνδέει και μία υπέροχη φιλική σχέση!

Χωρίς ανταγωνισμούς ή ζήλειες...

'Γεννέθλια !!! Αγαπημένε μου Σταύρο!!! ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΑΕΣΤΡΟ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ !!!!! Να μας ταξιδεύεις αιώνια με τα συγκλονιστικά τραγούδια σου !
Ο Μαέστρος μας κλείνει τα 85!!!!υγεια , χαρές, μουσικές, τραγούδια , καλοί φίλοι , γιορτες και ο, τι άλλο επιθυμείς !!!! Να χαίρεσαι την όμορφη οικογένεια σου @irosaia4
Σαγαπω πολύ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΣΕ ΘΑΥΜΑΖΩ !!!", σημείωσε στη λεζάντα της ανάρτησης της.

Μέσα σε λίγες ώρες το στιγμιότυπο συγκέντρωσε χιλιάδες likes και σχόλια με τον κόσμο να εύχεται στον σπουδαίο συνθέτη για τα γενέθλια του.


Ο Σταύρος Ξαρχάκος (14 Μαρτίου 1939) είναι Έλληνας συνθέτης και μαέστρος. Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους Έλληνες συνθέτες του έντεχνου και λαϊκού τραγουδιού.

Στην αρχή της σταδιοδρομίας του γράφει μουσική κυρίως για το θέατρο και τον κινηματογράφο και έτσι ξεχώρισε ως συνθέτης κινηματογραφικής και θεατρικής μουσικής.

Πρώτη του μεγάλη επιτυχία είναι η μουσική το 1963 για την κινηματογραφική ταινία του Βασίλη Γεωργιάδη Τα κόκκινα φανάρια: τα τραγούδια «Άπονη ζωή», «Φτωχολογιά», που τα ερμήνευσε ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης, και το «Παράπονο» (ερμηνεία από Τζένη Καρέζη). Τα τραγούδια αυτά έγιναν πολύ σύντομα επιτυχίες και ήταν τα πρώτα τραγούδια, που ηχογράφησαν ο Σταύρος Ξαρχάκος ως συνθέτης, όπως κι ο Λευτέρης Παπαδόπουλος ως στιχουργός.

Έχει βραβευτεί πολλές φορές σε κινηματογραφικά και μουσικά φεστιβάλ, όπως το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Το Μάιο του 1994 ανακηρύχθηκε Διδάκτωρ Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Adelphi της Νέας Υόρκης. Στις αρχές του 1995 ανέλαβε την καλλιτεχνική διεύθυνση της «Κρατικής Ορχήστρας Ελληνικής Μουσικής» (KOEM). Τον Δεκέμβριο του 2019 αναγορεύθηκε επίτιμος διδάκτορας στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών.

Διαβάστε ακόμη: Good news: Επαναλειτουργία του Θεάτρου του Λυκαβηττού με μία καθηλωτική συναυλία του Σταύρου Ξαρχάκου - Δείτε ποιοι γνωστοί καλλιτέχνες τον συνόδευσαν (φωτό)

Διαβάστε ακόμη: Ο Στέφανος Κασσελάκης μοίρασε χαμόγελα στο Ηρώδειο - Αγκαλιά με τον Σταύρο Ξαρχάκο - Κάθισε δίπλα στην Όλγα Κεφαλογιάννη & τον Μίνω Μάτσα (φωτό)

Να υπενθυμίσουμε ότι η Ηρώ Σαΐα και ο Σταύρος Ξαρχάκος έχουν συμπληρώσει 16 χρόνια κοινής πορείας και 9 χρόνια έγγαμου βίου έχοντας αποκτήσει δύο δίδυμα παιδάκια, 8 ετών σήμερα.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ