Πώς θα μπορούσε ο γυναικείος οργασμός να ωφελήσει μια σχέση ; Ιδού οι 5 τρόποι !

Μερικά από τα οφέλη του γυναικείου οργασμού είναι προφανή!

Οι οργασμοί ενισχύουν τη σεξουαλική ευχαρίστηση των γυναικών αλλά και των συντρόφων τους επίσης (Heiman et al., 2011). 

Οι οργασμοί των γυναικών μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη σύλληψη διευκολύνοντας την συγκράτηση του σπέρματος (Thornhill et al., 1995). Ωστόσο, ορισμένα άλλα οφέλη είναι τόσο ασυναίσθητα όσο και πολύ εκπληκτικά.

Οι οργασμοί βοηθούν τη γυναίκα να αξιολογήσει την ποιότητα ενός συντρόφου

Η συχνότητα των οργασμών των ετεροφυλόφιλων γυναικών συνδέεται με την ποιότητα του συντρόφου τους με διάφορους τρόπους, οδηγώντας τους ερευνητές στον ισχυρισμό ότι οι οργασμοί των γυναικών συμβάλλουν εν μέρει στο να αναζητούν συντρόφους καλύτερης «ποιότητας».

1. Γενετική ποιότητα

Οι γυναίκες που αναφέρουν περισσότερους οργασμούς κατά τη διάρκεια του σεξ τείνουν επίσης να έχουν συντρόφους που έχουν καλύτερη σωματική συμμετρία (Thornhill et al., 1995) η οποία συνδέεται με την καλή γενετική ποιότητα του οργανισμού. 

Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες που είναι πιο συμμετρικοί έχει διαπιστωθεί ότι είναι υγιέστεροι και ζουν περισσότερο (Perilloux et al., 2010).

Επίσης, οι άνδρες και οι γυναίκες που εμφανίζουν καλύτερη συμμετρία, συνήθως κρίνονται ως πιο ελκυστικοί (Weeden and Sabini, 2005), και οι γυναίκες που έχουν σχέσεις με πιο ελκυστικούς άνδρες αναφέρουν επίσης συχνότερους οργασμούς κατά τη διάρκεια του σεξ (Puts et al., 2012; Sela et al., 2015). 

Δεδομένου ότι τόσο η συμμετρία όσο και η φυσική ελκυστικότητα θεωρούνται δείκτες καλής γενετικής ποιότητας, οι οργασμοί των γυναικών μπορεί να βοηθήσουν ώστε να τις καθοδηγήσουν υποσυνείδητα προς συντρόφους καλύτερης γενετικής ποιότητας (Puts et al., 2012; Sela et al., 2015; Θόρνχιλ κ.ά., 1995).

2. Γενετική συμβατότητα

Είναι ενδιαφέρον ότι οι οργασμοί των γυναικών όχι μόνο αποκαλύπτουν αν ένας ετεροφυλόφιλος σύντροφος έχει καλά γονίδια, αλλά αν έχει και τα σωστά γονίδια. 

Τα ετεροφυλόφιλα ζευγάρια που έχουν ανόμοια ανοσολογικά γονίδια μπορούν να έχουν απογόνους με ενισχυμένη ανοσία. 

Οι ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι οι γυναίκες που έχουν λιγότερα κοινά γονίδια του ανοσοποιητικού με τους άνδρες συντρόφους τους, αναφέρουν επίσης συχνότερους οργασμούς (Garver-Apgar et al., 2006). 

Σε αυτή την περίπτωση, οι οργασμοί μπορεί ασυνείδητα να διευκολύνουν τη σύλληψη ενός παιδιού με ισχυρότερο ανοσοποιητικό σύστημα.

Διαβάστε ακόμη:Ποιοι είναι οι λόγοι που κάνουν τη χρήση του καθρέπτη στο σεξ θεραπευτική ; Αυξάνει αποδεδειγμένα την ευχαρίστηση & την ερωτική επιθυμία

3. Προσωπικότητα

Ο οργασμός σας μπορεί ακόμη και να σας ενημερώσει για την προσωπικότητα του συντρόφου σας. Οι γυναίκες που έχουν συχνότερους οργασμούς είναι πιο πιθανό να αξιολογήσουν τους συντρόφους τους ως πιο δημιουργικούς, ως έχοντες καλή αίσθηση του χιούμορ και υψηλότερη αυτοπεποίθηση (Gallup et al., 2014).

Οι οργασμοί σας μπορούν να σας βοηθήσουν να κρατήσετε τον σύντροφό σας

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα psychologynow.gr, οι οργασμοί των γυναικών όχι μόνο βοηθούν τις γυναίκες να βρουν έναν καλό σύντροφο, αλλά και στη διατήρηση αυτής της σχέσης μέσω της ενίσχυσης του δεσμού μεταξύ του ζευγαριού, και παράλληλης μείωσης του κινδύνου απιστίας.

1. Δέσιμο - οικειότητα
Η ωκυτοκίνη είναι ένα νευροπεπτίδιο που διευκολύνει τη χαλάρωση και το δέσιμο των ζευγαριών (Meyer, 2007). 

Ο οργασμός τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες προκαλεί αύξηση των επιπέδων ωκυτοκίνης (Meston and Frohlich, 2000), διεγείροντας τα συναισθήματα της ρομαντικής αγάπης (Schneiderman et al., 2012). Η ωκυτοκίνη μπορεί επίσης να βοηθήσει στη διατήρηση της πιστότητας σε μονογαμικές ρομαντικές σχέσεις (Scheele et al., 2012).

2. “Λάμψη”
Επιπλέον, τα ζευγάρια που “δείχνουν να λάμπουν”, δηλαδή βιώνουν παρατεταμένη περίοδο σεξουαλικής ικανοποίησης μετά τη σεξουαλική επαφή, αναφέρουν περισσότερη συζυγική ικανοποίηση με την πάροδο του χρόνου και διατρέχουν πιθανόν μειωμένο κίνδυνο για απιστία. (Meltzer et al., 2017).

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ