Βασιλιάς Κάρολος: Το πρώτο δημόσιο διάγγελμα μετά την διάγνωση του με καρκίνο - Τι πρόκειται να πει στο λαό του, ο μονάρχης της Αγγλίας (φωτό)

Στα βασιλικά καθήκοντα συνεχίζει τα "ηνία" να τα έχει η Βασίλισσα Καμίλα

Σήμερα, «Μεγάλη Πέμπτη» για το  Καθολικό Πάσχα, αναμένεται ο Βασιλιάς Κάρολος να απευθύνει διάγγελμα προς το έθνος και να στείλει πασχαλινές ευχές.

Το διάγγελμα αναμένεται να μεταδοθεί την ώρα της λειτουργίας εντός του καθεδρικού ναού του Ουόρσεστερ (160 χλμ βορειοδυτικά του Λονδίνου), όπου θα δώσει το παρών η Βασίλισσα Καμίλα.

Αυτό είναι το πρώτο διάγγελμα του 75χρονου Βασιλιά μετά την διαγνωσή του με καρκίνο και φυσικά την διάγνωση της νύφης του με καρκίνο.

Για την ώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για το ακριβές περιεχόμενο της ομιλίας του μονάρχη, αλλά εικάζεται πως ο Κάρολος θα διαβεβαιώσει στο βρετανικό λαό πως η μοναρχία εξακολουθεί να παραμένει ισχυρή.

Σύμφωνα με πηγή του παλατιού που επικαλούνται βρετανικά ΜΜΕ, ο μονάρχης είναι αποφασισμένος να δείξει ότι η βασιλική οικογένεια είναι ενωμένη και να διαβεβαιώσει τον βρετανικό λαό και «όλο τον κόσμο» πως, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Οίκος των Ουίνδσορ τους τελευταίους μήνες, η μοναρχία παραμένει σταθερή.

 Μπαίνει μπροστά η βασίλισσα Καμίλα

Από τον Φεβρουάριο που ο βασιλιάς Κάρολος διαγνώστηκε με καρκίνο και απέχει από τις δημόσιες εμφανίσεις ενώ ο πρίγκιπας Ουίλιαμ έχει περιορίσει τα βασιλικά καθήκοντα για να συμπαρασταθεί στην σύζυγό του πριγκίπισσα Κέιτ, το βάρος των επίσημων υποχρεώσεων έχει πέσει στην 76χρονη βασίλισσα. 

Διαβάστε ακόμα: Πρίγκιπας Edward & Πριγκίπισσα Sophie: Το ανερχόμενο «ήσυχο» ζευγάρι στο ανεμοδαρμένο Buckingham – Η παρηγοριά των Άγγλων που ξέμειναν από royals (φωτό & βίντεο)

instagram

Συνεισφέρουν επίσης στα βασιλικά καθήκοντα η 74χρονη πριγκίπισσα Άννα και η 59χρονη σύζυγος του πρίγκιπα Έντουαρντ, η δούκισσα του Εδιμβούργου Σόφι, ενώ έχει ξεκινήσει να έχει ακόμα πιο ενεργό ρόλο, τόσο που λένε ότι μπορεί να τα αναλάβει και εξ ολοκλήρου, ο μικρός αδερφός του Καρόλου, Πρίγκιπας Έντουαρτ.

Διαβάστε ακόμα: Barbie η Βασίλισσα Camilla: Με royal blue φορέματα και οι δύο, υποδέχτηκαν τους καλεσμένους τους στο Buckingham Palace (φωτό & βίντεο)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ