Στέφανος Κασσελάκης στον ΣΚΑΪ: Η εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη δεν είναι τυφλή – Προανακριτική για Καραμανλή – Θα δείτε το πόθεν έσχες πριν τις ευρωεκλογές (βίντεο)

Πήχης μου η απόλυτη ανατροπή, είπε για τις ευρωεκλογές ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης και ζήτησε εκλογές για να φύγει όπως είπε το άλλοθι του 41%.

Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ και τη Σία Κοσιώνη παραχώρησε απόψε ο Στέφανος Κασσελάκης. Μεταξύ άλλων, είπε ότι θα δώσει στη δημοσιότητα την περιουσιακή του κατάσταση πριν τις ευρωεκλογές και επέμεινε στο αίτημα για παραπομπή του Κώστα Αχ. Καραμανλή στη Δικαιοσύνη για τα Τέμπη. Ειδικότερα για τη δικαιοσύνη τόνισε: «Η εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη δεν είναι τυφλή».

Επανέλαβε, δε, το αίτημά του για εθνικές εκλογές, λέγοντας ότι «πρέπει να φύγει το άλλοθι του 41% και αυτή η κυβέρνηση να κριθεί».

Όσο για τις ευρωεκλογές, τοποθέτησε τον πήχη άνω του 17% που έλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου του 2023, λέγοντας ότι εάν το κόμμα του θα είναι κοντά στη ΝΔ, αυτό θα συνιστά ανατροπή.

Για τη γυναικοκτονία της 28χρονης Κυριακής

Εκκινώντας από τη δολοφονία της 28χρονης Κυριακής στους Αγίους Αναργύρους, ο κ. Κασσελάκης έκανε λόγο για ζήτημα ασφάλειας στη χώρα, αλλά και στην τροπολογία που καταθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ για τη νομική αναγνώριση του όρου «γυναικοκτονία».


Προανακριτική για τον Κώστα Καραμανλή

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε στο αίτημά του για σύσταση Προανακριτικής για την υπόθεση των Τεμπών και κάλεσε τον πρώην υπουργό Μεταφορών, Κώστα Αχ. Καραμανλή, να πάει στη Δικαιοσύνη, κατηγορώντας εκ νέου για συγκάλυψη τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. «Είναι ντροπή η παράταξη που ευαγγελίζεται την ασφάλεια, να συγκαλύπτει αυτό το έγκλημα» υπογράμμισε, μεταξύ άλλων.

Για τη δικαιοσύνη

Η εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη δεν είναι δεδομένη, υπογράμμισε, αναφερόμενος και στην υπόθεση των υποκλοπών. Η Δικαιοσύνη κρίνεται κάθε μέρα, επέμεινε, ενώ υπογράμμισε ότι, αν ο ΣΥΡΙΖΑ εκλεγεί στην κυβέρνηση, θα αλλάξει τον νόμο περί ευθύνης υπουργών. Παράλληλα, «σήκωσε» το θέμα Ασημακοπούλου με τη διαρροή των e-mail των αποδήμων, καλώντας τον πρωθυπουργό να εγγυηθεί το αδιάβλητο των εκλογών.

«Είναι πάρα πολύ εύκολο να εκμεταλλευτείς προσωπικά δεδομένα, για να επηρεάσεις την ψήφο» ισχυρίστηκε σχετικά ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο πήχης πάνω από το 17%

Ερωτηθείς εάν αυτό σημαίνει ότι θα αμφισβητήσει ένα ενδεχόμενο αρνητικό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές για τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι δεν προτίθεται να κάνει κάτι τέτοιο, αλλά και ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές είναι η απόλυτη ανατροπή. Ειδικότερα, οριοθέτησε τον πήχη σε ένα ποσοστό πάνω από το 17% των εθνικών εκλογών του περασμένου Ιουνίου, ενώ είπε ότι, αν από τις 23 μονάδες διαφορά, φτάσει να είναι πολύ κοντά στη ΝΔ, τότε αυτό θα συνιστά ανατροπή για το κόμμα του.


Το πόθεν έσχες μου πριν τις ευρωεκλογές

«Γιατί να εμπιστευθεί ο Έλληνας πολίτης ένα άγνωστο πρόσωπο όπως εσείς, για να γίνει πρωθυπουργός;» ρωτήθηκε επίσης, για ν' απαντήσει: «Δυστυχώς δεν έχουμε γεννηθεί όλοι παιδιά πρωθυπουργών», για να προσθέσει ότι υπάρχει διαφάνεια στον δημόσιο βίο του. Είπε, δε, ότι πριν τις ευρωεκλογές θα δώσει στη δημοσιότητα την περιουσιακή του κατάσταση και κάλεσε τον πρωθυπουργό να κάνει το ίδιο με το «πόθεν έσχες» του.


Ακρίτα κατά Μαρέβας

Μιλώντας για την επίθεση Ακρίτα στη σύζυγο του πρωθυπουργού, Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, είπε ότι ο κ. Μητσοτάκης, με την παρέμβασή του στην υπόθεση, επιχειρεί να αποπροσανατολίσει από τη συζήτηση για τα Τέμπη. «Θέλουμε δικαιοσύνη και για τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι και για τις οικογένειες των θυμάτων των Τεμπών» υποστήριξε σχετικά, επιχειρώντας να εξηγήσει την αμφιλεγόμενη χθεσινή του ανάρτηση στο Twitter.

Χρήσιμο εργαλείο ο φράχτης στον Έβρο

Αναφερόμενος στα εθνικά θέματα, είπε ότι η πιο οικονομική λύση για την άμυνα της χώρας είναι η πρόληψη, ενώ χαρακτήρισε τον φράχτη στον Έβρο για την αποτροπή των μεταναστευτικών ροών ως «χρήσιμο εργαλείο».

Δεν αλλάζει όνομα ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Κασσελάκης είπε ότι δεν θ' αλλάξει το όνομα και το λογότυπο του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις ευρωεκλογές, αλλά και ότι δεν προτίθεται να μεταφέρει το κόμμα από την Κουμουνδούρου. «Πολλοί αμφιβάλλουν για τα κίνητρά μου» είπε, «αλλά δεν επέλεξα εγώ την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ και την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα» στις τελευταίες εθνικές εκλογές.


Η κυβέρνηση έχει κάνει πολλές κωλοτούμπες

Επέμεινε, τέλος, στο αίτημά του να διεξαχθούν και εθνικές εκλογές, λέγοντας ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αλλάξει, αλλά και η κυβέρνηση έχει κάνει πολλές κωλοτούμπες, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. «Για να μην μου ξαναπεί ο κ. Μητσοτάκης στο γραφείο του ότι όλα αυτά έχουν κριθεί, πάμε να ξαναζυγιστούμε» ανέφερε. Ζητάω εκλογές για να φύγει το άλλοθι του 41%, αυτή η κυβέρνηση πρέπει να κριθεί, υποστήριξε ακόμη.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ