Δείτε το άγνωστο φαράγγι της Αιτωλοακαρνανίας με τον θεαματικό καταρράκτη - Επίγειος παράδεισος με κρυστάλλινα τρεχούμενα νερά (βίντεο)

Ρέματα και μικρούς καταρράκτες, μονοπάτια ...

Ένα μικρό παράδεισος για τους λάτρεις της φύσης , ένα καλά κρυμμένο μυστικό, ένα ανεξερεύνητο φαράγγι με καταρράκτη και πλούσια χλωρίδα, κρύβουν οι πρόποδες του όρους Αράκυνθος,  απέναντι από το Αιτωλικό. «Το φαράγγι εποπτεύεται από την Μονάδα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Μεσολογγίου του ΟΦΥΠΕΚΑ, καθώς όλη η περιοχή είναι προστατευόμενη».

Μπαίνοντας στο  άγνωστο φαράγγι του Παλαιορόλακα, ακούγονται ήχοι από τρεχούμενα νερά. Οι σχηματισμοί από τα πετρώματα είναι εντυπωσιακοί. Είναι μία επιβλητική βραχώδης εικόνα που δημιουργεί δέος. Καθώς προχωράμε μέσα στο φαράγγι συναντάμε ρέματα και μικρούς καταρράκτες, ενώ  δίπλα στο μονοπάτι κρασπεδωτές  χελώνες , ένα ενδημικό είδος στην χώρα μας που προστατεύεται.

Στην διαδρομή συναντάμε απομεινάρια από νερόμυλους που υπήρχαν παλαιότερα στην περιοχή. Είναι πέτρινα ερειπωμένα κτίσματα , που διηγούνται στον περιπατητή την ιστορία του τόπου. Η θέα του άγνωστου καταρράκτη, στην καρδιά του φαραγγιού, εντυπωσιάζει. Τα νερά πέφτουν με ορμή από ύψος περίπου 20 μέτρων και δημιουργούν μια μικρή γαλαζοπράσινη  λίμνη. Το περιβάλλον εκπέμπει μια θεραπευτική ενέργεια.

Το φαράγγι του Παλαιορόλακα, αν και απλώνεται σε προστατευόμενη περιοχή  ,δεν έχει εξερευνηθεί. Για όσους είναι φυσιολάτρες η ορειβάτες, η πορεία ανάμεσα στα βράχια και ο καταρράκτης ,είναι μία αποκάλυψη

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ